Hogyan válasszuk ki a tökéletes nadrágkosztümöt –a tervező tanácsai

856

A nadrágkosztüm — az a ruhadarab, amelyet egy fiúbaráttól nem lehet kölcsönkérni: tökéletesen kell állnia és el kell rejtenie minden fölöslegeset. Megkértünk egy tervezőt arra, hogy mesélje el, mire kell odafigyelni.

Izabel Goulart, Emmanuelle Alt, Charlize Theron, Alessandra Ambrosio, Robin Rayt és Viktoriya Bekhem. Annyira különbözőek, de annyira előkelőek. A világi élet mellett egyesíti őket a szenvedély kosztümök iránt és a klasszikus, de aktuális megjelenések iránt is. És mindannyian képesek  megmutatni a klasszikát a stílusukban.

A nadrágkosztüm fazonja

Hogyan válasszuk ki a sikeres női nadrágkosztümöt: A legfontosabb minden kosztümben – a szabás. Ennek a kiválasztása első sorban attól függ, hogy mire kell neked: az irodai hétköznapokhoz vagy a világi estélyekre. Az első esetben javasolt betartani a klasszikus kánonokat, amelyek, érthető módon, nem szabad, hogy megfeleljenek egy iroda szürke egér standartjainak: válassz egy klasszikus testhezálló variációt semleges árnyalattal, de dobd fel egy élénk színű toppal és kiegészítőkkel, plusz a lábbeli az alkalomnak és a körülményeknek megfelelően – a magas sarkú cipőtől kezdve fontos tárgyalások esetében a lapos balettcipőig.

A tökéletes nadrágkosztüm fontos részletei

Ne felejtsd el betartani bármilyen sikeres megjelenés fő szabályát: friss smink,  rendezett frizura és szikra a szemekben. Abban az esetben, ha szabadságod van az öltözködésben, akkor megengedhetsz magadnak akár egy széles szabású kosztümöt is, például, egy szabad zakót az olasz maffia vagy Marlene Dietrich módjára. Mellesleg, a vékony csík megint divatban van, úgyhogy kísérletezni lehet vele. Csak óvatosan! Bármilyen női ravaszság arra hivatott, hogy kihangsúlyozza az előnyöket vagy elrejtse a hiányosságokat. Ha szereted a szürke árnyalatait, akkor bátran kibővítheted velük a ruhásszekrényedet.
Kényeztesd magadat olyan részletekkel, mint a kontrasztos bélés, élénk élek. Ezek csak a tulajdonos számára látszanak, de különleges csillogást kölcsönöznek a terméknek.

A nadrágkösztüm anyagja – a névjegykártyád

Miért olyan fontos ez? Először is, az anyagtól függ az, hogy meddig fog szolgálni neked a kosztümöd. Másodszor pedig, a szintetikus anyagokból készült kosztümök olcsó csillogást biztosítanak, amely nagyon gyorsan lerombolja a sikeres üzletasszony megjelenésedet. Egy nyári kosztüm tökéletes összetétele – selyem pamuttal vagy finom gyapjú selyemmel. A gyapjú megtartja a formáját, a selyem pedig lehetővé teszi az anyagnak, hogy „lélegezzen”, ezért az ilyen kombináció még a hűvös időben is használható. Megengedett a viszkóz bélés, mivel ez hosszabb ideig fog szolgálni, mint a selyem.

 Figyelj oda a nadrágkosztüm vásárlásakor a zakó szabására

Nagyon sok fajta szabás létezik a nők számára: klasszikus testhezálló, kétsoros, zakó baszkokkal, rövidített és félig sportos variáció. Köszönjük Demna Gvasaliának és az Balenciaga örökségének az új eredeti stílust a klasszikában: hipertrófiás vállak és megjelölt derék. Ez a szabás jobban hasonlít egy férfi zakóra és nem valószínű, hogy kihangsúlyozza az nőies sziluettet, de megérdemelten elhozza a tulajdonosának a divatos személy címet.

Csak az a lényeg, hogy mindez megfeleljen a saját stílusodnak és természetednek. Ha szeretsz kísérletezni – ne tétovázz! Válassz zakót az alakod  sajátosságiból kiindulva. Ha egy kétsoros zakót választasz, akkor javasoljuk, hogy egy kétvágásút vegyél: ez könnyedséget és dinamikusságot fog biztosítani a nehéz terméknek. A metszések nem szabad, hogy túlságosan mélyek legyenek.

A női nadrágkosztüm ravaszságai

Fontos emlékezni néhány dologra a zakó kiválasztásakor:

  • A széles hajtókák vizuálisan szélesebbé tehetik az alakot;
  • A kosztüm klasszikus variációjában minden képpen lennie kell átvágott zsebeknek. Tökéletes esetben szelepekkel, mivel ezek vizuálisan karcsúbbá teszik az alakot;
  • A hónaljnak mérsékelten magasnak kell lennie, hogy szabadon lehessen mozogni és ne keltsen széles vállak hatását;
  • Az ujjnak olyan hosszúnak kell lennie, hogy felemelve a kezeket 90 fokra a manzsetták fedjék a csuklót.

A nadrágkosztümben van néhány fontos aspektus: vállak, hónalj, mellkasi rész és hossz. Ha az első három elem jól áll, akkor azt vélheted, hogy megtaláltad a tökéletes kosztümöt a saját magad számára. A hossz mindig könnyen korrigálható néhány centiméterrel.

Te hogyan hordod a nadrágkosztümöt?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük