Hogyan szerezzünk fantasztikus feneket és számos pozitív érzelmet

860

Biciklizni nem csak kellemes dolog, hanem nagyon hasznos foglalkozás is az egészség és a testi szépség szempontjából Ebben a cikkben leírjuk azokat az izomcsoportokat, amelyek működésbe lépnek és fejlődnek az edzés közben.  

Sok tudós és egészségügy dolgozó állítja, hogy a bicikli sport jótékony hatással van az izmok erősítésére és a szív- és érrendszerre. Ez egy kiváló kardio-edzés, amely semmivel sem rosszabb mondjuk a futásnál hatékonyságát tekintve. Számos figyelmeztetés ellenére, miszerint a biciklizés csak a lábakat erősíti, be lett bizonyítva, hogy a biciklis felső teste szintén nem marad részvétel nélkül a sport közben.

Vállak és kezek

Természetese, a vállak és a kezek nem olyan aktívan dolgoznak, mint a test alsó része, azonban ők aktiválódnak a nagyobb emelkedések és kormányfordítások során. Vedd figyelembe ezt az út megtétele közben, ha több megterhelést akarsz adni ezeknek az izmoknak.

Hasizom

A test helyes helyzete a biciklin és az előrehajlása biztosítja a hasizmot, amely a biciklizés közben erősödik. Idővel, bármelyik biciklis megjegyezheti, hogy a biciklizések nem annyira fárasztóak a hasi izmok megerősödésének köszönhetően.

Csípő flexorok

A kis méretű csípő flexorok nem messze találhatóak az ágyék területétől és a lábak térdben történő be- és kihajlításáért felelnek. Ezek az izmok nagyon rosszul védettek a sérüllésektől, ezért abban az esetben, ha fájdalom érzés merül fel elhelyezkedésük zónájában, érdemes leállítani az edzést.   .

Fenék

A biciklizés közben a fenékizmok duettben dolgoznak együtt a kvadricepszekkel, biztosítva a test egyenletes és helyes helyzetét a nyeregben.

Lábak felső része

A biciklizés közben a lábak felső része működik aktívan. Ebbe az izomcsoportba a combhajlítók és a kvadricepsz  tartoznak. Az utóbbiak vállalják a megterhelés nagy részét és a pedálok megnyomásának erőteljességéért felelnek. Nagyon intenzíven dolgoznak az emelkedők közben. A bicepszek megterhelést kapnak, amikor a lábak a pedálokkal felfelé emelkednek.

Lábak alsó része

A lábszár izmok, valamint az inak a térd mögött aktívan dolgoznak ,amikor a lábak kihúzódnak, hogy megnyomják a pedálokat.

Érdemes megjegyezni, hogy minden fent felsorolt izomcsoport nem csak az átlagos biciklin történő sportolás közben működik, hanem a bicikli edzőgép használata közben is. Ezért az év bármelyik időszakában van lehetőség hasznos és hatékony biciklis sporttal foglalkozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük