Hogyan fogyjunk le egy hét alatt úgy, hogy életben maradjunk

887

Szeretne néhány nap alatt lefogyni méghozzá úgy, hogy legalább 5 kilótól megszabaduljon? Mi kiderítettük, reális-e ez és mit kellesz feláldozni hozzá.

Hogyan működnek a gyors diéták?

Az express-diéták néhány típusra oszlanak fel:

  • Egy héten át olyan menüt kell fogyasztani, ami minimális kalóriatartalommal rendelkezik.
  • Egy héten át ugyan azokat a termékeket kell fogyasztani ugyan olyan minimális kalóriatartalommal.
  • Egy héten át csak superfud ételeket lehet enni  (vagy koktélokat inni), amelyek elpusztítják a zsírt és egyidejűleg kikezelnek minden betegséget.
  • A felsoroltakhoz pluszban csinálni kell valamit a detox érdekében. Itt a szerzők fantáziája korlátlan: az átlagos beöntésektől kezdve a hatalmas sótartalommal rendelkező fürdőkön át a háztartási fóliába való betekergetésekig.

Mindezek a módszerek két dolgot egyesítenek. Ez a magunkon való gúnyolódás külnöböző fajtái, amikor a szervezetet extrém körülmények közzé helyezzük. És ez elméletben segít gyorsan lefogyni.

Lehetséges-e ledobni a kilókat egy hét alatt?

Nem mindig. Sok függ attól, hogy milyen volt a kezdeti súlya. Egy elhízásban szenvedő ember (amikor a testtömeg indexe több, mint 30) vagy  egy egszerűen fölös testsúllyal rendelkező elméletileg akár egy kilót is ledobhat naponta.

De ez egyáltalán nem az a súly, amelytől meg kell szabadulni.

Elméletben a gyors diéta során a szervezet fel kell hogy élje a felgyülemlett zsírt, hogy energiát kapjon, amely már nem érkezik meg az ételek révén.

A gyakorlatban a szervezet nem olyan jól gondolkozik, hogy megértse, miért nem kap több normális táplálékot. Ezért nem csak a zsírtartalékait éli fel, hanem a folyadékokat is az izmokkal.

Ha pedig az embernek kezdetlegesen sem volt fölös testsúlya, hanem egyszerűen megjelent a kívánsága, hogy még karcsúbbá váljon, akkor nem nagyon van mit veszítenie. Ebben az esetben az express-diétának lehet, hogy semmilyen eredménye nem lesz.

Ártalmasak-e a gyors diéták?

Ártalom sokkal több van, mint haszon.

Az ok abban rejlik, hogy a gyors diéták során a súly vesztése – a folyadék vesztése. A szervezet egyszerűen nincs olyan állapotban, hogy feldolgozzon több kiló zsírt néhány nap alatt. Ezért a szervezetet gyorsan elhagyni csak a víz képes.

A folyadék egyidejűleg távozik a bőrből, a vérből, az izmokból. Eközben az agy szenved kárt – a kiszáradás az idegszövetre mér fel első sorban ütést. A következmények — fejfájás és fáradtság.

Egyszóval, a gyöngeség az energiahiány miatt – várható hatás. Azonban az epekövek megjelenése – kellemetlen meglepetés, amelytől azok a fölös testsúllyal rendelkező emberek szenvednek, akik úgy döntöttek, hogy hirtelen kezdenek bele egy szigorú diétába.

Ezeknek a diétáknak a legártalmasabb következménye – a meggyőződés, hogy így kell fogyni. Miért kellene nap mint nap ügyelni a táplálkozásra, rendszeresen edzeni és eleve az egészségre gondolni, amikor néhány napi szenvedés és megvan az eredmény?

És, természetesen, az ilyen diétákat kiegyensúlyozottaknak nem lehet nevezni. A szervezet nem kap elegendő mikroelemet, s egymás után kezdődnek el a kellemetlen problémák. Ahhoz, hogy megértsük, mivel fenyegetnek minket a szórakozások az ilyen diétákkal, elegendő elolvasni a fórumokat.

Az extrém kurzusok kedvelői kérdezgetik egymástól, hogyan lehet elkerülni a hasi fájdalmakat, a széklet problémákat, a hajhullást, a körmök rétegeződését, a szédülést, az ekcémát, az álmatlanságot, az étvágy elvesztését. Egyeseket az érdekel, hogy hova tűnt el a menstruációjuk.

Megéri-e három kilogramm az ilyen áldozatokat, pláne, hogy vissza fog térni, a problémák azonban megmaradnak.

A súly biztos, hogy vissza fog térni?

Vissza fog. Ez egy átlagos jelenség. A gyors diéták  «felgyorsítják» az anyagcserét. Egyáltalán nincs semmilyen tudományos bizonyíték arra, hogy a termékek valamilyen különleges kombinálása egy rövid időn belül valamilyen módon képes megváltoztatni az energiafogyasztási folyamatokat a szervezetben.

Azaz az express-diéták nem birkóznak meg a fő feladattal – elpusztítani a zsírtartalékokat. Egyszerűn elpusztítják Önt.

Lehet-e valamilyen express-diétát betartani?

Valójában a  rendkívül alacsony kalóriatartalmú diéták alkalmazódnak. Például, amikor egy elhízásban szenvedő páciens műttre készül a gyomor csökkentéséhez vagy amikor az elhízás annyira előre van haladva, hogy az alacsony kalóriatartalmú diétáknak több haszna less, mint ártalma.

Ennek a diétának az elve — körül-belül 800 kilokalória naponta. Eközben a táplálkozásnak változatosnak kell lennie, az étrendet orvosi felügyelet mellett állítják össze.

Kíméletesebb módszer — 1 000–1 200 kilokalória naponta a nőknek és 1 200–1 600 a férfiaknak.

Eközben a súlycsökkenés normája akkor sem fogja meghaladni a heti 1 kilogrammot.

Hogyan lehet felismerni, hogy egy diéta – haszontalan?

Van néhány kifejezés a diéta leírásában, amely arra utal, hogy valaki úgy döntött, hogy becsapja Önt:

Lefogyás diétázás és gyakorlatok nélkül!

Edd azt ami tetszik és közben szabadulj meg a kilóktól!

Dobj le15 kilót egy hónap alatt!

A zsír a hasról (combokról, fenékről) eltűnik!

Mindössze egy hét alatt…

Emellett figelemztetőek a fényképek is az „előtte és utána” stílusban, amelyek minden olyan szép, hogy ez egyszerűen hihetetlen, és a gyanús csillagok és apró betűs jegyzetek a program leírásában.

Van-e haszna a gyors diétáknak?

A gyors diétákat könnyebb betartani. Először is, ez nem tart sokáig és Ön tudja, hogy cask egy egészen kicsit kell tűrnie. Másodszor pedig, egyszerűek: nem kell azon gondolkozni, hogy mit szabad enni, és mit nem szabad, nem kell törni a fejét a recepteken. Harmadszor pedig, ha működnek, akkor az eredmény azonnal látható, nem kell rá hónapokig várni.

Az egészséges  súlycsökkenéskor ilyen bónuszok nincsenek, csak hosszas munka van a testünkön. De fel lehet szerelkezni néhány  hasznos fogással a gyors diétákból.

  1. Állítsa össze az étrendet egy hétre előre. És ne gondolkozzon azon, hogy szabad-e ma egy sütit megenni, vagy sem. Kevesebb szenvedés a választás miatt – könnyebb betartani a diétát.
  2. Írja fel a testsúlyát minden második nap. Még a kis győzelmek is 100 gramm formájában segítenek meglátni az előrehaladást, ez pedig javítja a motivációt.
  3. Állítsa össze az étrendet úgy, hogy ne kelljen tűrnie. Ha nem tud édességek nélkül élni, akkor készítsen alacsony kalóriatartalmú édességeket. Ha szereti a gyorséttermi ételeket, akkor készítsen magának egy hamburgert teljes kiőrlésű kenyérből és főtt marhahúsból.

És a legfontosabb

Ha mégis csak úgy döntött, hogy sűrgősen le kell fogynia az extrém feltételek segítségével, ne habzsoljon fel minden terméket sorban a diéta után. Inkább válasszon ki egy programot, amely segít fokozatosan segít lefogyni. Akkor sűrgős intézkedésekre sem lesz szükség.

 

Kipróbálta-e Ön a gyors diétákat?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük