Eltávolítjuk a szőkeség sárgaságát

870

Már régóta szeretnél szőkévé válni, de sehogy nem tudtad rászánni magad a hajfestésre? Gratulálunk, eljött ez a pillanat!

Tartsd szemőlőtt, hogy a szőkeség – finom dolog,  sokkal nehezebb „helyes” szőkére festeni a hajat, mint mondjuk barnára. Ha otthoni körülmények között tervezed a festést, igyekezz elkerülni a legelterjedtebb hibákat. De, ha már elvétetted ezeket és a kívánt szőke haj helyett sárga árnyalatot kaptál, zöldeset vagy egy „száraz szénakazalt”, a tanácsaink segítenek neked.

Túlságosan sárgás az árnyalat

A szőkére festést tartják a legnehezebbnek, s a színezők nemhiába tanulnak olyan sokáig és egész életükön át fejlesztik a mesterségüket. A legelterjedtebb baj – amikor a kívánt árnyalat helyett  „csibesárga” szín kapsz. A szőkére festés közben fontos figyelembe venni néhány dolgot: a haj természetes árnyalatát, milyen árnyalatú volt az előző festék és milyen állapotban van a hajad.

Hogyan lehet megelőzni:

Először is, semmi képpen se tartsd a festéket a hajadon a kellő időnél: szőkébb ettől nem leszel, azonban a sárga árnyalatot egy-kettőre megszerzed. Próbáld meg a hajfestést egy fürtön. Hosszas, unalmas, de ez egy garantált variáció arra, hogy ne tévedj a végső eredménnyel. Azonban, ha már megtörtént a baj és a sárga árnyalat megjelent, próbáld meg kijavítani a helyzetet lila samponok segítségével.

Zöldes árnyalat sikerült

Leggyakrabban ez akkor fordul elő, amikor előzetesen hennával festetted a hajadat. A henna – magéban is veszélyes dolog, és utána bármilyen festék előre nem látható eredményeket adhat.

Hogyan lehet megelőzni:

Itt csak a türelem segít: meg kellesz várni, amíg a henna teljesen lejön, és csak azután fogod tudni elkezdeni a szőkére festést.

A haj túlságosan törékeny és egysezrű lett

Valószínű, hogy úgy döntöttél ,hogy egyszerre több árnyalaton „ugrasz át”. A szín, lehet, hogy olyan amilyen akartál – a hőn áhított, azonban a haj általános kinézete nem túl jó.

Hogyan lehet megelőzni:

Ami megtörtént – az megtörtént. Ha a haj szépségszalonos helyreállítását nem engedheted meg magadnak, „szerelkezz fel” türelemmel és tápláló hajpakolásokkal.

PS.: Majdnem elfelejtettünk még valami nagyon fontosat. Ha mély sötét árnyalatból tértél át a szőkére, ne felejtsd el befesteni a szemöldöködet. Az éles kontraszt a szemöldök és a haj között durván és és természetellenesen néz ki.

Ne vigyük túlzásba a haj világosítást, különben elkezdhet bőségesen hullani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük