Hogyan kell helyesen barnulni a szoláriumban

907

A csokis barnulás – a lányok és hölgyek többségének álma – elérhetőbb lett a szoláriumok megjelenésével. De sokan el sem gondolkoznak rajta, hogy kárt okozhatnak egészségüknek, ha nem megfelelően barnulnak a szoláriumban. Még ennek az egyszerűnek látszó procedúrának is megvannak a saját szabályai. Minden függ attól is, hogy milyen szoláriumot választ,  vízszintest vagy függőlegest. A függőleges szolárium előnye, hogy nincs kontaktus  az üveggel és rendelkezik speciális lámpákkal, amelyek szép színárnyalatot adnak az arcbőrnek.  A vízszintes szolárium tökéletesen egyenletes barnulást biztosít a kliensnek.

Érdemes megjegyezni, hogy a napon történő barnulás és a szoláriumos barnulás nem sokban különbözik, a bőr identikus pigmentációja megy végbe, emellett szintén egyforma a barnulás megőrzésének időtartama, attól függetlenül, hogy milyen módon lett elérve.

A szolárium használata télen, amikor a napsugarak elérhetetlenek még hasznos is a test számára, a sugárzáson átesett sejtek boldogság hormont– endorfint bocsátanak ki, és az ilyen emberek kevésbé vannak kitéve a depressziónak és jobb kedvvel rendelkeznek. Az ultraibolya sugárzás miatt D3 vitamin termelődik, amely annyira hiányzik télen, s amely javítja az emlékezőképességet, erősíti az izmokat,  javul a szellemi teljesítmény és a fizikai aktivitás. Az «А» sugárzás segít eltávolítani a gombákat, az aknét és a pikkelysömört.

Ahhoz, hogy ne rontsuk el a kellemes élményeket a barnulás után előre gondoskodni kell a megfelelő barnulásról:

  1. Javasolt lezuhanyozni a procedúra előtt, csak puha tusfürdőket használva és semmilyen esetben sem alkalmazva bőrradírt.
  2. Ha olyan szoláriumban tervezi barnulást, ahol nincs lehetőség lezuhanyozni, akkor ne vigyen fel bőrére sminket és parfümöt, mivel csúnya foltok maradhatnak.
  3. Minden képen vegye le az ékszereket, a gyűrűket, a nyakláncokat, a karkötőket valamint a kontaklencsét is.
  4. Használjon speciális szemüveget a szeme védelméhez, és pamut sapkát a haja védelméhez, mivel az ultraibolya sugarak kedvezőtlen hatással vannak a hajra.
  5. Használjon védőbalzsamot az ajkai számára.
  6. Ha teljesen meztelenül akar barnulni, akkor használjon speciális párnákat a mellei számára, hogy elrejtse az ultraibolya sugaraktól az emlőmirigyeket, vagy pedig pamut alsóneműt.
  7. Ajánlott előzetesen eltakarni a testen lévő tetoválásokat és a permanent sminket.

Szintén érdemes tudni, hogy vannak ellenjavallatok is, amelyek esetében semmilyen esetben sem szabad szoláriumot használni. Ha Ön várandós, hormonális és fogamzásgátló szereket szed, cukorbetegségben szenved, vesebeteg vagy nőgyógyászati betegségei vannak, akkor mielőtt a szoláriumba menne inkább konzultáljon kezelőorvosával.

Ismerd meg a szép bőr titkait itt 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük