Hatékony sminktechnikák a különböző szemtípusok számára – varázsolja el a férfiakat azonnal!

2 169

Mindenki tudja, hogy a férfiak a szemükkel szeretnek. Ezért a nők festik magukat és szépen öltözködnek. De az ellenkező nemet nagyon vonzza  a nyitott tekintet és az őszinte mosoly is.

Szerencsére napjainkban a lecsüngő szemhéjak, vagy akár a szűk vagy közel elhelyezkedő szemek sem jelentenek problémát, hiszen számos smink titok létezik, amelyek képesek a megismerhetetlenségig átalakítani Önt.

Ha meg van győződve róla, hogy egy profi lifting sminket, amely 10 évre megfiatalítja, csak egy szalonban lehet elkészíteni, nagyon téved. Női bloggunk arra hivatott, hogy lehúzza a leplet a szakemberek titkairól az ápolás terén. Nos, hozza a kozmetikai táskáját és lásson neki a lenyűgöző sminknek!

Hogyan tüntessük el a ráncokat és a táskákat a szemek alatt a smink segítségével

A táskák és a kék foltok problémája a szem alatt a legelterjedtebb a modern nők körében. Sőt, sokokat érdekel, hogyan lehet megszabadulni a ráncoktól a dekoratív kozmetikai szerek segítségével. Valójában nem is olyan nehéz minden.

Az Ön feladata – alaposan megtisztítani a bőrt, hidratálni, megfelelő rendben felvinni a korrigáló szereket.

A szemsminkhez szüksége lesz:

 • jó minőségű lifting krém (ettől függ, hogy mennyire egyenesen fog feküdni a dekoratív kozmetikum, ezért jobb nem spórolni ezen a szeren);
 • concealer;
 • highlighter;
 • bázis a szemhéjfesték alá;
 • szem- és szemöldökceruza;
 • szemhéjfesték (jobb a simmer és a matt);
 • folyékony szemhéjtus;
 • szempillaspirál.

Sorrend

Az első lépés – a bőr hidratálása ránc elleni krém segítségével. Második lépés – a szemhéjfestékek felvitele:

 • a szemöldök alá – highlighter (helyettesíteni lehet világos gyöngyházhatású szemhéjfestékkel) – vizuálisan kinyitja a szemeket;
 • a szemhéjak belső sarkába – világos szemhéjfesték, lehet matt textúrájú (ez vizuálisan megnagyobbítja a szemeket);
 • mozgatható szemhéjon – a szükséges árnyalatú szemhéjfesték (a pasztel árnyalatok használatát javasoljuk – ezek univerzálisak bármilyen ruhához és színtípushoz);
 • a szem külső sarka – sötét szemhéjfesték, lehet csillogó.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni a szem alatti zónát sem. Az ismert sminkesek tudják, hogyan lehet eltávolítani a ráncokat és a kék foltokat ezen a területen a smink segítségével –  vigye fel háromszög formájában a concealert a szem alá, hagyja rajta 30 másodpercig, utána árnyékolja el egy nedves szivaccsal.

Az eredményt rögzítse egy világos árnyalatú ásványi púderrel. Sokan használnak rizspúdert – nincs színe és kiválóan rögzíti a sminket.

Hogyan távolítsuk el a ráncokat?

Hogy a bőrráncok kevésbé észrevehetőek legyenek, használjon highlightert az arca felső részén és a szemöldöke alatt. Ez vizuálisan elvonja a figyelmet a problémás területekről.

Ne vigye túlzásba a dekoratív szereket – a sminkkel túlterhelt arc nem néz ki frissnek és kipihentek.

Ne fukarkodjon az arckozmetikumokra, hiszen ezeknek a inőségétől függ a kinézete és a benyomás, amelyet a környezetére tesz.

Smink a szemtípus szerint

Lecsöngő szemhéjak esetében figyeljen oda a szemöldök sminkelésére – ezek vizuálisan meg tudják emelni a felső szemhéjat, ha  hosszúkás alakot adunk nekik. A szemhéjfestéket nyitott szemmel vigye fel.

Hogyan szabaduljunk meg a homlokráncoktól  és mikén t növeljük vizuálisan a mélyen elhelyezkedő szemeket? Egyszerűen árnyékolja el a sötét szemhéjfestéket  a szeme közepéig a mozgó szemhéj vonala mentén. Az ilyen élénk hangsúly  kiküszöböli a ráncokat és kinyitja a szemeket. Természetesen, az érett bőr számára rendeltetett krém nélkül nem lehet meglenni – ez kötelező feltétele a sikeres sminknek.

Ha  ázsiai szem formája van, akkor bátran kísérletezhet a szemhéjfesték árnyalataival. Itt helyénvaló lesz a hangsúlyt a szempillákra fektetni, használhat műszempillákat is.

A kis szemeket vizuálisan növelik a finom átmenetek révén. Ne legyen lusta, és jól árnyékoljon el minden átmenetet. Az alsó szemhéjra vigyen fel világos ceruzát.

Ne feledkezzen meg a szem konturjának kiemeléséről a szempillák növekedésének mentén – használjon ceruzát vagy szemhéjtust.

Befejezés

Határozza meg sminkjének hangsúlyait és kísérletezzen. Soha sem késő tökéletesíteni sminkes készségeit. Néhány perc alatt szemlátomásra átalakulhat. Értsen egyet, hogy ez megéri! Kívánunk harmóniát önmagával és szépséget!

Mennyi időt fordít a mindennapi sminkre?

Betöltés ... Betöltés ...

7 hozzászólás


 1. // Válasz

  Sziasztok! Köszi az információt. Saját tapasztalatomból indulva ki – highlighter – pótolhatatlan dolog! Valóban működik és vizuálisan nagyobbá teszi a szemeket!)) De persze a jó krémre minden képpen szükség van!


 2. // Válasz

  Számomra a szép smink záloga – a jó és egészséges alvás és a sport)) Természetesen az ápolási kozmetikumok is fontosak. Arckrém minden képpen kell!


 3. // Válasz

  tanácsra van szükségem. Rátaláltam a Multi Lift ránc elleni krémre, érdemes megvásárolni? Ki próbálta? 42 éves vagyok a bőröm száraz.


  1. // Válasz

   A nővérem, körül-belül már egy éve rendeli magának, nagyon elégedett) neki normális bőre van, de a krém minden típus számára jó.


  2. // Válasz

   Én minden képpen ajánlom. Csak egy dolog – a szaga sajátos, de ez egyéni dolog. Az elején szokatlan volt, most pedig épp ellenkezőleg, nagyon tetszik) a textúrája puha, gyorsan felszívódik. Úgy hogy rendelje meg nyugodtan, ne kételkedjen!


   1. // Válasz

    nagy köszönet! Már megrendeltem) nagyon kedvesek náluk a hívásfogadó lányok, minden kérdésemre válaszoltak) a napokban várom a futárt…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük