Egy lenyűgöző felfedezés – milyen évszakban a legjobb fogyni? 

757

A svájci szakértők egy teljes sor hossz kísérletet végeztek, amelyek eredményei azt mutatták, hogy mikor ajánlatos elkezdeni a fölös súllyal vívott harcot. Mint kiderült, a téli időszakban a legjobb fogyni: azok az emberek, akik maximálisan sok időt töltenek a hideg évszakban az utcán, gyorsabban fogynak.

A tudományos munkatársak kísérleteiben laboratóriumi rágcsálók vettek részt. Mint kiderült, ha a hőmérséklet   6-10 Celziusz fokra süllyedt, az egerek szervezete kétszer több kalóriát kezdett el égetni, mint akkor, maikor magasabb hőmérsékleti rendszerrel rendelkező szobában töltötték az idejüket. A rágcsálók vérében megfigyelhető volt az inzulin szintjének csökkenése, emellett sokkal jobban átvészelték  a hőmérséklet csökkenést.

Emellett, a tudósok állítják, hogy a tél iidőszakban speciális hormonok termelődne, amelyek elősegítik az erőteljes zsírégetést. Hideg feltételek közzé kerülve, a fehér zsír barnává transzformálódik   (az első a zsírlerakódások felgyülemléséért felel, a második pedig csökkenti a fölös kilókat, hogy több energiát termeljen). Emellett hideg hőmérsékletben elpusztulnak a baktériumok és a molekuláris komponensek, amelyek az elhízást idézik elő  .

A svájci szakértők kutatásainak eredményei  megalapozzák a feltételezést, hogy a fölös súlytól való megszabadulást jobb télen végezni, s ehhez nem lesz szükség fárasztó edzésekre az edzőtermekben: az embernek elég mindössze minél tovább tartózkodni a friss fagyos levegőn.

Hogyan csapjuk be az éhséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük