Hogyan lehet leküzdeni a szerelmi megpróbáltatásokat?

770

Valószínű, hogy az egyik legnehezebb megpróbáltatás az életben – a szerelmi csalódás. Hiszen ez a csodálatos érzés képes  a a mennyországba juttatni minket, de ugyan így képes borzasztó fájdalmat is okozni. Ez függetlenül attól történik, hogy a szerelmesek mennyi ideig voltak együtt: egy hónapig, egy évig, vagy több éven át. Az emberek, főként a lányok, amikor szeretnek  odaadják választottjuknak a lelkük egy részét, ezzel megtöltve értelemmel életüket és közös terveket építve a jövőre. Mi történik a szeretett ember távozása után vagy árulása után? Az élet üressé és értelmetlenné válik, hiszen minden, amit akartál – vele lenni.

Gyakran halljuk, hogy az „Idő begyógyítja a sebeket”. De a csalódás tetőfokának pillanatában egyik lány sem képes kellő módon reagálni a történtekre. Arról pedig, hogy megnyugodjon, és tiszta lappal kezdje az életet – szó sem lehet. Hiszen a szeretett emberrel együtt elveszett az élet értelme is.

A szerelem – valamilyen téren egy betegség, amely speciális kezelésre szorul. De nem szabad megfeledkezni arról, hogy minden ember más. Valakinek, ahhoz, hogy a múltban hagyja a szerencsétlen szerelmet, elegendő egy hét, valakinek pedig  egy év is kevés lesz. Emellett, a módszerek, amelyek segítenek az egyik lánynak legyőzni a szerelmi  bánatot, a másik számára teljesen haszontalanok lehetnek.

Tehát, mivel is kell kezdeni ezt a gyógyulást? Bizonyára annak a tudatosításával, hogy szerelmednek nincs szüksége rád, és többé nem fogjátok tudni együtt nézni a napfelkeltét, nem fogtok gyönyörködni egymásban és csodálatos boldog pillanatokat ajándékozni egymásnak. Igen, ez nagyon nehéz. De jobb egyszer elismerni a szerencsétlenségedet, mint hosszú időn át viselni a remény „rózsaszín napszemüvegét” és számos alkalommal nézni szembe a szeretett ember árulásával.

Ez után a fontos belső tudatosítás után valószínű, hogy nem csak lelki, de kibírhatatlan fizikai fájdalmat is érezni fogsz. Hiszen az elválás a szeretett emberrel – hatalmas stressz a szervezet számára, amelyet fejfájás és más kellemetlen tünet is kísérhet. Ne siess a fájdalomcsillapító szerek szedésével, hiszen a probléma lelki eredetű. Lehetséges, hogy elegendő lesz egy nyugtató tea és egy stressz ellenes aromaterápia.

Valakinek egy ilyen nehéz időszakban magányra van szüksége, valaki pedig éppen ellenkezőleg, társaságra vágyik. Egyszóval, tégy úgy, ahogy a szíved diktálja, utána pedig nyugalommal és jó kedvvel leszel megjutalmazva. De, bármilyen nehéz is legyen  neked, igyekezz ne mutatni ezt a környezetednek. Hiszen bizonyára nem akarod megörvendeztetni az ellenségeidet és elveszíteni a potenciális rajongóidat?! Ha a lelked azt mondja „igen”, ne feledkezz meg a külsődről: a fölösleges szőrszálak a testen, a táskák a szem alatt az álmatlan és nyugtalan éjszakák miatt,  egyáltalán nem adnak neked önbizalmat, hanem inkább ellenkezőleg, csak sajnálatot fognak kiváltani irántad a környező emberekből.

Jobb azonnal egyszer és mindenkorra megszabadulni a múlt emlékeitől: törölni a közös fotókat, megtisztítani a telefont a szerelmes üzenetektől, abbahagyni a rá emlékeztető dalok hallgatását. Máskülönben nem fogod tudni elfelejteni,  és rendszeresen  hívogatni fogod, azzal, hogy jöjjön vissza, amit kategórikusan tilos csinálni az adott helyzetben. Emlékezz: az ifjúság arra adatott, hogy  ne a múlt emlékeivel élj, hanem arra hogy olyan emlékeket gyűjts, amelyeket mosollyal fogsz emlegetni öreg korodban.

A szerelem, természetesen, csodálatos érzés, de csak abban az esetben, ha imádatod objektuma viszonozza ezt az érzést. Ezért, célszerűbb lesz. Ha csak lépéseket teszel a fiatal ember irányába, nem pedig megpróbálod utolérni.  Lehetséges, hogy a férfi maga akarja majd visszaszerezni a nőt. Elvégre csak egyszer élsz, és életed teljen boldogságban, ne pedig végtelen szenvedésben.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük