Hogyan legyünk varázslatosak 40 évesen: 15 divatos szabály

842

40 éves korban az élet csak kezdődik, ez pedig az jelenti, hogy még korai kendőt kötni és elkezdeni a megtakarításokat az üreg korra. Ideje alkotni! És most nem a művészetről van szó, hanem magunkról. Nézze át ruhás szekrényét, szabaduljon meg a lomoktól és igyekezzen varázslatos nővé válni nemsokkal a … után.   Ebben az anyagban megtalál 15 valóban működő tanácsot, amelyek segítenek gyorsan és hibák elkövetése nélkül elérni a céljait. Tökéletes stílust bármilyen korban el lehet érni!

1. Nem szabad végletekbe esni

A legfőbb és nagyon fontos szabály, amelyet sok nő megszeg siralmas valósággal – végletekbe esik. Ez azt jelenti, hogy az egyik felvesz magára egy rövid toppot Miki Egérrel, a másik pedig – nagymama földig érő szürke szoknyáját húzza magára. Ismerje a határokat: a rövid csillogó sortok nem teszik fiatalabbá, az üregítő blúz pedig csak rontja a helyzetet. A helyes döntés – elegáns sziluettek, klasszikus stílusok és a furcsa dekorációs elemek kihagyása.

2. Kényelmes ruhákat kell hordani

Végtére is ideje megfeledkezni a nagyon szűk szoknyákról, a 15 centiméteres sarkakról és a lecsúszó farmer nadrágokról. Viselje azt, amiben kényelmesen fogja magát érezni (nem sportruhákat!). A ruháknak nem kell semmit összehúzniuk, összenyomniuk, vagy akadályozniuk a mozgását. Tanulja meg egyszer és mindenkorra: az öltözéknek jól kell állnia az alakján.

3. Pontosan meg kell határozni, hogy mit kell megmutatni és mit kell elrejteni

Természetes dolog, hogy az alakja már nem olyan feszes, mint  20 évvel ezelőtt. Etől nem kell félni, ezért nem kell elkeseredni. Egyszerűen tanulja meg kihangsúlyozni az előnyeit és elrejteni a hátrányait. Szép lábszárai vannak vagy vonzó a dekoltázsa? Hordjon térig érő szoknyát és  V-kivágású blúzokat.

4. Pasztel színeket kell hordani

Először is, meg kell érteni, hogy milyen színek illenek Önnek. Önnek elé ideje volt rá, hogy megértse ezt. Például, a finom halványkék azonnal fiatalabbnak és vonzóbbnak teszi Önt, a sárga azonban szigorúan tilos. Ebből induljon ki. Emellett, ha kicsit  40 fölött jár már, a stylistok javasolják, hogy figyeljen oda világos pasztell árnyalatokra: bézs, elefántcsont szín, barna, fehér, szürke.

5. Mondjon erős  «nemet» a formátlan ruháknak

Visszatérünk a szép és elegáns sziluett kérdéséhez. Felejtse el a zsákruhákat, a régi elnyújtott pulóvereket, a nagyon széles nadrágokat. Csak a megfelelő méret és csak félig simuló ruhák  (nem feszülőek!)

6. Óvatosabban válasszon mintákat

Nem állítjuk, hogy 40 után nem szabad élénk mintákat hordani, de jobb óvatosan hozzáállni a kiválasztásukhoz. Figyeljen oda valami  visszafolytottra, nem estélyire, nem „ordítóra”. Ezek lehetnek geometriai figurák, vagy színek, vagy absztrakciók is, azzal a feltétellel, hogy nem néznek ki túlságosan gyerekesnek. Főként vicces cicák és piros ajkak nélkül.

7. Ne feledkezzen meg a magas sarkú cipőkről

A magas sarkú cipők a szekrényben állnak és csak ünnepélyes eseményekre „mennek ki sétálni” ? Ez rossz hozzáállás az ügyhöz. Egyszerűen vegyen magának egy valóban kényelmes és stabil csónapcipőt közepes sarkon.

8. Válasszon közepes hosszúságú szoknyákat és ruhákat

A tökéletes hossz – a térd közepe. Ez nőies, szép, és stílusos. A mini ruhák kihívóan fognak kinézni, valószínű, hogy csak Demi Mor engedhet meg magának ilyen öltözékeket. Ahhoz, hogy ne tévedjen, válasszon mindig valami  visszafogottat és túlzások nélkül.

9. Találjon egy szép testhez álló kabátot

Vett magának egy klassz testhez álló gyöngéd árnyalatú klasszikus kabátot? Válasszon hozzá egy szép csizmát és Ön készen áll a tavaszra és az őszre. Felejtse el a szürke és a fekete színeket, és ne féljen attól, hogy bekoszolja új kabátját – egy világos kabát varázslatossá teszi megjelenését.

10. Adjon hozzá stílusos részleteket

Míg a ruhák terén azt javasoljuk, hogy tartsa magát a klasszikus stílushoz, a kiegészítők terén utat adhat fantáziájának (persze csak mértékkel). Például, néha vegyen fel egy szép kalapot vagy nagy ékszert,  tűzön fel egy nem mindennapi brosst vagy vegyen fel egy élénk cipőt. Egyszóval, legyen eredeti, ez csak stílusa hasznára fog válni.

11. Ne vigye túlzásba az ékszereket

Még egy véglet, amelyekbe időnként beleesnek a nők. Egyidejűleg sok drága ékszert hordani és karácsonyfává válni.  Értjük, hogy az ékszerek – a gazdagság és a luxus mutató, de a minden napos stílushoz jobb a szerényebb kiegésztőket választani. Legalábbis is,  20  karátos gyémántok nélkül.

12. Szép kis táskákat hordani

Igyekezzen kerülni a nagy táskákat, amelyek inkább valamilyen bevásárló zsákra emlékeztetnek. Hordjon apró kézi táskákat vagy szép közepes méretűeket – ezek soha nem fogják elrontani a megjelenését.

13. Csak jó minőségű ruhákat vásárolni

Úgy gondoljuk, hogy már tudatosította, hogy jobb venni néhány jó minőségű és drága bázisos ruhát, mint felvásárolni minden blúzt sorba kiálló cérnákkal a kiárúsitásokon. Egy 40 év fölötti nő nem engedheti meg magának, hogy rossz nimőségű ruhákat hordjon, amelyek csak egy idényt bírnak ki. Egy drága táska, egy jó kabát, a klassz cipő –  kiválasztjuk a tökéletes variációt és évekig élvezzük.

14. Mindig be kell tartani az egyszerűséget és az eleganciát

Hagyjuk a kísérletezéseket a trendekkel a fiatal lányoknak, jó? Az örök klasszika – ez az, amire szüksége van egy 40 év fölötti nőnek. Testhez álló nadrágok, nőies blúzok, divatos zakó – soha nem megy ki a divatból. Ahogy mondani szokták egyszerű, de ízléses.

15. Legyen mindig ápolt és gondozott

Nincs csúnya nő. Csak olyanok vannak, akik nem akarják ápolni a bőrüket, a hajukat, a körmeiket, nem gondoskodnak a ruháikról. Természetesen, ki lehet bújni a felelősség alól az időhiánnyal, de Önökkel ez az ürügy nem fog működni. Hivatalosan kijelentjük, hogy: kedves hölgyek, szeressék magukat, s akkor mindenki szeretni fogja Önöket!

Kiváló arckérm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük