Hogyan kell helyesen fésülködni?

2 121

A hajfésülés is egy művészet.

Mindenkinek tudnia kell, hogyan kell helyesen kifésülni a hajat. A trichologusok úgy vélik, hogy a fésűk, és a növekedés irányának ismerete en melegendő ahhoz, hogy a hajfésülés helyes legyen. Dehát miben is rejlenek a szakemberek tanácsai?

A különböző fürtöket különböző képen kell fésülni, hogy elkerüljük struktúrájuk megsértést és akár kihullásukat is.

Hajtípusok és fésülésük elvei:

– a száraz hajat tápláló krém vagy ásványi balzsam felvitele után kell kifésülni. Ez ahhoz kell, hogy lekerüljük a haj összebogozódását és egyenletes bevonatot kapjunk.

– a zsíros hajnak speciális fésűre van szüksége, amelynek fogai vatta rétegekkel rendelkeznek. Megvásárlásukhoz elegendő benézni egy kozmetikai butikba vagy szalonba.

–  a sűrű és hosszú hajat a gyökerek felé kell fésülni, a végektől kezdve és fokozatosan érve el a tarkót. A gyökerektől kezdve az ilyen típusú hajnak a fésülését, Ön kockára teszi struktúrájuknak fellazítását, ami a továbbiakban kitépésüket fogja maga után vonni.

Milyen fésű fajták vannak, és melyiket kell választani egyik vagy másik helyzetben.

Fából készült fésű. Ritkán kerül alkalmazásra, mivel nagyon gyorsan koszolódik. Ha gyakran éri víz, ez elősegíti a baktériumok és mikróbák kialakulását rajta.

Masszázs fésű. Alkalmas fejmasszázsra. Igyekezzen olyan fésűt választani, amelynek fogai egy csomóba lesznek egyesítve.  Ideális esetben az ilyen fésűnek természetes sörtével kell rendelkeznie.

Fémfésű.  Jó variáció, amikor vékony hajról van szó.  A fésülködés előtt fel kell melegíteni, ami kellemessé és kényelmessé teszi a folyamatot. Emellett a felmelegített fémfésük elősegítik a fejben a véráramlást.

Kerek hajkefe. Ez a fésű fajta egy úgymond mindennapi segéd, mivel első sorban a hajformálásra rendeltetett.

Műanyag fésű. Napjainkban a legaktuálisabb fajta. Kényelmes, könnyű, nem tépi ki a hajakat és masszírozza a fejbőrt. Egyetlen negatív tulajdonsága  az, hogy sztatikus elektromos töltést halmoz fel.

Szeretne  tökéletes hajat ? Minden az Ön kezében van!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük