Hogyan küzdjünk a női depresszióval?

1 083

Türelmetlenül vártuk, hogy mikor váltja már fel a meleg a hideget. És végre eljött a tavasz, vele együtt pedig a tavaszi depresszió is. Hogyan is küzdjünk meg vele?

Nincs hangulat… Apátia minden iránt… Az embernek nincs kedve sehova sem menni és semmit sem csinálni… A depresszió mindenkinél előfordul, gyakorlatilag azonosan, de nem mindenkinél válnak be a depresszió elleni harc hagyományos módjai. Ahogy a szakértők mondják, a nőket és a férfiakat különböző módszerekkel kell gyógyítani a depresszió ellen.

A harc női titkai  

A depresszió a nőknél nem mindig áll kapcsolatban az ősszel és az időjárással, leggyakrabban ez a magányosság  miatt van. A ragyogó nyár, a nyaralási románcok,  az összejövetelek a barátnőkkel – mindez már elmúlt. Az ősz eljövetelével elmerülünk munkánkban, gyermekeinkkel foglalkozunk, a tanulással, a háztartással, stb. És ekkor megtalál minket ez a depresszió, amely rontja és megmérgezi életünket. De, ha követünk néhány szabályt, nem lesz rá időnk.

  • Gyakrabban sétáljon a friss levegőn, élvezze a jó időt és az őszi meleget. Nem fontos, hogy egyedül sétál-e, vagy gyermekével, esetleg kutyájával. Az a lényeg, hogy ne töltsön olyan gyakran és olyan sok időt a négy fal között.
  • A hétvégéket még senki sem vonta vissza, és figyelmen kívül hagyva a mindenoldalú elfoglaltságot, össze lehet gyűlni az egész összetartó társasággal. Miért ne lehetne hetente egyszer vidám összejövetelt szervezni, vagy esetleg elmenni piknikezni – akár ősszel is. A környzetváltás és a meleg beszélgetések kivétel nélkül mindenkinek a hasznára válnak.
  • Legalább naponta egyszer kerüljenek fel asztalára a ragyogó nyár árnyalatai. Úgy tűnhetne, hogy na és mi van ebben olyan – finom, színes saláta. De rátekintve a paradicsomok, uborkák, édespaprigák színeire az ember kedve magától jobb lesz. És emellett ez még egészséges is.
  • Ahhoz, hogy a depresszió ne settenkedjen oda önhöz esténként, szervezzen kisebb esti sétákat. A friss levegő a hasznára válik, és így hamarabb el fog aludni nem gondolva holmi semmiségekre.
  • Még egy fontos fő gyógymód valamennyi női betegségtől – ez a vásárlás. Igaz, nem kell őrültnek lennie. Ellenkező esetben üres pénztárcával a kezében elhúzódó depressziója lesz, amellyel már nem lehet hagyományos módon megküzdeni. Igyekezzen kényeztetni magát, de mértékben. Elkezdődött az új szezon és ez nagyon jó  ürügy arra, hogy vegyen magának egy új pulcsit vagy legalább egy sálat.

A fent felsoroltakból azt a következtetést lehet levonni, hogy valamennyiünknek, ahhoz, hogy ne essünk depresszióba, kommunikációra, gondoskodásra és szeretetre van szükségünk. Ezeket pedig a végtelenségig ajándékozhatjuk egymásnak. Beszélgessünk, találkozzunk többet, egyszerűen legyünk együtt és akkor semmilyen depresszió sem lesz félelmetes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük