Egészséges hát vagy lábgomba – az uszodáért és ellene

1 148

Kitűnő testről, hangulatról és közérzetről álmodozol? Úgy döntöttél, hogy végre elkezdesz foglalkozni magaddal? Mit választasz – jóga, aerobik, edzőterem, tánc? És mi a helyzet az uszodával?

Ha kétségeid vannak, vagy nem vagy biztos benne, hogy jó lesz neked ez a sportág, tanulmányozd át a cikkünket. Igyekeztünk fényt borítani az adott hobbi minden egyes sajátosságára.

Nos, azon okok között, hogy miért is érdemes az úszást választani, a következőket emeljük ki:

 • Ha hátfájdalmaid vannak, és szeretnéd erősíteni az izomzatodat (a rendszeres foglalkozások az uszodában megszabadítanak a gerincferdüléstől és az osteochondrosistól).
 • Ha a célod – izmokat növeszteni.
 • A gyenge ízületek esetében az aqua foglalkozások nagyon hasznosak lesznek.
 • Azoknak, akik szeretnének lefogyni, ez a sportág optimális.
 • Erősödik a szervezet és az immunrendszer is.

Azonban minden kérdésnek-éremnek két oldala van. Az uszoda minuszai:

 • Lehetőség, hogy lábgombát szedsz össze a magas nedvességtartalom és a kontaktusok miatt a  nyilvános használatra rendeltetett felületekkel.
 • Megvan a valószínűsége, hogy bőrrirritációd lesz, vagy allergiás reakcióid lesznek, amelyek a klórozott vízzel kapcsolatosak.
 • A fürdőruha gyors kikopása.
 • Vállöv fejlődhet ki (a nőknek jobb a popsijukat edzeni, nem pedig a kezeiket, így az alakjuk szexisebbnek néz ki).

Az onychomycosis kezelésére nem lesz szükség, ha betartod a javaslatainkat

Ha már látogatsz egy uszodát vagy előfizetési kártyát vásároltál magadnak, akkor meghatározzuk a fő szabályokat, amelyeket érdemes szem előtt tartani, hogy ne szedjél össze egy lábgombát és megőrizd a bőröd hidratáltságát, elkerüld a szárazságot és a hámlást.

Javasolt magaddal vinni a személyes higiéniai szereket (papucs, törölköző, habszivacs). Mindig váltócipőben járj az uszoda területén, ne járjál mezítláb, főleg ne a zuhanyzóban. Hiszen nagy a kockázata, hogy elkapod a lábgombát.

Úszás közben tartózkodj az útszakasz jobb oldalán. Emellett szintén óvatosnak kell lenni a síkos felületeken, hiszen egy  esetlen mozdulat az egyensúly elvesztését vonhatja maga után, ennek eredményeként pedig – az esést vagy sérülést.

Hogy megvédd a szemeidet, vásárolj magadnak speciális szemüveget az úszáshoz. A haj szépségének megőrzéséhez pedig úszósapkát kell használni. Ez a szabály főként a világos hajú hölgyek számára fontos. A festett hajú szőkék kellemetlenül meg lehetnek lepve hajszínűk megváltozásával az uszoda látogatása után.

Kerülni kell az ugrásokat a vízbe az erre nem rendeltetett helyeken. Egyszóval, be kell tartani a biztonsági szabályokat.  Hiszen megszegésük esetében nem csak saját magadnak lehet kárt okozni, hanem a környezetnek is.

Hogy ne legyen szükség a körömgomba kezelésére, szerezz be egy speciális krémet és használd megelőzési célból. Emellett nem szabad megfeledkezni az átlagos tápláló krém felviteléről sem  az egész testre az uszoda látogatása után, mert a magas klórtartalom miatt a vízben kárt szenvedhet a bőr. Ami a hajat illeti, napjainkban számos kozmetikai szer van, amely a törékeny fürtök ápolására szolgál.

Nos, sportos fürdőruhák (jobb az egyrészes), gumipapucs és kiegészítők az úszáshoz, gomba elleni kenőcs és megpuhító krém a test számára – nélkülözhetetlen társaid az uszodalátogatás során. Velük nyugodt lehetsz az egészséged miatt. Már csak az marad, hogy élvezd a vízi gyakorlatokat és feltöltődj pozitív hangulattal!

Egyrészes fürdőruha és gomba elleni szer – a te musthave!

Ha mégis félsz, hogy szükséged lehet az onychomycosis kezelésére, előkészítettnk a számodra egy teljes sor tanácsot, hogy válassz jó uszodát magadnak:

 • Egy jó központban egészségügyi igazolást kérnek. Ha nem volt ilyen követelés – ne vedd meg az előfizetési kártyát!
 • Mindig járj lábbeliben. Hagyd a papucsodat közvetlenül a lejáratnál a vízbe.
 • Kerüld az összeütközéseket más látogatókkal. Például, háton úszva, győződj meg róla, hogy nincs melletted senki.

És még néhány lifehack. Enni jobb néhány órával az úszás előtt, de éhgyomorra sem érdemes elindulni az edzésre.

Hogy lábaid az év mindegyik időszakában szépek legyenek, vegyél magadnak egy gomba elleni krémet, kiválóan megpuhítja a száraz bőrt, megszabadít az összehúzottság érzésétől. Vegyél fel egy nyitott cipőt, egy csábító ruhát és előre– hiszen az uszoda után az alakod olyan őrítő lett!

Sok nő jegyzi meg a menstruációs fájdalmak csökkenését, a könnyedség érzetet az uszoda látogatása után legalább egy hónap folyamán. Szeretnél mélyet lélegezni és örülni minden egyes napnak?  Aqua aerobik vagy úszás – szuper ötlet!

Úgyhogy vegyél egy fürdőruhát, papucsot, gomba elleni szert és előre az új karcsú és pozitív életbe!

4 hozzászólás


 1. // Válasz

  Imádom az uszodát, igen, krém minden képpen kell, hogy ne száradjon a bőr. Amúgy meg csak tiszta plusz!


 2. // Válasz

  Én meg elkaptam az uszodában a gombát. Kellemetlen – egészségesebb akartam lenni, ennek ellenére problémákat kaptam. Sokáig kezeltem (


 3. // Válasz

  Köszönet a tanácsért! Gondoltam, hogy beiratkozok táncolni, de most úgy döntöttem, hogy mégis csak az uszodát választom!)


 4. // Válasz

  Kisbabát várok, aqua aerobikra járok a várandósak számára. Nagyon tetszik!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük