Divat az üzletemberek számára, avagy hogyan hat a ruházat a karrier létrán való felemelkedésre

942

Befolyásolja-e az Ön kinézete életének üzleti oldalát? Lehet-e egyidejűleg foglalkozni a divattal és a komoly tevékenységgel? És szükség van-e erre? Erről fogunk most beszélni ebben a cikkben, amely Dijanna Mulhearn tanácsaira van alapozva.

Dianna Mulhearn — ismert ember. Ő egy divatos stylist és tanácsadó, szemináriumokat bonyolít le és workshoppokat a pénzügyi és jogi cégeknél, valamint a lgtwinwash ambaszadorja.

Dijanna Mulhearn úgy véli, hogy azok az emberek ,akik nem figyelnek oda arra, hogy mit viselnek, „maguk alatt ássák a gödröt”. Ha Ön nem veszi észre, hogy a világunk a „képen” összpontosul, akkor fogalma sincs arról, hogy mi is történik Ön körül. Mindannyiunknak csak néhány másodperce van arra, hogy megformázza az első benyomást, hiszen sokan „a ruha alapján ítélnek meg”.

Dijanna véleménye szerint sokan érkezve emelni a szakképzettségen és előreléptetésre pretendálva, továbbra is a „folyó beosztásuknak” megfelelően öltözködnek. A vizuális megfelelőtlenség éppen ez az aspektusa hat ki néha a vezetőség kétségeire. Természetesen, nem helyes és nem igazságos dolog a ruha alapján ítélni meg az embereket, de ez mégis megtörténik. Amiből a stylist azt a következtetést vonta le, hogy sajnos elkerülhetetlen a kosztüm döntő befolyása a környezet véleményére.

Mulhearn áttanulmányozta a divat szemiotikáját, vagy ahogyan ő maga nevezi ezt a területet, „a tudat alatti üzenetcserét”, amelyet másoknak sugárzunk azzal, amit viselünk: «fontos tudni, hogy mit akar mondani a világnak, én pedig megtanítom a divat nyelvére, amelyen képes lesz átadni a helyes üzeneteket. De, hogy milyenek lesznek ezek, csakis Ön dönti el, senki más».

Dehát mit tegyünk, hogy ne vesszünk el az egyforma munkások között? Dijanna Mulhearn a legegyszerűbb módszernek arra, hogy megváltoztassa a környezet hozzáállását Önhöz azt tartja, hogy dolgozzon a ruhadarabjai színeivel. Más szavakkal élve, legalább a kezdeti ismeretek a színpszichológiáról felértékelhetetlen szolgálatot adnak.

Akkor használjuk a szakember tanácsait, aki állítja, hogy nincsenek egyedi ellenjavallatok a színek vonatkozásában, de vannak olyan színek, amelyek nem illenek egyes meghatározott helyzetekhez.

A kék szín az üzleti divatban  

Sok ember kedvenc színe. Ha Ön állásinterjúra megy, és a helyzet megköveteli Öntől, hogy bizalmat ígérően nézzen ki és felelősségteljesen is, akkor vegyen fel sötét kék színű ruhákat. Nem hiába éppen ilyen színű a rendőrruházat sok országban. A hasonló „színsúgónak” köszönhetően a rendőrök befolyásosoknak és megbízhatóaknak tűnnek még az előtt, hogy elkezdenének beszélni Önnel.

Ha művészibb beoszásra pretendál, akkor válassza a világoskék színt. Ez a szín a végtelen tengerre és a kék égre emlékeztet, azaz a lehetőségek határtalanságára! Az emberek automatikusan elkezdik Önt nyitott embernek tartani.

A piros szín az üzleti divatban

Mindig agresszívnek minősül. Biztosan fel fogja hívni a figyelmet: a tudományos kutatásoknak köszönhetően, a szívritmus felgyorsul, amikor a ember a piros színre néz. Tehát, ha piros ruhát választ, akkor részesítse előnyben inkább a puha szöveteket, a sifont vagy a selymet, hogy betartsa az agresszivitás és a gyöngédség egyensúlyát.

A fekete szín az üzleti divatban

Az intrika színe. Ha tetőtől talpig fekete ruházatba bújuk, méghozzá ugyan olyan anyagből lesz minden ruhadarab, akkor ez azt jelentheti, hogy Ön nem akar kitűnni és lehetséges, hogy lusta is. Miért? Mivel Ön nem tett semmilyen erőfeszítést a külseje kapcsán. Kombinálja az anyagokat! Bőr és csipke – ez egy üzenet a világnak, a gyapjú vagy tweed – pedig már egy teljesen más.

Következtetések  

Gondolkozzon el rajta, hogy helyes üzenetet küld-e a munkahelyéről a ruházatán keresztül? Lehetséges, hogy eljött az ideje, hogy változásokat eszközöljön a ruhás szekrényében, hogy megváltoztassa a vezetősége véleményét vagy akár új módon mutassa be magát? Hiszen ehhez nincs szükség nagy erőfeszítésekre, elegendő kiválasztani a megfelelő szoknyát, (807) nadrágot, zakót, ruhát vagy kosztümöt és elindulni a világ meghódítására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük