Haszontalan érzelmek, melyektől meg kell megszabadulni

964

A pezsgő élet belső világunkkal együtt tökéletes keverék számos érzelem megszületéséhez, melyek többsége gyakran csak pazarolja az energiánkat és a figyelmünket. Ma megnézünk néhány ilyen érzelmet.

  1. Szomorúság.

Kérdezd meg magadtól, mi értelme az életnek, ha folyamatosan szomorúságot vagy bánatot érzel. A jelen érzelmek semmi képpen sem oldják meg a problémát, az idegeket pedig ezek után már nem lehet visszaállítani.

  1. Irigység.

A jelen érzés – méreg, amely lassan, de biztosan felemészti erőnket, és józan eszünket is. Nagyon ostoba dolog irigykedni arra, ami más embereknek van, figyelembe véve, hogy Ön lélegezhet, örülhet, szerethet és szeretett lehet.

  1. Agresszió.

Nagyon gyakran az emberek úgy vélik, hogy a harag hozzájárulhat ahhoz, hogy más emberek eleget tegyenek akaratuknak. Ha jobban megvizsgáljuk és elgondolkozunk, akkor észrevehető és érthető, hogy a harag lerombolja a kapcsolatot a környező emberekkel és emellett az Ön belső világát is. A harag csak akkor hozhat hasznot, amikor megtanulja uralni ezt az érzést.

  1. Bánás.

Mondhatjuk, hogy életünk tettekből és azok következményeiből áll. Nem lehet mindig helyesen cselekedni, az emberekre pedig jellemző, hogy bánják hibáikat és nagyon sok szellemi erőt fordítanak rájuk. A múltat nem lehet visszahozni, úgy mint az elfecsérelt erőt sem, amelyet értelmezésére és újraértelmezésére fordítunk.

  1. Félelem.

A félelem érzését a kalitkába zártsággal lehet összehasonlítani. Ön szabad lesz, amikor megszabadul a félelemtől, hiszen ami nem öl meg, az erősebbé tesz. Nem lehet saját m hívni ki párbajra és minden alkalommal erősebbé válni.

  1. Unalom.

Első látásra a leghaszontalanabb érzés. Annak a tudatosítása, hogy Ön unatkozik, hiteles jele annak, hogy ideje változtatni valamin az életében. Kezdjen el valamilyen kellő vagy érdekes dologgal foglalkozni, és ne várjon ölbe tett kézzel, hiszen pazarolni az időt, valóban haszontalan dolog.

  1. Magány.

Kétfajta magány létezik, az egyik depresszióba kergeti az embert, a másik pedig csak azt jellemzi, hogy Ön mellett nincsenek emberek a kellő pillanatban. A magányosság az ember hasznára válhat és ihletet adhat, ha közben fontos és nagy dolgokba fog.

Tanulj meg különböző lenni, de ne engedd meg a negatív gondolatoknak, hogy megtöltsenek

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük