Diéta inden korosztály számára

667

3474658

Sok érett nő próbált ki élete folyamán számos különböző fajta diétát. És gyakorlatilag mindegyik észrevette, hogy fiatalabb korban le lehet fogyni bármelyik diéta segítségével, de viszont idővel egyre nehezebbé válik diétázni és hirtelen csökken a hatékonysága is.  Ez azért történik, mert mikor diétát választunk magunknak, nem vesszük figyelembe korunkat.

A lányoknak (20-30 év) egyáltalán nem érdemes bármilyen fajta diétával próbálkozni a gyors lefogyáshoz. Ebben a korban a szervezet tökéletesen működik és nincs szüksége kívülálló segítségre. A fontos, hogy teljesen hiányozzanak az étrendből a nem minőségi fogások, és az étkezés kiegyensúlyozott legyen. De, ha mégis le szeretne adni néhány fölös kilót, akkor ilyen esetben kialakíthat magának egy „pihenőnapot” vagy kipróbálhatja a kefires diétát három nap folyamán.

30 év fölött kicsit csökkenteni kell az ételfogyasztást, mivel a szervezet már nem érkezik teljesen megemészteni. 6 hónapban egyszer érdemes megtisztítani a szervezetet a felgyülemlett toxinoktól és slakkoktól. A diéta legjobb fajtája ebben a életidőszakban a sószegény  szénhidrátos diéta  (rizses vagy hajdinakásás). Igyekezzen elkezdeni valamilyen aktív sportot űzni.

40 év fölött még a legkarcsúbb hölgyeknél is zsírsejtek jelennek meg a hormonális változások következtében. Ebben a korban a gondos hozzáállás mellett a fogyasztandó ételekhez, nagy figyelmet kell fordítani az egészségügyi állapotra is egészében véve. Kardinálisan meg kell változtatni a fogások minőségét, minden képen szerezzen be egy gőzölőt és készítse az ételeket ezzel. Célszerű teljesen elhagyni a főzősót, szélsőséges esetben le lehet cserálni szója szószra vagy tengeri sóra. Életének elválaszthatatlan részévé kell hogy váljon a jóga vagy a pilates.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük