Hogyan válaszoljunk az idióta kérdésekre a kapcsolatban

2 605

Nem fontos, hogy mennyi ideje vannak együtt a párjával, a barátok és a rokonok akkor is bele fognak avatkozni a magánéletükbe. Hát így lehet válaszolni az idegesítő kérdéseikre.

«Mikor házasodtok már össze?»

Ezt a kérdés gondolom nem tévedek, ha azt mondom, hogy mindenkinek felteszik, aki sokáig együtt jár a párjával. De nem keseredjen el, amikor újra felteszik ezt a kérdést Önnek. Lehetséges, hogy a gondoskodó rokonok egyszerűen igyekeznek rendezni a viszonyukat Önnel és nem tudnak jobb témát találni a beszélgetéshez. Vagy a nagymamája aggódik a családi jólétük miatt.

Azonban, ha valaki kitartóan és céltudatosan hozza fel ezt a témát, ne keljen ki magából. Egyszerűen mosolyogjon egyet és mondja, hogy: „Nyugodj meg, te leszel az első, aki meg fogja tudni!”

«Mikor terveztek kisbabát?»

Ez a kérdés egy övön aluli ütés, főként ha a sokéves igyekezetek a gyermeknemzésre sikertelenek. Néha az emberek túlságosan tolakodóak és tapintatlanok.

Szépen juttassa a tudomásukra, hogy túllépik az Ön személyes határait. Egyszerűen viccelődve mondja azt, hogy, például: «Dolgozunk ezen».

Н2«És mikor akarod a másodikat szülni?»

Amint megjelenik az első baba a családjában, azonnal készüljön fel válasszal erre a kérdésre. Válaszoljon humorral: «Másodikat egyenlőre nem akarunk, hiszen nálunk az első – maga a tökéletesség!»

«Ugyan olyan a vallásotok?»

Az okos válasz ebben az esetben az lesz, hogy: «Hű ha, ez egy nagyon váratlan és furcsa kérdés. Miért érdekel téged?» Lehetséges, hogy az illető megérti, hogy ez a kérdés nagyon bután hangzott.

Valójában, a hit — személyes dolga mindenkinek. Számos példa van a multivallású párok boldogságára. Bár, vitathatatlanul, sok minden függ a vallási hagyományoktól, az  idősebb rokonok véleménye pedig néha valóban döntő erővel bír.

«Mióta ismeritek egymást?»

Két hete, hat hónapja, öt éve… Nem mindegy? Ha úgy érzi, hogy a kérdésben elhangzik valamilyen fajta elítélés, gyorsan reagáljon rá: «Nekem úgy tűnik, hogy egész életünkben ismertük egymást».

Valaki meg van lepődve, hogy ennyire gyorsan összeköltöznek? Egyszerűen válaszolja azt, hogy: «Ez kevés idő? Általában ennyi idő elegendő ahhoz, hogy új szintre lépjen egy kapcsolat». Lehetséges, hogy ez a válasz ütést fog felmérni annak az annak az illetőek az önbecsülésére, aki feltette. Minden individuális, ne feledje ezt.

«Távkapcsolatban éltek — ez valami komoly?»

Az emberek gyakran elítélik és nem hisznek a boldog végében a távkapcsolatoknak. Sokan meglepődnek: «Különböző városokban éltek. Mikor terveztek összeköltözni?»

A hasonló kérdésekre ugyan úgy lehet válaszolni ,mint az elsőre is: «Nyugodj meg, te leszel az első, aki meg fogja tudni». Ez az univerzális rövid kifejezés megérteti az illetővel, hogy beleavatkozik a személyes terébe. 

«Készül valami normális munkát találni magának?»

A normális munka alatt mindenki valami mást ért. Az Ön számára, például, bárpultos vagy pincér – egy teljesen jó munka, míg mások számára — egy perspektíva nélküli variáció. Az idősebbik nem számára pedig a lehetőség az Interneten keresztül történő pénzkeresésre egyáltalán nem érhető.

Annak, aki más dolgába üti az orrát azt lehet mondani, hogy: «megmondom neki, hogy ennyire aggódsz miatta». Csak legyen kedvesebb azért a közeli rokonokkal.

«Miért béreltek még mindig lakást? Mikor fogtok sajátot venni?»

Az emberek lehet, hogy nem tudják, hogy Önök nagyon szorgalmasan gyűjtik a pénzt egy saját családi házra. Vagy lehet, hogy nem értik, hogy Önöknek valóban tetszik a lakás, ahol élnek és mindennel elégedettek így is.

Ha akarja, akkor mondja meg az igazat. De belefűzhet a szavaiba egy kis iróniát is: «Minden képpen meg fogunk hívni, amikor a családi költségvetésünket fogjuk tervezni».

«Nem fordít túl sok időt a hobbijára?»

Erre egyszerűen és őszintén lehet válaszolni: «Jó, hogy vannak saját érdeklődései. Szeretem látni a kedvesemet amikor ennyire el van berülve valamiben».

Végtére is, mindenkinek kell, hogy legyen szabadideje, amelyet jogában áll arra fordítani, amire akarja. A hobbi  pedig sokszínűséget hoz az életünkbe és nem hagyja hogy úgymond „kiégjünk” a munkahelyünkön.

«Miért nem érkeztek együtt a családi találkozókra ?»

Ez a kérdés a párja elítélést érti maga alatt. Vagy pedig a rokonjai azt gondolják, hogy nem tetszenek a partnerének.

Ha valójában nincs semmi kifogás közöttük, akkor egysezrűen mondja azt, hogy: «Nagyon el akart jönni, de sajnos a munkája nem teszi lehetővé ».

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük