Fiatalító hatású smink

951

A smink, amelyről most szó lesz, lehetővé tesz az érett nők számára, hogy megfiatalodjanak tíz-tizenöt évvel.  A plasztiki orvostudomány számos módszert talált ki a megfiatalodásra, azonban ezek költségesek. Azonban a smink, amely vizuálisan megemeli az arc kontúrját, elérhető minden egyes nő számára, aki ápolja magát. Fő elvei: minden arcvonalnak felfelé kell törekednie; szükség van egy kisebb színkorrekcióra.

A kozmetikumok színskálája

Ebben az esetben semleges, természetes árnyalatú kozmetikumokra lesz szükség. Érdemes emlékezni arra is, hogy a mattoló hatású szemhéjfestékek öregítenek, a gyöngyhatásúak pedig kihangsúlyozzák a ráncokat és a bőrhibákat. Az optimális variáció – atlasz szerek fényes bevonattal, fény hatással.

Alapozó

Érdemes semleges árnyalatú alapozót választani, de nem rózsaszínt. A helytálló színskála a bézs, amely kiválóan harmonizál a bőrszínnel. Ha a bőr nagyon sápadt, akkor válasszon elefántcsont árnyalatot vagy ennél egy árnyalattal világosabbat. Jó dolog lifting hatású alapozó szereket választani.
Jobb a bézs-narancssárga vagy a sárgás árnyalatú korrektorok mellett dönteni. Emellett használjon rejtegető szereket, amelyek tartalmaznak ecsetet és adagolót.

Púder

A világos-bézs vagy az átlátszó lesz a legalkalmasabb.

Arcpirosító

Csak pasztel, friss árnyalatokat használjon – rózsaszín, barackszínű, bézs-rózsaszín, rózsaszín-narancssárga. Nem lesznek jók a túlzottan világos és barnás árnyalatok.

Szemhéjfesték

Szerelkezzen fel semleges, puha és természetes szemhéjfestékekkel. Kerülje a gyöngyház hatásúakat.

Árnyalatok a szemöldök számára

Ha haja ősz vagy hideg árnyalatú, akkor részesítse előnyben a hamu-bézs vagy a szürkés-barna árnyalatokat, ha haja meleg árnyalatú – válassza a barnásat.

Árnyalatok az ajkak számára

Előnyösek az élénkítő, frissítő, természetes árnyalatok – rózsaszín, rózsaszín-bézs, barack. Igyekezzen ne használni túlzottan sápadt vagy túlságosan élénk árnyalatokat.

Textúra

Tápláló vagy hidratáló ajakrúzsokat válasszon. A tartósak – nem jók, mivel szárítják az ajkakat, kihangsúlyozzák a ráncokat a szájsarkakban.

Ecsetek a sminkhez

A dekoratív kozmetikumokon kívül szükség lesz jó minőségű ecsetekre is a sminkhez:
• Ecset a púderhez
• Ecset a pirosítóhoz
• Ecset a szemöldök számára
• Fésű a szemöldök számára
• Ecset a szem számára
• Ecset az ajkak számára.

Előkészítjük az arcot a fiatalító hatású sminkhez

A bőrt érdemes megtörölni tonikkal és felvinni rá a lifting szérumot. Vigye fel a bőrére a lifting hatású krémet, várja meg ,ameddig felszívódik. A szemeire felvihet egy könnyű gélt. Az ajkait hidratálja balzsammal. Tíz-tizenöt perc múlva álljon neki a sminknek.
A concealerrel rejtse el az archibákat – irritációk, pigmens foltok, érhálók.

Az alapozót szivaccsal vigye fel, vagy az ujjaival az egész arcára, az ajkai körül is. A világosabb árnyalatot vigye fel az orr-arc ráncokra, a szájsarkak körüli ráncokra, a szemek alá, a függőleges ráncokra a szemöldökök között.

Púder

A púder felvitele előtt fröcsköljön az arcára termálvizet vagy törölgesse meg egy jégkockával, gyorsan egyenlítse ki a vizet az arcán – így az alapozó, sőt az egész smink is sokáig tartós lesz és frissen fog kinézni. Ezt követően vigye fel a púdert.

Ne feledje: ebben a sminkben a kezének minden egyes mozdulata lentről felfelé irányul. Például, amikor a szemét húzza ki, húzza meg a vonalat, megemelve a külső szemkontúrjához.

 Szemöldök

A szemöldök a korral ritkábbá válik, kifakul, ezért dúsabbá és élénkebbé kell tenni. Fontos megemelni a szemöldök vonalát – ez nyitottabbá teszi a szemet, vizuálisan megemeli az arcot.

A ritka szemöldököt jobb nem ceruzával, hanem szemöldök festékkel festeni be. Fésülje meg fésűvel felfelé. Árnyékolja ecsettel. Rögzítse géllel vagy speciális viasszal.

Szemek

Talán az egyik legfőbb korprobléma a leereszkedő szemhéjak – emiatt a szemek kisebbé válnak. Ezért az egész mozgatható szemhéjra vigyen fel semleges árnyalatokat, miután egy kicsit sötétítse el a lecsündő részt az fő színnel és végül, sötét ceruzával húzza meg a vonalat a szempillák növekedésének végén. A nyilat kicsit meg kell emelni. Amikor kinyitja a szemét, a vonalnak látszania kell. A szemöldök alá vigyen fel világos szemhéjfestéket, amely vizuálisan kinyitja a szemeket és megemeli a szemhéjakat.

Ha a szemhéjak túlságosan ráncosak, használjon világos mattoló hatású szemhéjfestéket az egész felső szemhéján. Kifakult szem esetében ne használjon sötét árnyalatokat.

A megritkult szempillákat megmenti a sötét, jól elsatírozott ceruza a szempillák legalján.  A vékony és sápadt szempillákat fesse be szürke vagy barna szempillaspirállal.

Arcpirosító

Az arcpirosítók segítségével fel lehet frissíteni az arc bőrét, vizuálisan fel lehet emelni. Nem érdemes túlságosan lent vinni fel.

Ajkak

Az évekkel az ajkak kontúrja elveszíti pontosságát, ezért körbe kell húzni ceruzával – ez nem fogja hagyni a rúzsnak, hogy elfolyjon a ráncokban az ajkak körül.

A kontúrt nem javasolt erős vonalak segítségével végezni – simáknak kell lenniük. A ceruza árnyalatának meg kell közelítenie az ajkak természetes színét. Ha az ajkak erősen meg vannak ereszkedve, ne rajzoljon mesterséges kontúrokat – egyszerűen ne fesse be rúzzsal a belsú sarkokat.

A rúzst ecsettel vigye fel. A smink mellett figyelj oda a  bőrápolásra és a táplálásra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük