Hogyan ért váratlanul a lábgomba

1 067

Megszállottja vagyok a külsőmnek)) Van egy olyan pontom, hogy mindennek tökéletesnek kell lennie – manikűr, pedikűr, frizura, bőr, ruha, cipő. Borzalmasan érzem magam, ha koszos hajjal kell kimennem az utcára, vagy mondjuk a körömlakkom le van kopva. Ó!  Rosszabb büntetést ki sem lehetne találni nekem. Szinte mindent amit keresek, magamra költök. Ne gondoljátok, hogy éjjel-nappal a szépségszalonokban ülök – sok procedúrát egyedül csinálok, egyszerűen nagyon értékelem az ápolási kozmetikumokat, alaposan választom ki a kozmetikai szereimet.

Azonban az én mániákus szenvedélyem magam iránt és perfekcionizmus rossz viccet játszottak el velem. Nos, mi is történt. Jó előre beiratkoztam a pedikűrre, van saját mesterem, akinek leellenőrzöttem steril eszközei vannak, a munkahelyén pedig minden tiszta és rendezett. A vizit előtti utolsó napon felhívott és azt mondta, hogy megbetegedett, ezért nem tud holnap fogadni. Te is érted, hogy nem egyszerű jó mestert találni az utolsó pillanatban, mindenki foglalt előre néhány hétre ((

Épp egy fontos találkozó állt előttem a munkahelyemen, már kiválasztottam a szandált, amit felveszek, és egyszerűen nem tudtam lecserélni egy zárt cipőre, máskülönben teljesen le kellett volna cserélnem a legapróbb részletekig végiggondolt megjelenésemet.

Még egyszer mondom  – ez kolosszális önbizalomhiánnyal járt volna! Ezért úgy döntöttem, hogy kerüljön bármibe is, de rendbe rakatom  a lábaimat. Ez egy nagy hiba volt!

Találtam az interneten egy hirdetést, hogy van hely a nekem kellő időpontra. Beiratkoztam, eljöttem, megcsinálták. Minden jó volt, szép munkát végeztek. De ki tudta volna akkor megmondani, hogy mi fog rám várni! Előttem pedig az onychomycosis kezelése állt!

Mivel teljesen el voltam merülve a gondolataimban, nem ügyeltem rá, hogy honnan veszi el a mester az eszközeit, megkérdezni pedig szégyelltem. Mint azt a későbbiekben a mycologist elmagyarázta nekem – nem voltak megfelelően fertőtlenítve. Ennek eredménye – fertőzést kaptam. Itt van neked, ápolás!

Az onychomycosis kezelésem

Természetesen, érdekessé vált számomra, hogyan alakult ki nálam az lábgomba, és hogyan küzdjek vele. De először elmesélem, hogyan vettem észre a problémát.

Olyan két hét elteltével, az ismeretlen szaloni látogatásom után azt kezdtem észrevenni, hogy a bőröm a lábfejemen jelentősen keményebbé vált, száraz, összehúzott lett. Ezt követően megjelent a viszketés és a kellemetlen szag! Ez már elgondolkoztatott. Még egy hónappal később elmentem a pedikűrösömhöz, amikor levette a színes borítást, el volt borzadva. A körömlemezem szürke volt, csíkokkal,  és vastagabb is lett. Nahát! Nagyon sok információt áttanulmányoztam és megtudtam, hogy a körömgomba olyan tünetekkel kísérődik, amelyeket magamon tapasztaltam  ((

Ezt követően elmentem egy profi mycologisthoz, hogy pontosan állapítsa meg a diagnózist és  javaslatokat adjon az onychomycosis gyors és hatásos kezelésére.

Hogy őszinte legyek, az orvos zavarba ejtett, mert elmagyarázta, hogy a köröm gomba kezelése – egy hosszú folyamat, amely rendszerességet és figyelmet követel. Készen álltam követni minden tanácsot, mert nem tudtam tűrni a körmeim ilyen csúnya kinézetét. A lábaim borzalmasan néztek ki!

Így, először is, azt javasolták, hogy váltsam le az otthoni lábbelimet és alaposan takarítsak, mossak át minden törötlközőt, hiszen a gomba spórái nagyon aprócskák, bármilyen tárgyon ott maradhatnak a házban.

Ezt követően kiírtak nekem egy speciális gomba elleni krémet –  a Fungaxim kenőcsöt. Azonnal megvásároltam a készítményt hiszen minél előbb neki akartam látni a kezelésnek.

Naponta többször használtam ezt a krémet. Előtte lezuhanyoztam, alaposan kiszárítottam a lábaimat. Hiszen a nedvesség hiánya – az első pont a gomba megszüntetéséhez. És a krém is jobban felszívódik, ha a lábak szárazak))

A masszírozással kombinált felvitel után nem vettem fel azonnal zoknit, hagytam, hogy a krém természetes úton  felszívódjon. A textúrája eléggé könnyű, szaga gyakorlatilag nincs. Tehát ezzel nem akadt semmilyen gondom.

A masszírozásra a láb vérkeringésének javításához volt szükség, hogy jobban felszívja a Fungaxim gyógyhatású komponenseit. Mellesleg, az összetételt illetően szeretném megjegyezni, hogy ez a gomba elleni szer nem tartalmaz veszélyes anyagokat, épp ellenkezőleg – az összetétel természetes és veszélytelen!

Tanácsolok egy elég jó krémet a gomba ellen

Kiderült, hogy 100%-ban megszabadulni a lábgombától  nehezebb, mint gondoltam. Hiszen már elkezdődöttt a körömlemez megfertőzése, és meg kellett várni, amíg teljesen megújul. Egészében véve a krém másfél hónapos használata után megértettem, hogy az  onychomycosis visszavonult. Az első procedúrák után könnyedség jelent meg, eltűúnt a viszketés. Megmondom őszintén, ez egy hatalmas megkönnyebbülés az után, amit átéltem!!

Természetesen vannak más gombaellenes kenőcsök. De elmeséltem a történetemet és ezért megneveztem egy konkrét szert, amely személyesen nekem segített))

Most jöttem vissza a boltból –új szandált vettem magamnak. Miért is ne, hiszen a lábaim fantasztikusan néznek ki! Nincsenek repedések, szárazság, a körmeim egyenesek és ragyogóak. Dicsekedni fogok mindenkinek szép lábaimmal))

Jó egészséget mindenkinek!

3 hozzászólás


  1. // Válasz

    Nálam is hasonlóak voltak a gombás fertőzés első tünetei – hihetetlenül viszketett! Ezt a kenőcsöt a testvérem hozta, amint felkentem, a viszketés eltűnt! Klassz!


  2. // Válasz

    Nagy kár, hogy a modern szalonokban ilyen gondatlanul ügyelnek a fertőtlenítésre! Nagyon figyelmesen kell hozzáállni a pedikűrös kiválasztásához, hiszen a gombán kívül komolyabb betegségeket is el lehet kapni …


  3. // Válasz

    Én 4 hete használom a Fungaxim krémet, egyenlőre a gomba teljesen nem tűnt el 🙂 nagyon jó készítmény a modern piacon. Elégedett vagyok mindennel – az űrtartalommal (80ml), a szagával, a textúrájával. De a lényeg – a hatás!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük