Fontos lépések egymás felé. Hogyan tegyük változatossá kapcsolatunkat

820

 Általános dologgá vált számunkra az önrealizációs irodalom olvasása, hiszen most a könyvek és a tréningek tanítanak minket arra, hogy célokat tűzzünk ki, azután pedig időt szakítsunk készségeink tökéletesítésére. De nem szabad megfeledkezni róla, hogy kapcsolatunk kedvesünkkel ugyan olyan növekedési folyamatot igényel, mint személyi ambícióink is.

Amikor egy pár bekerül a «kényelem zónájába» – ez csodálatos dolog, főként, ha ott nincs helye a vitáknak és a kifogásoknak. Azonban hamarosan a következő szakasz a rutin, utána pedig az apátia lesz. Ahhoz, hogy ez ne következzen be,  állandóan erőfeszítéseket kell tenni és szerelmet kell táplálni.

Kezdjenek el ugyan olyan könyveket olvasni, meghatározva elolvasásuk határidejét. Higgyék el, megvitatni egy férfival egy könyvet – nagyon kellemes elfoglaltság. És a forgatókönyv megvitatása mellett, át fogják beszélni a szereplők tetteit is. Ezeknek a példáján sokkal többet meg fognak tudni arról, mi is történik a partnere fejében, kit ítél el, és kivel érez együtt. Nincs idő az olvasásra? Akkor álljanak neki egy érdekes sorozat közös megtekintésének – ez pedig biztosan senki sem fogja elutasítani.

Tanuljanak meg türelmesnek lenni egymáshoz, főként azokban a kérdésekben, amelyekben nem értenek egyet. Ne dobálózzanak a felületes kifejezéssel «nem értenelek téged», hanem próbálják meg megérteni, miért tesz így vagy gondolkozik ekként az ember. Nem kötelező egyet érteniük vele, de a megértés vágya mindig az első helyen kell, hogy legyen.

Engedjenek meg maguknak kisebb szabadságokat minden hónapban. Ez teljesen reális, bérmennyire banálisan is hangzzon. Egyszerűen kapjon meghatározott értelmet a pihenés – legyen ez a munkától és a háztartási teendőktől szabad idő. El lehet utazni a családi házba a város határain túl, vagy akár az aqua parkba is.   Mellesleg, a nyaralóba való utazás nem lesz jó –  azon feltételek között, amikor valamilyen házi munkát kell végezni, pihenésről szó sem lehet.

A mindennapos kellemes apróságok, mint ismeretes, formálják a kapcsolat hangulatát. Ezért tegyék szokásukká, hogy kis feljegyzéseket hagynak egymásnak a lakásban. Legyen ez egy gondoskodó felirat, mondjuk „az ebéded ott vár a tűzhelyen” vagy a megszokott „szeretlek”, kézzel írva.

Csináljanak valami nem megszokottat, amitől mindkettőjüknek eláll a lélegzete. Menjenek el  hőlégballon utazni, esetleg hójárózni,  töltsenek el egy wellnes hétvégét közösen  (a hölgy elmehet egy arcpillingre, a férfi pedig – egy masszázsra). Több ezer variáció van, de a legfontosabb ezekben – az érzések, amelyeket meg fognak akarni osztani egymással.

Hallgassanak zenét együtt – ez a legjobb lélek terápia, amely megtanítja a párokat együtt lenni, élvezni azt, ami valóban tetszik nekik.

Kívánjanak valamit együtt. Ezek közös álmaik lesznek, amelyek célokká válnak, azután pedig kidolgozzák Önökben a céltudatosságot és аz egységet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük