Formában tartjuk a testünket

783

Karcsú, feszes testet minden ember szeretne. Valakinek a természet karcsú derekat ajándékozott, és függetlenül attól, hogy mit eszik és milyen életmódban él a teste karcsú marad. Viszont valaki számára – a tökéletes alakhoz  vezető út nagyon nehéz és fájdalmas. Észrevehető sikereket elérni kevés, meg is kell őrizni az elért eredményt. Hiszen gyakran történik meg, hogy az összetett diéták után a súly csökken, de egy bizonyos idő után visszatér. Előfordul az is, hogy a szervezet még nagyon erővel kezdi halmozni a súlyt, dehát akkor miben is rejlik a karcsúság titka?

Nézzünk csak néhány szabályt, amelyeket be kell tartani, hogy testünk mindig tökéletes formában legyen. Sokkal kellemesebb és könnyebb ellenőrzés alatt tartani a súlyunkat mint diétákkal és éhezéssel kínozni magunkat.

A legjobb, ha a lehető leggyakrabban a mérlegre állunk és ellenőrizzük a súlyunkat. Ha felhalmozódik néhány gramm, akkor ettől könnyen meg lehet szabadulni, de viszont a nagy tömeg felhalmozódása már nagyon sok igyekezetet és időt igényel. Hogy ne legyenek kellemetlen pillanatok,  figyeljék súlyukat ellenőrzése útján.

Hasznos lesz bármilyen kellemes hobbi. Le kell foglalni az időt és akkor a gondolatok az evésről ritkábban fognak megjelenni. A kevesebb ételfogyasztás és a karcsúság biztosított. El lehet menni sétálni, el lehet kezdeni uszodába járni vagy edzőterembe. Bármiylen hobbi jól lesz.

Igyon minél több vizet. Jobb, ha a vízhez  citromot adunk hozzá vagy egy kis mézet. Ez elősegíti a gyomor megtöltését, és ez azt jelenti, hogy kevesebb ételre lesz szükség. A teát érdemes zöld teára cserélni, mivel ez hasznosabb a szervezet számára és hatásosabb a testsúly megőrzéséhez.

Lehetőség szerint igyekezzen helyesen táplálkozni. Természetesen, az első időben nehéz lesz lemondani a megszokott ételekről,  de megéri. Emellett a káros ételek még senkinek sem váltak a javára. A zsíros és sült ételek fogyasztását jobb teljesen kizárni az étrendből. Ha kényeztetni akarja magát valamilyen finomsággal édesség formájában,  akkor ezt jobb a nap első felében tenni. Az ételek, amelyeket 12 óráig fogyasztunk energiává válnak, nem pedig zsírrá. És állapota is javulni fog, hiszen régóta ismeretes, hogy az édességek jobbá és boldogabbá tesznek minket.

Az ételfogyasztás nem szabad, hogy a tv előtt történjen. Kedvenc sorozata megtekintése közben sokkal többet ehet meg. Sokkal jobb az asztalnál enni, és nem vonni el a figyelmet. Lassan kell enni, így az ételek jobban megemésztődnek  és nem rakódnak le fölösleges kalóriák formájában  a testen.

Az alvásnak teljesértékűnek kell lennie. Az egészséges jó alvás lehetővé tesz a szervezet számára, hogy pihenjen és helyreálljon. Az alváshiány és a rossz pihenés szintén elősegíti a súly gyarapodását.

Minden képen reggelizzen. A reggelinek teljesértékűnek kell lennie, viszont az éjszakai ételekről érdemes lemondani. Jelenleg az emberek egyre gyakrabban esznek éjszakára, ez pedig elősegíti a súly gyarapodását.

Vannak olyan pillanatok amikor az ember fel akarja adni. Ahhoz, hogy ne legyenek ilyen fellázadások szükség van egy jó motivációra. Mondjuk, meg lehet venni egy szép ruhát és igyekezni, hogy beleférjünk. A gondolatok arról, hogy bármilyen ruhát felvehetünk nagyon jól motiválnak.

Hogyan gyúrjunk  formás popsit, olvasd itt 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük