Egy milliót érő arc 60 másodperc alatt

783

Gyermekkorunk a szüleink tiltották, hogy grimaszkodjanak? Felejtsék el ezt. Ha mindent a tudomány szerint  és egyedül csinálnak, akkor az arcgyakorlatok nem csak javítani fogják a hangulatát, de feszesebbé teszik a bőrét is

Rendszeresen végezve meghatározott gyakorlatokat a mimikai izmok számára vissza lehet adni nekik a tónust, ennek következtében pedig  feszesebb és lehet tenni a bőrt és ki is lehet simítani, korrigálni lehet az arckonturokat és néhány évvel meg is lehet akár fiatalodni. Ez a gimnasztikát a nap bármelyik szakában el lehet végezni. Válasszon egy csendes helyet, hogy ne zavarjon senkinek és ne zavarja össze az embereket  a furcsa grimaszaival. Először is egyenesítse ki a hátát, eressze le a vállait, emelje fel a fejét. Mellesleg,  egyes szakemberek azt tanácsolják, hogy végezze a gyakorlatokat fekve és ellazulva: például, fürdés közben.  Mossa le a sminket és vigyen fel az arcára hidratáló krémet, ha pedig kifejezettebb feszesítő eredményt szeretne kapni, használjon lifting-szereket.  Végezzen öt mély be- és kilélegzést és lásson neki.

SZEMEK

Cél: Kisimítani a «szarkalábakat» a szemek körül és emelni a szemhéjak bőrének tónusát.

Mozdulatok: Zárja be a szemeit, lazítsa el a szemhéjait, és öt másodpercre irányítsa a tekintetét az orrnyergére. Ezt követően lassan nyissa ki a szemét és nézzen egyenesen előre, maga elé. Ismételje meg ötször.

Cél: Eltávolítani a sötét karikákat és  a duzzanatokat a szemek alatt.

Mozdulatok: Tegye a mutatóujjait a csontokra az alsó szemhéj alatt  és kicsit húzza szemhéjait lefelé, egyidejűleg igyekezzen erővel hunyorítani a szemeivel.
Cél: Kisimítani a «büszkeség ráncokat» a szemöldökök között.

Mozdulatok: Tegye a mutatóujjait  és középső ujjait a szemöldökei közepére és könnyedén húzza meg őket a halántékához. Csukja be a szemét. Ismételje meg ötször öt másodpercre. A gyakorlatok közötti időben, hogy ellazítsa a szemeit, ütögesse meg ujjainak párnácskáival felső zárt szemhéját.

ARCKONTUR

Cél: Eltávolítani a tokát.

Mozdulatok: Hosszasan ejtse ki a  «ksz» hangot, maximálisan húzza szét az ajkait oldalra, amíg nem fogja érezni, hogy megfeszült nyaka minden izma és ínszalagja.  Rögzítse ezt a helyzetet öt másodpercig. Ismételje meg ötször. Minden alkalom után lazítsa el a száját, halkan kiejtve az «о» hangot.
Cél: Helyreállítani az arckonturt.

Mozdulatok: tegye a nagyujjait az álla alá, majd próbálja meg kinyitni a száját – eressze le az alsó állkapcsát, de emellett öt másodpercen át tanúsítson erős ellenállást a nagy ujjaival. Ismételje meg ötször.
Cél: Megemelni az arccsontokat.

Mozdulatok: Helyezze tenyerét az arcán mindkét oldalon,  mondja ki az  «i» hangot, összeszorítva a fogait és maximálisan széthúzva a száját. Egyidejűleg húzza el a tenyerével a bőrét a füléig. Végezze el a gyakorlatot ötször.

SZÁJ

Cél: Kicsit teltebbekké tenni az ajkakat.

Mozdulatok: Bezárva a száját, ragadja meg az ajkait a mutató és a nagy ujjai segítségével. Végezzen könnyed ajak csipegetéseket a sarkak felé. Ismételje ezt két percen át.
Cél: Kisimítani az orr-arc ráncokat.

Mozdulatok: A nagy és a mutatóujjaival csipegesse gyorsan, de óvatosan az orr-arc ráncok vonalát. Kezdje lentről és induljon felfelé. Ismételje ezt két percen át.
Cél: Tonizálni az arccsontok területét.

Mozdulatok: Végezzen könnyű megnyomásokat a nagy ujjai párnácskáinak segítségével, az ajkak sarkaitól mozogva  az arcon keresztül az arccsontok felső részéig. Ismételje meg néhány alkalommal és fejezze be a halánték pontszerű tögzítő megnyomásával. Zárja be a szemét, lélegezzen mélyeket és igyekezzen maximálisan ellazulni.

Az arcgimnasztika és a tápláló krém felvitele után  láss neki a sminknek. Ne felejtsd el kihelyezni a hangsúlyokat a  highlighter és bronzosító segítségével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük