Hogy vigyük fel a parfümöt úgy, hogy tovább tartson az illat?

809

Csak milyen érveket nem lehet hallani az emberektől arról, hogy minként kell felvinni a parfümöt a testre. Coco Chanel, például azt mondta, hogy egy nőnek azokra a helyekre kell felvinni a parfümöt, ahova csókokat szeretne kapni. Ez nagyon romatikusan hangzik, de mi most a gyakorlatiságról és a célszerűségről beszélünk. Milyen helyekről is van szó?

Pulzáló területek.

Ehhez azok a helyek tartoznak, ahol a hő- és véráramlás a legaktívabb, ami pozítivan hat az aroma időtartamára és minőségére.  Pontosabban a csukló belsejéről, a nyaki verőérről, a fül mögötti területről, a könyök és a térd hajlatairól, a nyaki területekről és a halántékról van szó.

Mit kell kerülni?

A parfümök illata nem felel meg az ízüknek, ezért gondoljanak erre, amikor Chanel szavait idézik fel és csókokat akarnak kapni.

Hogyan kell felvinni a parfümöt?

A felvitel érdemes ruha és különböző ékszerek nélkül végezni, mivel a prfümök nehezen tisztítható foltokat hagyhatnak és  negatív hatással lehetnek a  nemesfémekre vagy a gyöngyökre. Ha a ruhára viszi fel a parfümöt, tartson szem előtt egy szabályt: minél kevesebb, annál jobb. Nagyon jó módszernek minősül az aroma szétpermetezése a levegőben és a keresztülmenet rajta. De ez a lehetőség nem  vonatkozik a gazdaságos helyzetekre, úgyhogy döntsék el maguk.

Parfüm felvitele a hajra.

Könnyű módszer, hogy egész napon át tartó könnyed és érezhető aromát biztosítson. Nem érdemes a frissen mosott hajra vinni fel a parfümöt, jobb várni egy kicsit, hogy ne változtassa meg az aroma tulajdonságait. Tartsa észben, hogy a parfümöt nem kevesebb mint 20 cm-es távolságról kell felvinni   a hajra, nehogy túlszárítsa.

Az illat meghosszabbítása.

Ebben az esetben az illatmentes hidratáló krém fog segíteni. Vigye fel a parfüm felvitele előtt. A jelen lépés segít megelőzni, hogy a parfüm a pórusokba való bekerülését, és ennek megfelelően meghosszabbítja az illatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük