Ha nem voltál itt, akkor nem tudsz semmit a szépségről – a világ legcsodálatosabb helyei

964

Úgy tűnhetne, hogy egy utazás mindössze néhány napot vesz igénybe, amelyek elegendőek a látnivalók megtekintéséhez, az ajándékok vásárlásához a helyi piacokon és az ismerkedésekhez a helyi lakosokkal. Aztán pedig nyugodtan tovább lehet haladni — a következő megállóhoz. Nem teleik el egy hét, de Ön még mindig ott van. Nem tudja meggyőzni magát, hogy elutazzon: már van kedvenc sörözője, ahol a személyzet üdvözli Önt, mint régi barátot,  az ablakból pedig fantasztikus látvány nyílik, amelyet egyenlőre nem áll készen leváltani valami másra.

Nincs egyedül: sok utazó tölt több időt a betervezettnél a számukra érdekes helyeken. Itt van néhány legjobb hely, ahol nagyon kösszű elveszteni az időérzéket és gyakorlatilag lehetetlen gyorsan elutazni.

Ubud, Bali, Indonézia – a béke és a nyugalom

Ubud — kiváló hely a fáradt utazók számára, hogy nyugodt környezetben visszaállítsák fizikai és szellemi erejüket. A szépséges indonéziai templomok gazdagsága és a virágzó fák sokszínűsége minden utcában megőrizték szellemi légkörüket, függetlenül a város népszerűségétől. A számos nem drága SPA procedúra, fantasztikus módon helyreállít az élettel telt Bali üdülőhelyekben töltött esti mulatozások után.

A Pura Taman Sarasvati templom az egyik legszebb templom Balin. A kőút, amely a bejárathoz vezet, lótusz tavak és kőszobrok között fekszik. A bejáratnál van egy kisebb kávéház, ahol nappal be lehet harapni valamit, este pedig élvezni lehet a hagyományos balinéz táncot.

Még egy kötelező hely a látogatás számára a majmok szent erdője — természetvédelmi terület 340 makáka fajjal és 115 fafajtával. Higgyék el, ez a séta egyetlen turistát sem fog közömbösen hagyni. De észben kell tartani, hogy nem ajánlott ételt vinni magukkal és hergelni a majmokat – eléggé agresszívak lehetnek.

Antigua, Guatemala – egy paradicsom a látnivalókból

Úgy döntött, hogy felfrissíti a spanyol nyelv tudását vagy elkezdi tanulgatni? Akkor készüljön fel, hogy meglepődik az ismert spanyol iskolák sokszínűségétől, a kulturális gazdagságtól, amely a város utcáin helyezkedik el.  A számos vallási látnivaló, múzeum és galéria lehetővé tette Antigua számára, érdemes ellátogatni a legrégibb spanyol iskolába, a Proyecto Linguistico Francisco Marroquinba, a  La Merced naptemplomba és a  Las Capuchinas elhagyatott kolostorba.

San Sebastian, Spanyolország – az ínyencek ideálja

Mindannyiunknak van néhány olyan helye kedvenc konyhákkal, amelyekbe időről időre ellátogatunk,  de egyszerre több helyen enni egy este alatt – teljesen szokatlan   kaland. Egy ilyen koncepció számára tökéletesen alkalmas lesz egy utazás San Sebatianba, amely a legjobb helynek minősül az ínyencek számára az egész földön. Ez a régió híres a pintxosjairól, amelyekhez kiváló kiegészítő lesz a helyi rioja bor. A pintxos-bárok, általában, kicsik és zajosak, állandó vendégáramlással, akik beugranak beharapni.

A helyi konyhák  kóstolgatásaitól szabad napokban el ehet látogatni a Playade la Concha fantasztikus családi strandra  és a Playade Gros szörfparadicsomba.

San Pedro de Atacama, Chile – a szépség sokfélesége

Hatalmas só és gigantikus homokdűnék, hófödte hegyek , melyekben feltörnek a  gejzírek és a számos lélegzetelállító táj  – még a legtapasztaltabb utazókat is ámulatba ejtik.  A környező sivatag annyira zordnak tűnik, hogy sok túrsita el sem tudja képzelni, mennyire sok látnivalót van San Pedroban. Értékelve előnyeit, egyáltalán nem sietnek elutazni, élvezve a naplementéket a holdvölgyben és a végetelen csillaghullásokat.

Luang Prabang, Laosz – relaxáció

A délkelet-ázsiai kaotikus városok után Laung Prabang felkínálja a várva várt megkönnyebülést. Épp itt az ideje, hogy nyugodtan töltsük a napokat, sétálgatva a templomokban, biciklizve a csöndes utcákon és ellátogatva a  ritkán látogatott kávéházakba. Nagyon jó variáció lesz a Mekongra néző hotel választása, amelyben el lehet lazulni a függőágyban órákig nézve a folyót. Észre sem veszi, hogyan alakulnak át a percek napokká, a napok pedig hetekké. Szabadidőben feltétlenül fel kell keresni a mesés kolostor komplexumot – a Wat Xieng Thongot.

Brighton, Anglia – nagyon eklektikus

Hagyományos családi brit üdülőhely vagy egy vidám este a paradicsomban? Brigthonban sok határ van, és végtére mindegyiket látni akarja majd.  Ez a hal és a chipsek városa, a sétáké a starndokon, a furcsa boltoké, a csodálatos Minden képpen látogasson el a The Royal Pavilionba.  A glamour egyedi kombinációja a távol-keleti stílussal – tökéletes tükörképe az eklektikus Brightonnak..

Queenstown, Új-Zéland – szórakozások hintája

Van a világon néhány olyan ország, amely nyitott a kalandokra, de csak Queenstownban vonz egyre több és több extrém embert az adrenalin kaland szelleme. Ott, ahol mindenki csak mesés tájakat lát, Queenstown természetese tereket lát a sport számára:  folyók – a leúszásokhoz, dombok – a repülőgépekhez, híd – az ugrásokhoz, havas felületek a szánkósportokhoz.

A szórakozás éjszaka sem szűnik meg, a legtöbb bárt ajánlva az országban.

Néz meg a világot, utazz, lepődj meg! Hiszen az élet rövid, és mindent látni kell!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük