Hogyan mutassuk meg a szerelmünket az érintések segítségével

1 081

A szülői ölelések és simogatások megnyugtatják a kisgyermeket. Az idősebbik testvér kézen fogva megy a kistesóval a veszélyes úton át. A hátba veregetés támogatást jelent. Fegyverkészletünkben számos különböző érintés van, amelyek segítségével kimutatjuk az érzelmeinket. Ezek a nem verbális módszerek a szeretet kifejezésére a legerősebbek és legőszintébbek lehetnek minden más kommunikációs módszer közül.

Hát ezért tanúskodnak az érintések a szerelemről

Tudományosan bizonyított, hogy a hosszú élet azon emberek számára biztosított, akik nem halmozzák fel az érzelmeiket magunkban, hanem kimutatják azokat. Most arról fogunk beszélni, hogy miként képes javítani az életet és a kapcsolatot a szerelem és a ragaszkodás érzéseinek kimutatása az ölelések vagy az egyszerű érintések útján.

Ez egy szer a kapcsolathoz egymással

Az anyaméhben a gyermek körül van véve az édesanyjával, a megszületett kisbabát pedig először is kézbe veszik, megnyugtatják. Így, életünk első napjaiban elkezdjük tanulni a kapcsolatba lépést az érintések világával.

Ez egy univerzális módszer a távolság irányítására

Azon emberek számára, akik közeli kapcsolatban élnek, fontos tudni tartani a távolságot – kényelmesen tölteni az időt együtt és külön-külön. Semmi sem képes megmondani Önnek annyira őszintén, mint a közeli ember érintése, hogy szeretné-e most Önnel tölteni az idejét vagy sem, hogy milyen hangulatban van, és így tovább. Éppen ezért az érintések hiánya a távolsági kapcsolatokban — az egyik fő nehézség.

Az érintések átadják az információt

A kéz a kézben nem kevésbé fontos jelentőséggel bír, mint a támogatás szavai. A tapintási kontaktus képes átadni az információt ugyan úgy, mint a beszéd.

Oxitocin termelődik

Ez a hipotalamusz hormon, amely segít abban, hogy az emberek jobban megértsék egymást.

Az érintések növelik a komfortérzetet és a bizalom érzetét

A közeli emberek megérintése csökkenti a stresszt, valamint lehetővé teszi, hogy védettnek érezzük magunkat, sőt akár megküzdjünk a fertőzésekkel és csökkentsük a fájdalmat.

Az érintések nagyon különbözőek lehetnek attól függően, hogy mit fejeznek ki.

  • Pozitívak. Mindenki megfelelően fogja fel őket, mint a ragaszkodás kifejezését: ölelés, vállon veregetés, masszírozás, egyéb simogató mozdulatok.
  • Negatívak. Impulzívak vagy szándékosak, ezek az érintések általában  arról tájékoztatnak, hogy az ember távolságot akar teremteni a legártatlanabb variációban, vagy fájdalmat akar okozni – a legtoxikusabban. Ez az ütés, rácsapás, lükés, rúgás, marás, döfés, harapás.
  • Kétértelműek. Ezek az érintések különböző képpen lehetnek értelmezve. Az, hogy miként vannak értelmezve attól függ, hogy milyen szándékkal kerül elvégzésre ez az érintés és mennyire érzékeny az, akit megérintenek, és a legfontosabb – az emberek készségétől érteni egymást. Például, egy eladó, aki szándékosan megérinti a vásárló kezét, egyeseknek kedvesebb emberré válik és vásárlásra ösztönöz, míg másokat egyszer és mindenkorra elíjeszthet. Egyes lányok számára a csipdesés a szerelemrők való tanúskodás lehet, míg másoknak ez fájdalmas lesz és sértő is.

Mit kell figyelembe venni ,hogy megmutassuk a szeretetünket az érintések segítségével  

Ismerje fel az egyedi sajátosságokat. Különböző temperamentummal születünk meg, amelynek az alapja – az érzékenységi küszöb. A különöző emberek felfogása abban különbözik, hogy mennyire erősnek és egészében véve milyennek kell lennie a hatásnak, hogy reakciót váltsunk ki belőlük, pozitívat vagy negatívat.  Például, valakinek a csiklandozás – egy játék, azonban egy másik ember negatívan fogja fel és számára egy kínzássá válik. Annak a megértése, hogy hogyan reagál a partnere a különböző fajtájú érintésekre, megmutatja az Ön figyelmét és tiszteletét, a kívánságát, hogy szeretné látni az ő személyiségét az egyedi igényeivel.

Az érintés, mint a szeretet kimutatásának módszere

Az érintés — kommunikáció az emberek között. Demonstrálja a kívánságok megértését és a másik fél igényeit, lehetővé teszi az emberek számára, hogy kidolgozzák a saját nyelvüket. Egy férj, aki megszorítja a felesége kezét, segít neki védettnek érezni magát. A kéz megszorítása a film feszült pillanatában lehetővé teszi megosztani az érzelmeket. A valami miatt nyugtalan ember megfogja a partnere kezét és érezve a felőle áradó melegséget, megnyugszik. Megtanulunk sok mindent megérteni szavak nélkül.

Ön kifejezi a szeretetét az érintések segítségével?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük