Ezek a szeplők!

990

Az ókori görögök úgy gondolták, hogy ezeknek a napadta „csókoknak” a tulajdonosai az istenek kedvencei. Természetes varázst kölcsönöznek a lányoknak. Emellett a bőr ilyen megnyilvánulása – szervezetünk természetes védelme a veszélyes ultraibolya sugaraktól. De, ha valamilyen módon meg akar szabadulni a szeplőktől , akkor ezek a tanácsok segíteni fognak.

  • Érdemes az arcbőrnél világosabb alapozókrémet választani.
  • A dekoratív kozmetikai szerek segítségével érdemes kihangsúlyozni a szemet, például, meghosszabbítva a szempillákat, szempillaspirált használva. Ily módon, minden tekintet a szemre fog esni, a szeplők pedig  látható távolságon kívül fognak maradni.
  • Viszont az ajkakat nem érdemes kihangsúlyozni. Jobb valamilyen nem fényes szájfénnyel bekenni, kerülje a rózsaszín árnyalatokat.
  • Az arc savanyú tejtermékkel való mosása, a kefir, friss uborka, citrom, zöldségfőzet, gyermekláncfű pakolások világosabbá és kevésbé láthatóvá teszik a szeplőket.
  • A szeplőkkel harcolni lehet a népi módszerek segítségével is. A legelterjettebbek a  pakolások és krémek zöldségfőzettel és más gyógynövényekkel, emelett hozzájuk lehet adni  fehérítő olajokat is– eukaliptusz, menta és rozmaring. A kozmetikai olajok közül a legalkalmasabb erre a feladatra  a zsozsob
  • Mivel a zöldség a legjobb szer a szeplők elleni harcban, ezért a belőle készült pakolások nagyon jók. Az elkészítésükhöz fel kell aprítani a zöldséget, össze kell keverni egy kanál folyékony mézzel és citromlével.

A szeplők leggyakrabban a test nyitott területein jelennek meg, főként az érzékeny bőrű nőknél. Amint a nap elkezd progresszívan „működni”, érdemes hatásos barnulás elleni krémet használni magas védőfokozattal. Nagyon erős védelemre főként tavasszal van szükség, mivel ebben az időszakban válik a bőr főként érzékennyé a napsugarakra.  A kiegészítők közül a legjobb beszerezni egy sapkát széles karimával, a kozmetikai szereket illetően pedig érdemes olyanokat vásárolni, amelyek fehérítő hatással rendelkeznek.

Nem érdemes túlzásba vinni a szerek használatát és a harcmódokat. A szeplők csak szépítik a nőt, szokatlan egyediséget ajándékozva neki. De azoknak, akiknek érzékeny bőrük van, minden képen védeniük kell az arcukat az ultraibolya sugaraktól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük