Hogyan együnk, hogy lefogyjunk

891

A nők többsége úgy véli, hogy a fölös kilókkal és centiméterekkel vívott harcban minden módszer jó. Életünk folyamán különböző fárasztó diétákkal kínozzuk magunkat, kísérletezünk a szervezetünkkel és egyszerűen éhezünk. Mint azt a sokéves tapasztalat bizonyítja, az ilyen kínzások be nem vezetnek semmi jóra. Épp csak hogy véget ért a szigorú diéta , s úgy tűnik, hogy eredmény is van, amint a leadott súly őrületes sebességgel visszatér. Emellett az ilyen kínzások stresszhez vezetnek a szervezet számára és következményként hatalmas problémákhoz az egészséggel. Ahhoz, hogy lefogyjunk, nem kell enni – ez a legnagyobb és legelterjedtebb tévhit. Enni természetesen kell, egyszerűen helyesen kell hozzáállni  a táplálkozáshoz. Ahhoz, hogy egészséges és karcsú legyen azt tanácsolom, hogy tartsa be a táplálkozás fő szabályait.

  1. A reggelt kezdje vízzel, valamint igyon meg egy pohár vizet 10 perccel minden étkezés előtt. Hiszen elfogyasztva egy pohár vizet reggel, elindítja a gyomor működését. A vízfogyasztás gyorsítja az anyagcserét és teltség érzetet ad, aminek köszönhetően kevesebbet eszik meg. És általános véve, ahhoz, hogy egy felnőtt ember tónusban tartsa a szervezetét , naponta 1, 5 liter vizet kell meginnia.
  2. Egyen gyakrabban, de kevesebbet. Úgy tartják, hogy a tökéletes adag az Ön számára az lesz, amely elfér a tenyerében. A fő étkezések között könnyű „beharapásokat” lehet tartani. Ezek lehetnek gyümölcsök vagy diófélék, kis mennyiségben.
  3. Fogyasszon több zöldséget és gyümölcsöt. Nagy mennyiségben tartalmaznak vitaminokat és mikroelemeket, amelyeknek köszönhetően meg lesz telve energiával. Emellett gazdagok rostokban, amelyek oly fontosak a fogyáshoz. De nem érdemes túlzásba vinni a banán és a szőlő fogyasztását, mivel nagyon kalóriadúsak.
  4. A táplálkozásnak kiegyensúlyozottnak kell lennie. Szervezetünknek különböző elemekre van szüksége, amelyek a különböző termékekben találhatóak meg. De ez nem jelenti azt, hogy egyszerre fel kel zabálni mindenből minél többet.
  5. Természetesen, először is, le kell mondani a zsíros, a csípős és a sós ételekről, az édességekről és a lisztes termékekről. Teljesen ki kell zárni az étrendből a majonézt és a kecsapot. Ha nagyon kívánja az édeset, akkor megengedett elfogyasztani egy kis étcsokoládét vagy aszalt gyümölcsöt. Emellett édes termékeket javasolt kizárólag a nap első felében fogyasztani.
  6. Nem kell megterhelni a gyomrot alvás előtt. Vacsorázni valami könnyűt kell és alvás előtt három órával.
  7. Ha nincsenek problémái a gyomrával, hasznosak lesznek a szervezete számára a mentesítő napok. Ha lesz elég akarat ereje és egészsége megengedi, hetente egyszer vagy legalább egy hónapban egyszer egész nap fogyasszon csak vizet, teát vagy gyümölcsöket.

Tartsa be ezeket a szabályokat. Kombinálja a helyes táplálkozást a sporttal. Ne kínozza magát diétákkal. És bár nem túl gyorsan, de hosszú időre megkapja a kívánt eredményt. Szeresse önmagát és a szervezetét, legyen egészséges és szép.

Kiegyensúlyozva az étrendet, gyorsan lefogyhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük