Hogyan kell helyesen ápolni a melleket

618

22230

A férfi tekinteteket mindig vonzani fogják a szép női formák, közte a mellek. Szépnek az ápolt melleket  lehet nevezni, amelyek ugyan annyi gondoskodást kapnak, mint a test többi része. A melleknek állandó gondozásra van szüksége, nem csak azért, hogy jó állapotban tartsuk őket, hanem azért is, hogy elkerüljünk számos kellemetlen betegséget, rosszindulatú daganatot.

A rosszindulatú daganatok megjelenésének számos oka lehet a női mellekben. Ide tartozik a 30 év fölötti szülés, amely későinek számít, és a 3-nál kevesebb gyermek. Az abortuszok, amelyek  szörnyű beavatkozásnak minősülnek a női szervezet funkcionálásában, és amelyek megsértik a hormonok természetes egyensúlyát,  szintén szolgálhatnak a jövőbeli problémák okának. Érdemes megjegyezni, hogy minden tizedik nő kockáztatja azt, hogy megbetegszik ezzel a kórral, és minden harmadik nő hallhatja meg a mellbetegség szörnyű diagnózisát.

A daganat fejlődésére kihatással lévő tényezők közé tartoznak – az állandó stressz és a rossz ökológia,  amelytől nem lehet elmenekülni, valamint a genetikai hajlam, amely átadódhat az édesanyától, vagy a nagymamától.  Éppen ezért olyan fontos gondosan ápolni a melleket.

Az ápolás alatt értendő a megfelelő kosárméretű melltartó kiválasztása is, hogy ne szorítsa és nyomja a melleket, hogy a csontocskák ne álljanak ki és ne dörzsöljék fel a finom bőrt, hogy a hátsó pánt a helyén legyen, s ne emelkedjen állandóan felfelé, hinta hatást kölcsönözve.  A  megfelelő melltartónak olyannak kell lennie, hogy levétele után ne maradjanak piros csíkok vagy megpirosodások. A nagy keblek számára érdemes  szélesebb pántú melltartót választani, amely segít egyenletesen megosztani a súlyt.

Fontos figyelembe venni a helyes étkezés hasznát is, amely lehetővé tesz a szervezet számára, hogy tovább maradjon egészséges. A legjobb kizárni a fogyasztásból a koffeint és az alkoholt nagy adagokban, a zsíros termékeket javasolt gyümölcsökkel és zöldségekkel helyettesíteni, valamint tejtermékekkel.  A szervezetben mindig elegendő vitaminoknak kell lenniük, cinknek és szelénnek.

A melldaganatok korai diagnosztikájához érdemes elvégezni ennek a testrésznek az önvizsgálatát minden menstruációs ciklusban, a menstruáció megkezdődése utáni 6-10 napon.  Meg kell állni a tükör előtt meztelen mellekkel,leengedni és felemelni a kezeket, emellett figyelni, hogy vannak-e valamilyen fajta külső változások. Ezután álló, vagy oldalon fekvő helyzetben megtapogatni mindkét mellett: a jobbat a bal kézzel, a balt a jobb kézzel.   A mozdulatok a külső oldalról a mellbimbók irányába történnek tömörödések keresésében. Ezután meg kell tapogatni a hónalj mélyedéseket, ezután könnyedén összenyomódnak a mellbimbók hogy megnézzük, vannak-e kiválasztódások. Ha a vizsgálat közben valamit észlelt, érdemes azonnal segítségért fordulni egy mammológushoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük