Hogyan kell berendezni az öltöző szekrényt

1 138

Van egy vélemény, miszerint az öltöző szoba csak a nagy lakások számára elérhető. A kis méretű otthonokban a hasonló luxus megengedhetetlen. Ezt a mítoszt megcáfolják a ruhatervezők – helyesen osztva el a teret, nagyszerű módon takarítanak meg helyet és helyeznek el öltözőszekrényt.

Öltöző szoba

Gyakran az adott kifejezésnél az embernek egy egyszerű szekrény jut az eszébe. Ez nem igaz. Az öltöző szoba egy külön zónát képez, amelyben kényelmesen át lehet öltözni.

Előnyök

Egy ilyen kisebb méretű helyiség tökéletesen megtakarítja a lakás területét és természetesen a pénztárcára is ügyel. Ha a lakásban van ilyen helyiség, akkor nincs szükség szekrényekre, óriási komódokra. Gyakran ezek a dolgok azok, amelyek a legjobban „felemésztik” a helyet.

Mindegyik háziasszony a rendre törekszik a házban. A z öltöző szoba ebben az esetben a legjobb megoldás.

Egy ilyen helyiség szükségessége és kényelmessége egyértelmű. Adjon neki helyet nem messze a hálóhelytől. Pizsamában szaladgálni a lakásban nem nagyon kényelmes.

Optimális terület

Vannak variációk, amikor a terület lehetővé teszi, hogy az öltöző szoba akár 60 négyzetméteres is legyen. Minden családtagnak van saját öltözőszobája, amelyben vannak  rekeszek a nyári ruhák és a téli öltözékek számára is. De a hasonló esetek eléggé ritka számba mennek.

Az esetek többségében az öltöző szoba 8 négyzetmétert tesz ki. Ez teljesen elég. Néha pedig az álom-szoba akár 4 négyzetméteren is elférhet. A férfiak gyakran szintén akarnak egy ilyen helyiséget, hogy lehetőségük legyen visszavonulni, és létrehozni megjelenésüket.

Tervezés

Ha nagy és tágas lakása van, akkor nem fog gondot okozni a helyi kiválasztása  az öltöző szoba számára. De mit tegyenek azok, akiknek minden egyes centiméter nagy szerepet játszik? Az öltöző szobák számára a standart lakásokban használni lehet a kamorát. Elég jó megoldás lesz a beépített szekrény is. Tökéletes variáció mondjuk a hálószoba egy része. Igyekezzen előre megosztani a nő és a férfi zónákat.

Berendezés

Kiválasztva a „paradicsom egy részének” a megfelelő helyét,  felmerül az aktuális kérdés, hogyan kell megfelelően berendezi a öltözőszekrényt. Lehetőségektől függően szakembert lehet hívni. Azonban sokan maguk szeretik megteremteni a kényelmet otthonukban, lelkük egy részét adva az otthon kényelméhez.

Ennek a zónának az alapját az állványok képezik. Ezeket vagy a padló és a plafon felületi között rögzítik, vagy a falhoz és a padló felszínhez.  Ezt a szerkezetet különböző polcokkal egészítik ki, rudakkal és fiókokkal. Ha a divatos tendenciák rajongója és nagyon sok ruhája van, használjon  acél állványokat. A fából vagy gipszkartonból készült állványok előfordulhat, hogy egyszerűen nem fogják kibírni a súlyt.

A polcok számára használjon (gazdaságos költségvetés esetében) furnérozott táblákat vagy forgácslapokat. Természetesen a polcokat jobb fából készíteni, vagy parketta deszkát használni, de ezek kicsit drágábbak lesznek.  A libanoni cédrusból készült polcok nagyon jól megakadályozzák a molylepkék kialakulását (megtakarítási lehetőség a hasonló szereken). Nagy szépen néz ki a zárt részek kombinálása a nyitott részekkel.

Ha sürget az idő, akkor meg lehet rendelni a szerkezet részeit egy specializált cégnél. Az egyetlen, amire szükség lesz a megrendelés során – helyesen körbeírni az öltözőszekrényt. Gondoljon a polcok könnyű leszerelésére is a jövőben. Ízlése, mint a divatos tendenciák is, gyorsan változhatnak. Az új ruhák pótlólagos helyet fognak igényelni. Az előre átgondolt lehetőség pedig  lehetővé fogja tenni a különböző dolgok hozzáadását.

Kivilágítás

Mivel leggyakrabban az öltöző szoba a kamorában kap helyet, érthető módon nincs ablak, sem jó megvilágítás. Vegyen fontolóra egy eléggé egyszerű megvilágítási módszert – hagyományos izzók. Kész – ez a helyes kivilágítás lehetővé teszi, hogy csodálatosan lássuk magunkat!

Fontos apróságok

Minden ruhának „lélegezni” kell, ezért ebből a célból szellőztetni kell az öltöző szekrényt. A kötött ruhákat jobb kosárban tartani. A szíjak számára nagyon jók lesznek a különböző rekeszeket tartalmazó polcok. Az öltöző szoba legfontosabb attribútuma:  a tükör. Máskülönben hogy fogja létrehozni csodálatos megjelenését?

A cipők különleges helyet foglalnak el a nők életében, ezért gyakran nagyon sok van belőlük. Ezeket el lehet helyezni a speciális meghajtott polcokon. Akár a legegyszerűbb dobozokat is használni lehet. A jobb orientációhoz  készítsen fényképeket és ragassza őket rá a dobozokra. Nagyon jók lesznek az átlátszó cipős dobozok.

Egy nagyon fontos apróság – egy speciális kar, amely egy liftet imitál. Ennek a segítségével könnyedén leereszti a nagyobb oszlopot a különböző akasztókkal. Egy hasonló konstrukció jelentős minusza – könnyű leeresztés mellett eléggé nehezen áll vissza a helyére.

Az öltöző szekrény imitációja

Ha lakásában van elegendő hely, akkor a fenti anyag segít valóra váltani álmát a „paradicsomról”.

Ha a terület jelentősen korlátozva van, akkor el lehet gondolkozni az öltöző szekrény imitációjáról. Elhúzva a kanapét a faltól, elég jó öltöző szekrényt lehet a helyén létrehozni. Ehhez, célszerű  elválasztani egy  választékkal vagy speciális függönnyel. Hagyjon bejáratot mindkét oldalon.

Rögzítsen a plafonra egy átlagos függönytartót. A felhúzott anyag elkülöníti az öltözőszekrény zónáját Szépen nézzenek ki a földre eső függönyök. A hasonló improvizáció harmonikus befejezését egy ugyan  ilyen anyag a falra történő felfeszítse fogja lehetővé tenni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük