HOGYAN RAKJUK MAGUNKAT GYORSAN RENDBE REGGEL EGY ÜNNEPSÉG UTÁN

662

yazarlarin-favori-pozisyonu_782730

Hogyan rakjuk magunkat gyorsan rendbe reggel egy ünnepség után

Tegnap céges partyn volt, reggel pedig munkába kell menni? Vagy tegnap ünnepelték barátnője születésnapját? De, lehetséges ,hogy egyszerűen ügyel január 1-én? Nem baj, külleme nem fogja elárulni Önt, ha helyesen áll hozzá ehhez a kérdéshez.

Van egy olyan mondás, hogy az embernek három korstádiuma van, melynek mindegyike az arc kinézetével különbözik az előzőtől. Úgy tűnik, hogy a harmadik stádium a legrosszabb, amelynél az ember arca reggel olyan, mintha egész éjszaka ivott, szórakozott volna, bár ennek ellenére egész éjszaka otthon aludt és semmi ilyesmit nem csinált. Tehát, mindenkinek érdeke, hogy ez a harmadik stádium soha ne jöjjön el. De kevesen tudják, hogy rendbe lehet hozni arcunkat  saját kezűleg mindössze 15 perc alatt.  Ehhez nem kell sem sok eszköz, sem pedig sok tudás. Mindössze követni kell az egyszerű és érthető tanácsokat.

№1 tanács – Hideg víz — a megmentőnk!

Felkelve reggel, öblítse le arcát hideg vízzel. A hűvös vízsugár hatása értesíti a bőrt, hogy ideje felkelni, azaz felkelti a bőrt. Törölje meg arcát törölközővel. Ezután hagyja, hogy arca pihenjen egy kicsit.  Ezalatt nyugodtan megihat egy kávét és megreggelizhet. Egy bizonyos idő múlva nézzen bele a tükörbe.  A felébredt  kinézet már sokkal jobb, mint rögtön az alvás után, de a procedúrának még nincs vége, épp ellenkezőleg, még csak most kezdődik.

Sokan szenvednek olyan tulajdonságtól, mint a szem alatti táskák. Ha Ön ebbe a kategóriába tartozik, akkor a következő lépés az Öné. Általában, egy álmatlan éjszaka után a szem alatti bőr mintha direkt megnagyobbodik, sötétebbé és mélyebbé válik, ahhoz, hogy kijavítsa a helyzetet  fogjon két vattás lemezt, alaposan áztassa be  fekete teás főzetbe és helyezze a szemeire. Tartsa 5-7 percig. Ezután vegye le és várja meg, ameddig a szemei maguktól megszáradnak. Fontos, hogy a teafőzet ki legyen hűlve, valamint nem érdemes ilyen borogatást készíteni a frissen főzött teából. A hatás rögzítéséhez itt a következő tanács.

№2 tanács – Készítsen maszkot!

Készítsen arcmaszkot a kéz alatt lévő eszközökből. Sokan kedvelik az uborkás arcpakolást. Ugyanakkor, az ilyen maszk hatása eléggé kétséges, mivel az uborka maga nem tud felszívódni a bőrbe. Ennek a procedúrának a haszna csak a frissítő hatásban rejlik, amelyet a uborka szeletek váltanak ki a bőrben, ezért, ha van kedve, lehet ezt a maszkot használni. Minden esetben a bőr számára teljesen ártalmatlan.

A jóval komolyabb eredmény eléréséhez más maszk fog megfelelni. Nehéz elképzelni, de az egyik élelmiszer termékben, amely mindegyik konyhában megtalálható, szinte minden vitamin és tápláló anyag megtalálható, amelyre olyan nagyon szükséges a bőr számára. Ez a termék… a majonéz.  Igen, az egyszerű majonéz  (lehet könnyű, lehet provanszi).

Kenjen fel egy vékony réteg (bedörzsölés nélkül) majonézt az arcára, kerülve a szem körüli területeket és hagyja rajta 7-10 percig. Ezután, mossa le a maszkot meleg vízzel. Most nézzen bele a tükörbe. Egy gyengéd arcot fog látni, barack színű bőrrel, ha pedig kezével végigsimítja arcát, sima és bársonyos bőrt fog érezni. Hét nem csoda? Nagyon ritka, természetesen, de egyeseknél a majonéz képes allergiás reakciót váltani ki,  ezért a procedúrát először a könyökhajlatban kell elvégezni.

Ha már a maszkokról van szó, akkor van még egy nép jogorvoslás (jelenleg éppen a népi szerek a népszerűek, mivel azok természetesek és elérhetőek mindenki számára ). Bőrradír az arc számára mézből és olajból. Az elkészítés nagyon egyszerű: két teáskanál mézet össze kell keverni ugyan ennyi napraforgóolajjal. Az  keveréket fel kell vinni az arcra és rajta kell hagyni 5 percig, miután alaposan le kell mosni. A bőr egy ilyen procedúra után nem csak megtisztított, de sima is, mint a selyem. Ezt a maszkot csak azoknak nem ajánlott alkalmazni, akiknek allergiája van a mézre és komponenseire.

№3 tanács – Babakrém a hidratáláshoz

Azután, hogy lemosta a maszkot az arcot táplálni és hidratálni kell. Ehhez jó lesz még a babakrém is. Természetesen, tökéletes variáció a smink alap, de sajnos ezt nem mindenki használja. Mellesleg a babakrém még azért is jó, mert nem okoz allergiát.  A krémet az arc izmai elhelyezkedésének megfelelően kell felvinni, ez főként a szemkörnyéket érinti.  Nem mindenki tudja, hogy a szemre a krémet körkörös mozdulatokkal kell felvinni az orr irányába. Sokan ellenkezőleg csinálják, és a másik irányba végzik a mozdulatokat, ezzel pedig megnyújtják az izmokat és károsítják a bőrt. Nem rossz variáció a krém az ujjakkal való felvitele érintés útján, mivel így egyidejűleg a bőrt is masszírozza. De ennek a módszernek a hátránya, a hosszassága. A krém az érintés közben lassan oszlik el. De sok szakképzett kozmetológus éppen ezt a módszert ajánlja a krémek felvitelekor.

Szintén pozitívan hat az arcra a masszázs. Ezt tiszta bőrön érdemes végezni. Jobb simogatással kezdeni, azután könnyű érintésekkel folytatni. És ezek után térni át  az arc külön területeinek a masszírozásához, előbb a szem, azután a homlok, majd a száj területeihez. Minden mozdulatnak felfelé kell irányulnia, a középpontól (például, a homlok) oldalra és fel. A masszázs hatása a procedúra sorozatosságától jelenik meg, ezért érdemes naponta végezni  (inkább éjszakára  a vérkeringéshez).

№4 tanács– A könnyű masszázs még senkinek sem ártott

Most térjünk át a dekoratív  kozmetikára. Megjegyzik, hogy nem kell sminkelni azonnal az alapozó felvitele után. Meg kell várni a krém felszívódását, azaz kb 10 percet. Azután puha szalvétával le kell törölni a fel nem szívódott krém rétegét az arcról. Csak most szabad elkezdeni közvetlenül magát a sminkelést. De jobb, ha nem használ púdert. Ebben az esetben inkább az alapozókrémet részesítse előnyben. A púder apró részecskéi lehet hogy egyenletlenül oszlanak el a hidratált bőrön, ami elrontja az egész vizuális hatást a sminktől. Ezért a kívánt eredmény eléréséhez az alapozókrém lesz jó. Az alap színe legyen kicsit vilogosabb, hiszen most bőrének minden eddiginél nagyobb  szüksége van a fényre. Hogy elkerülje a fölösleges csillogást,  az alap felvitele után végigmehet az arcán egy sminkecsettel laza púderrel.

Most pedig irány a tükör, meg kell nézni az eredmény. Hurrá! A tegnapi partyzásnak nyoma sincs.  Ez az, amit el kellett érni. Már csak az maradt hátra, hogy gratuláljak és sok sikert kívának az új sikerek elérésben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük