Hogyan válasszuk ki a megfelelő férfit?

797

Hogyan válasszunk férfit? Tegyenek megfelelő lépéseket a megfelelő férfiakkal

Egy nő boldogsága a saját kezében van és a férfiakkal való kapcsolatának szilárdsága csakis tőle függ. Az ifjú korban mindenkinek úgy tűnik, hogy a családi életben a legfontosabb és a legszükségesebb – a szerelem. Valójában, ez nem teljesen igaz. Egy nőnek meg kell találnia a párját,  aki jól illik hozzá értékeinek, életcéljainak és egyéb jelentős kritériumainak vonatkozásában.  Természetesen, szerelem nélkül nem szabad férjhez menni, de megismerkedve egy férfival, először is arra kell odafigyelni, hogy hogyan viselkedik és mit mond.

Hogyan ismerjük fel a párunkat? Hogyan kerüljük el azt, hogy elkövessük életünk legnagyobb tévedését és ne bánjuk ez életünk végéig? Ehhez figyelni kell az emberiség erősebbik képviselőit és le kell vonni a megfelelő következtetéseket. A döntő szerepet a párválasztásban a következő három kritérium játssza.

Az első, amire érdemes odafigyelni az előtt, hogy elkezdenénk a komoly kapcsolatot – a szavak, amelyek választottja ajkairól hangzanak el. Attól, hogy hogyan és mit monda férfi, függ az, hogy hogyan fog fejlődni kapcsolatuk, mennyi ideig fog tartani és milyen nehézségekre kell készen állni  – értsenek egyet, hogy ezek nélkül lehetetlen bármilyen kapcsolat is, legyen bármilyen földöntúli is a szerelem,  és bármilyen harmónia is uralkodjon a férfi és a nő között. Ha egy férfi azt mondja, hogy nem akar komoly kapcsolatot,  akkor nem érdemes sokat várni tőle. De mi történik a valós életben?  A szerelmes lány vagy hölgy igyekszik minden erejével megváltoztatni imádata objektumának döntését.  Pedig hiába, hiszen ha egy férfi eldöntötte ezt, akkor soha sem fogja meggondolni magát, természetesen, ha csak maga nem dönt így.

A pénzügyi kérdés sem az utolsó helyen áll. Ha még gyermekkorától arról álmodozik, hogy egy milliomoshoz megy feleségül, akkor a kifejezés, hogy a  „kedvesemmel a pokolban is mennyország van” önnek nem illik. Ezért, amikor komoly kapcsolathoz fog férfit választani magának, igyekezzen kideríteni, hogy mennyire ambiciózus. Ebben a szavai fognak segíteni. Még a saját maga számára is észrevétlenül elárulhatja, hogy képtelen egyedül vezetni egy üzletet vagy fél a magas beosztással járó felelősségtől. Ez csakis egyet jelent: ha összeköti egy ilyen férfival a sorsát, akkor az életszintje nem fogja meghaladni a középátlagot. A szavak – jobbak, mint a semmi.  Belőlük meg lehet tudni, hogy milyen céljai vannak az életben. Bár ezek csupán csak szavak, de, ha egy férfi mond valamit, akkor ez azt jelenti, hogy  a kívánsága megvan és igyekezni fog elérni valamitя. Figyelmesen hallgassa a párját és sok mindent megtudhat róla. A szabadságszerető hölgyek számára tökéletes választás lesz egy olyan férfi, aki azt mondja, hogy nem akar megnősülni. Ez nem jelenti azt, hogy egész életében agglegény akar maradni. Eltelik 5-6 év, és fel fogja ajánlani a szívét egy hölgynek, lehet, hogy annak, aki a múltban félt a  családi élettől, mint a haláltól. Ez idő alatt megérik a házasságra, mint férfi, a feleségének lehetősége lesz karriert csinálni és kiszórakozni magát.

Létezik még egy olyan fogalom, hogy egy férfi megmondta – egy férfi megcsinálta. De ez a csak az igazi férfiak jellemzésére illik, akik mindig betartják az ígéreteiket. De vannak az erősebbik nemnek olyan képviselői is, akik szava semmit sem jelent. Ők, mint tehetséges mesemondók, szép elbeszéléseket mesélnek minden egyes nőnek sorban, arany hegyeket ígérve nekik, az eredmény pedig – nulla. Ezek a mesemondó férfiak olyan bájjal és magabiztossággal rendelkeznek, hogy képesek szavahihetőségükkel meggyőzni bárkit,  és nem hinni szavaiknak egyszerűen lehetetlen és mindössze egyszer lévén becsapva, hallgatóik hisznek meséiknek több és több alkalommal. Ez nagyon meglepő, de vitathatatlan tény.

Másodszor, mit igényel a női figyelem az emberiség erősebbik nemének képviselőitől –  nem csak szavakat, hanem tetteket is.  «Milyeneket?»,- teszik fel a kérdést a kiváncsiskodók. Hát, akár milyeneket. Mindegy, hogy mit fognak beszélni a férfiról, hogy a javára, vagy kárára – csak magától a férfitól függ.

Hogyan kell viselkednie egy szerelmes férfinak? Valószínű, az emberiség szebbik nemének képviselői azt fogják mondani, hogy ajándékokat, virágot kell ajándékoznia, el kell árasztania a választottját bókokkal, kávézókba, éttermekbe kell meghívnia a múzsáját. De, sajnos, ez nem a legmegfelelőbb magatartás egy szerelmes férfi, hanem inkább a számos nővel folytatott többéves beszélgetések, igényeik és kívánságaik tanulmányozásának eredménye. Ha új ismerőse éppen így viselkedik, akkor ne siessen azzal, hogy teljesen megbízik benne, hiszen az első látásra kedves tettek mögött csakis fizikai szándékok rejtőzhetnek.

Ha egy férfi valóban és komolyan szerelmes, akkor érzelmeiről állandó hívásai fognak árulkodni, segíteni való akarata és más aktív tettei. Például, bemutatja Önt a barátainak, a rokonainak és a szüleinek, igyekezni fog minél jobban bevonni Önt életébe: beszélni fog a munkájáról, az érdeklődéseiről, meghívja otthonába és ő maga is valószínű, hogy utalni fog arra, hogy Ön is meghívja egy csésze teára otthonába.

De érdemes megismételni, hogy magával a szerelemmel nem lehet jól lakni, és egy egész életre választva magunknak párt, érdemes gondolni pénzkeresési képességeire is. Mivel foglalkozik? Ha egy férfi szeret szórakozni a barátaival és ez nem a lehető legjobb módon mutatkozik meg a karrierjén, Önnek pedig egy anyagilag biztosított és megbízható férfira van szüksége, akkor az ilyen jelöltet ki kellesz zárni potenciális férj jelöltjei listájából.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az igazi karrieristák szinte állandóan el vannak foglalva szeretett munkájukkal és nem mindig marad idejük a szerelemre és a kapcsolatra. Ha Ön nem a türelmes nők kategóriájába sorolja magát, akkor az ilyen típusú férfiak  nem fognak Önnek illeni. Emellett, az erősebbik nem gazdag képviselőire nem jellemző a bőkezűség, hanem inkább épp ellenkezőleg, szeretnek spórolni és választottjaiktól ugyan ezt követelik meg. Nem minden olyan egyszerű sajnos, mint látszik.  Időnként dönteni kell: vagy gazdagon élsz, de figyelemhiányban, vagy  egy szegény, de gondoskodó emberrel építed a boldogságod. Minden nő számára létezik a boldog élet ideálja, mindössze meg kell határozni, hogy mi az ami fontos az Ön számára, és mi az ami másodlagos.

A harmadik kritérium, amely alapján ki kell választani életünk férfiját – létfontosságú értékek és élettekintet. Itt nem a természetről van, hiszen annak, kétségtelenül illenie kell egymáshoz amikor a családi kapcsolatról beszélünk. Valakinek egy nyugodt és laza emberre van szüksége, valakit épp ellenkezőleg – az ilyen típusú férfiak irritálnak, emellett vannak nők, akik bátor és határozóképes partnert keresnek. De ez már egy másik történet. Térjünk vissza az életnézetre és a létfontosságú értékekre, amelyek döntő szerepet töltenek be a családi kapcsolatban.

Minden ember családban nő fel és meghatározott nézeteket tanítanak neki, kialakulnak az értékei. Felnőve, az ember megtalálja a szerelmét és megnősül. De a házasságban elkezdik követni egymást a kellemetlenségek és az irritáló tényezők. És minden azért történik, mert a nézetek eltérnek. Például, a feleség szeretetben és gyöngédségben akarja nevelni kisfiát, a férje pedig nincs ellene, hogy rácsapjon a fenekére, ha rosszul viselkedik. Úgy tűnhetne, hogy ez egy átlagos élethelyzet, de amiatt, hogy mindkét fél levei már gyökeret eresztett családi értékeknek minősülnek, amelyeket gyermekkorukban neveltek beléjük, családi tragédiává változik, amely nagyon siralmas eredményekhez vezethet, például váláshoz.

A helyzetet kompromisszum segítségével ehet megoldani, másként sehogy. Ha sehogyan sem sikerül kompromisszumot találni, akkor létezik két mód a kialakult kellemetlen helyzet megoldására.Az első esetben a nőnek alkalmazkodnia kel kedvese értékeihez és nézeteihez. Hiszen a szebbik nem, amikor szerelmes, képes bármilyen tettekre, időnként akár  a legőrültebbekre is. De ennek nem kell őrültnek lennie, hanem inkább meggondolt választásnak, a családi boldogság és a kölcsönös harmónia eléréséhez a családi fészekben.  Az életben olyan érdekes történetek léteznek arról, hogy a nők külföldi férfiakhoz mentek hozzá és ott találták meg a boldogságukat.  Hiszen ez nem csak a nézeteltérések, hanem a hagyományok és szokások terén való különbözetek legyőzése is, ami okkal nehezebb. A nő gyöngédség és bölcsesség  mindenre elég,  akkor miért ne változtatná meg nézeteit a család javára?!

A probléma megoldásának másik módja a férfi kezében van. Ez azt jelenti, hogy a férfinak kell átgondolnia nézeteit, egyeseket korrigálnia kell, másokat pedig teljesen meg kell változtatnia. A férfiaknak ezen a téren sokkal nehezebb, hiszen megszokták, hogy mindig saját magukat tartják jónak. De, szerencsére, nem minden férfi ilyen és ezekkel lehet valamit kezdeni.

A kapcsolat – nem csak a kölcsönös érzelmek eredménye, hanem kemény munka is saját magunkon, hiányosságainkon és szokásainkon. Hiszen ahhoz, hogy találkozzunk és magunkba bolondítsunk egy férfit,  először is saját magunknak kell legalább egy kicsit tökéletesnek lennünk.  Máskülönben azzal kellesz beérni, akit kapunk, de nem mindig a legjobbat kapjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük