Elfutó orgazmus:mi és miért történik?

947

Azt mondják, hogy az orgazmus az ember fejében kezdődik… és ugyan ott is ér véget. Az első, ami meg kell érteni – a probléma az orgazmus elérésével a nőknél – nem is olyan ritka jelenség. Minden harmadik nő nem tud orgazmust kapni, és minden azért történik, mert találkozik azzal a fogalommal, hogy „elfutó orgazmus”.

Ezért, a fő feladat a partnerrel való közelség során – teljesen ellazulni, odaadni magunkat neki, élvezni a folyamatot, és nem pedig várni, hogy mikor ér már végre valahára véget ez a „kínzás”, és el tudunk menni foglalkozni a saját dolgainkkal. Ma elmeséljük, hogy pontosan mi is az a furcsa fogalom, hogy „elfutó orgazmus” és miért találkoznak vele a nők?

Mi az az „elfutó orgazmus”? és a megjelenésének okai

Önnél előfordult-e olyan, hogy – úgy tűnik, hogy mindjárt orgazmusa lesz. De nem, a hullám elmúlt, de nem érte el a csúcspontját. Hát ez az elfutó orgazmus. Ennek számos oka lehet, közte a legfontosabbak:

Stressz, alváshiány, fáradtság

Ez az első és a fő „barátai az elfutó orgazmusnak. Az elfáradt szervezetünktől követelni valamit a semmittevésen kívül – igazi csúfolódás.

Ha ilyen állapotban mégis vágyik a szexre, akkor kérje meg a partnerét, hogy legyen hosszabb az előjáték – kényeztesse Önt tovább. De akkor sem tudjuk megígérni az orgazmus elérését – az orgazmus egyszerűen elutasíthatja Önt.

Gyenge intim izmok

Az orgazmus bekövetkezése előtt megtörténik a kismedencei izmokerős összehúzódása, ezt követően pedig hirtelen ellazulása és a görcs. Azoknál a lányoknál, akiknél az ilyen izmok nem olyan erősek, mint amilyenre az orgazmusnak szüksége van, egyszerűen nem elegendő az erő a görcs „megszervezéséhez”. Még, ha az agy jelzést is küld  a szervezetnek, hogy erősen össze kell húzni az izmokat, a gyenge izmok egyszerűen nem tudjuk ezt megtenni. Minden egyszerű. Ahhoz, hogy változtassunk ezen a helyzeten, edzeni kell az intim izmokat speciális gyakorlatok, edzőgépek és vaginális labdák segítségével. Még jobb, ha beiratkozik az imbilding foglalkozásokra és egyedi edzésprogramot kap.

Gyenge felizgulás

Miért történik, hogy néha van orgazmusa, néha pedig nincs? Arról van szó, hogy a nők számára nagyon fontos az előjáték folyamata – megfelelő gyöngédségek nélkül nem is érdemes számítani a felizgulásra, s ennek következtében pedig az orgazmusra. Ebben ismét az intim izmok edzések fognak segíteni Önnek, valamint egy gyengéd és figyelmes partner.

Emellett segíteni fog a megfelelő hangulat, például, ha nem 10 perccel a szex kezdete előtt fog rá gondolni (nem számítva a spontán szexet), hanem mondjuk reggeltől.

Még jobb, ha a nap folyamán a partnere szexuális szavakkal fogja izgatni, intim fényképekkel és okoz egy meglepetést a szex előtt.

Fel nem ébredt erogén zónák

A szexológusok úgy vélik, hogy a női test – egy nagy erogén zóna. De, ha egyes részek «alvási fázisban» vannak, nem valószínű, hogy sikerülni fog elérni az orgazmust. Közeledni azt fog, de el is fog futni. Ahhoz, hogy felkeltse az erogén zónákat, fontos megérteni magát és a testét, megértve, hogy mi izgatja fel jobban és mi nem izgatja egyáltalán. Kísérletezzen a gyöngédségekkel és simogatásokkal, a párja ne legyen fukar az érzékenységgel.

Egy nő, a maga részéről, kell, hogy vásároljon magának egy szép fehérneműt, be kell, hogy kapcsolja a zenét és táncolnia kell a tükör előtt. Ezt követően vennie kell egy ellazító fürdőt illóolajokkal, habbal, be kell, hogy gyújtson néhány aromagyertyát és teljesen el kell, hogy merüljön saját magában. Be kell hunynia a szemét és lassú mozdulatokkal, a vállaitól kezdve, a lábfejével érve véget, simogatnia és masszíroznia kell magát.

Hogyan kapjunk orgazmust könnyen

Hallgasson a testére, érzéseire és ne felejtse el, hogy milyen zónák jeleznek vissza a legjobban a gyöngédségekre. Mellesleg, megkérheti a partnerét, hogy vegyen egy fürdőt, vagy zuhanyt Önnel, hogy közben megmasszírozza a testét.

Egy hét folyamán nap, mint nap végezze el ezt a procedúrát, ezt követően pedig hozzáadhatja a rituáléhoz a vibrátorral való felébresztést. Az erogén zónák teljesen 21 nap múlva kell, hogy felébredjenek. Meg fog lepődni, hogy milyen új érzéseket lesz képes átérezni az ágyban a szerelmével.

Önnek mire van szüksége az orgazmushoz?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük