Hogy válasszuk ki az első melltartót egy kislány számára?

951

Az idő gyorsan múlik. Lányaink felnőnek. Az anyukák elkezdenek gondolkozni az első melltartó kiválasztásán a lányuk számára. De a gyerekek nem szeretik meghallgatni a felnőttek tanácsait, önálló embereknek tartva magukat. A gyermek életének ebben az időszakába meg kell találni a helyes hozzáállást. Had értse meg, hogy az önállóság felelősséggel jár. Ez nem csak a kölcsönös kapcsolatot illeti, hanem azt is, hogy képes más élethelyzetekben és jól dönteni. Ez a saját dolgok kiválasztását illeti. Az anyukának meg kell tanítania a lányát az első melltartó helyes kiválasztására. Hiszen ezt a dolgot a gyermek még sohasem hordta.

Hány éves korban van szüksége egy lánynak melltartóra?

Az első melltartó megvásárlásáról szóló beszélgetést akkor kell elkezdeni, amikor a kislány eléri a 11-12 éves kort. De tudni kell, hogy az egyéni hozzáállásnak is jelentősége van. Ha a nemi érés korán következik be, akkor a melltartót is ebben az időszakban kell megvenni. Egyes serdülőknek eléggé sokáig nincs szükségük melltartóra. De a gyermeknek nem szabad nemet mondani, ha szeretne egy ilyen darabot vásárolni. Nem kell ellenkezni, had próbálja fel élete első melltartóját. Maga fogja eldönteni, hogy kell-e neki ez a dolog, vagy sem. De egy anyának minden helyzetben támogatnia kell a lányát,  beszélnie kell vele. Egy serdülőnek nem kell szégyellnie a folyamatosan növekedő melleit, nem szabad erre fektetni a hangsúlyt.

Hogyan válasszuk ki a melltartót?

A melltartónak a kislány számára nullás méretűnek kell lennie. A mellbőség ebben a korban általában 65 cm-ig terjed. De vásárolni lehet elasztikus anyagból készült melltartót, ha a standart méret nem jó. Nagyon jól fog állni a kislánynak egy topp alakú melltartó. A női fehérnemű boltok nagy topp kínálattal rendelkeznek.

Fontos! A felnőtt modellek nincsenek előirányozva serdülők számára.  A fehérneműt a serdülők számára koruk fiziológiájának megfelelően varrják. Tilosak a csontokat tartalmazó kosarak. Sérüléseket okozhatnak a kislány tejmirigyeinek. Ez nagyon nem ajánlott azok formálódásának időszakában.

A lányok szeretik követni a divatot. De az anyukának el kell magyaráznia, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyni ezen dolog kiválasztásának szabályait. Vegyen neki természetes anyagból készült melltartót. Javasolja neki a pamut kötöttárut varrások nélkül. A varrások feldörzsölhetik a serdülő finom bőrét. A melltartónak nem szabad túl szorosnak lennie,  a mellek pedig nem szabad, hogy kiessenek a kosárból. Jól kell tartani a melleket, de nem szabad, hogy összenyomja, zavarva a lélegzést. Akkor vegye meg a darabot, ha gyermekének megtetszett. A kislánynak nem szabad szégyellnie a melltartóját.  Akkor nyugodtan és örömmel viselni fogja.

Bizalmas beszélgetés

Az anyukának oda kell figyelnie a pszichológiai pillanatokra. A kislánnyal finoman és csak kettesben kell beszélni. El kell magyarázni, hogy nem kell szégyellni semmit.  Hamarosan felnőtté válik. És minden nő hord ilyen dolgokat. Ez normális. Az elején hordja a melltartót csak különleges esetekben.  Vagy fel lehet ajánlani, hogy vegye le, amikor haza jön.

Egyes serdülők maguk kérik, hogy vásároljanak nekik fehérneműt. Úgy vélik, hogy ez felnőtebbé teszi őket. Most már mindent szabad lesz nekik. Éppen ebben a pillanatban van szükség az anyuka nagy figyelmére. Adjon gyermekének szabadságot,  de közben magyarázza el azt is, hogy tiltott lépések nem lehetnek. És, hogy minden lépéséért magának kellesz felelnie.

A serdülő kor – nagyon felelősségteljes időszak az ember életében. A kislány nővé változik. Ne ijessze meg, hiszen olyan szüksége van az Ön támogatására és a bizalmas beszélgetésekre. Még akkor is találjon időt egy nyugodt beszélgetésre, ha nagyon sok munkája van a munkahelyén és számos teendője otthon. Igyekezzen segíteni megoldani a problémáit. Legyen a szeretet és a kölcsönös megértés mindig otthonukban!

Serdülő korban sok lányt érdekel az a kérdés, hogy  hogyan lehet megszabadulni az aknéktól. Ez nem annyira nehéz, mint az az első látásra tűnik

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük