Hogyan szűkítsük a pórusokat ?

1 550

  1. Tisztítás

A kitágult pórusok és a felesleges bőr alatti zsír szorosan összefüggnek. A cebum gyulladást okoz, ami miatt a pórusok kitágulnak.Ezzel a problémával meg lehet bírkózni egy megfelelő tisztítás segítségével. Általában, a kitágult pórusok a zsíros és kombinált bőrre jellemzőek, amelynek szappanosított termékekre van szüksége  (gélek és habok a vízzel való mosáshoz). A testápoló tej nem jó – rosszabbul nyeli el a bőrzsírt.

  1. Bőrradírozás

Az alapoz radírozás kísérlete közben gyakran túlságba esünk. Ennek eredményeként a túlzott gondoskodás miatt a bőr fellázadhat és túl sok zsírt termelhet. A problémák elkerülése érdekében használj finom bőrradírt és ne élj vissza a bőrradírozással.

  1. Lifting

Minél idősebb leszel, annál kevesebb kollagén és elasztin van bőrödben – ezek az anyagok felelősek a feszességért és rugalmasságért. Az Anti-age szer peptidekkel, amelynek a hatása a bőr elasztikusságának megőrzésére irányul, valamint az érfalak megerősítésére, nem fogja hagyni a pórusoknak, hogy megváltoztassák méreteiket.

  1. Napvédelem

A nap, valamint a fent említett tényezők, nagyon fontos szerepet töltenek be a pórusok méreteinek kérdésében. Arról van szó, hogy az UV-sugarak károsítják a kollagént, amely mint ahogyan arról már beszéltünk, a bőr rugalmasságáért és simaságáért felelős.  Az SPF tartalmú szerek alkalmazásával megelőzheted ezt a problémát.

  1. Elmosódás hatása

Túlságosan türelmetlen vagy, hogy megvárd a hosszas ápolás hatását? Használj primert, amely minimalizálja a pórusokat (még blur-krémnek is nevezik). A fényvisszaverő részecskék mattolják a bőrt, nekik köszönhetően a pórusok kisebbnek látszanak, a bőr pedig – simábbnak. Megjegyzés:  próbálj olyan szert találni, amelynek összetételében nincsenek olajok, melyek  eltömítik a pórusokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük