Egy szép nő 5 szokása

1 029

1. Első szokás: reggeli torna

Nem kell kibúvókat találni a lustaságra, mondjuk időhiány, vagy esti kocogás. A reggeli tornát az előtt kell elvégezni, hogy a kezébe venné az elektromos fogkeféjét, vagy a mosdási szereit. Kezdje egy kevéssel: nem állva fel az ágyból, végezzen nyújtási gyakorlatokat  az izmok bemelegítésére, majd felkelve – tíz hajolást és gugolást. Már három hét múlva ez a szokás megszokottá válik Ön és szervezete számára is.

2. Második szokás: reggelizés

Bármennyire is tiltakozzanak a szigorú diéták pártfogói, az igazság ugyanaz marad  –  a reggeli megadja a jó közérzetet és az egészséget az egész napra. Főként, ha ez egy helyes reggeli, amely, például,  egy csésze zabpehelyből, zöld teából és egy pohár gyümölcsléből áll. Ezen szokás megszerzésének az ideje  – egy hét, hiszen az étkezési rendet a szervezet eléggé gyorsan „rögzíti”.

3. Harmadik szokás: lemosni a kozmetikumokat, ha hazaértünk 

Legyen púdere bármennyire is drága, és legyen bármennyire könnyű is az alapozó krémje,  a bőr egészsége számára akkor is jobb tisztaságban tartani őt, minél hosszabb ideig. Nem kell elhalasztani a mosakodást addig a pillanatig, amikor már csak a fogmosás és az ágyba fekvés marad hátra.

Inkább tisztítsa meg arcát rögtön az után, hogy hazaért, és egyúttal vigyen fel egy krémet is (a tökéletes idő a kozmetikai procedúrákhoz – este tíz óráig). Egy pár hónap múlva bőre maga fogja követelni a tisztítást ugyan abban az időben, Ön pedig, nem mosakodva meg azonnal a hazaérkezés után, úgy fogja érezni magát, mintha nem vette volna le a cipőjét.

4. Negyedik szokás: sokat inni

Amikor Claudia Schiffert megkérdezik szépsége és fiatalsága titkáról, általában azt válaszolja: «Naponta három liter vizet iszok». Miért ne vennénk róla példát? Inni, szénsavmentes ásványvizet ajánlatos,  de folyadék minőségében megállja a helyét a zöld tea is.

A lényeg, hogy emlékezzen a folyadék bevitelre és ne csak akkor igyon, amikor szomjúság gyötri, hanem a számítógép előtt ülve is az irodában.  Kidolgozva egy ilyen szokást, már egy hónap múlva megjelenik Önnél egy sajátos „ivási” jelzés  minden egy-két óra múlva

5. Ötödik szokás: kialudni magunkat

Scarlett Johansson felfedi szépségének egyszerű receptjét: naponta minimum tíz órát kell aludni. A kényelmes alvást a légkondicionáló berendezés, ortopéd matrac, sötétítőfüggöny és egy kényelmes párna kell, hogy biztosítsa.

Természetesen, mindenki maga hozza létre a számára megfelelő környezetet és maga határozza meg az alvás optimális óráinak mennyiségét, de egyártelműen azt lehet mondani, hogy aludni éjfélig kell lefeküdni, hiszen ebben az időben lehet gyorsan és mélyen elaludni.

Akár 40 évesen is szépnek lenni – könnyű, ha betartod az ápolás alapvető szabályait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük