Diagnózis orvos nélkül – hogyan jelzi a tested a szervezeted belső állapotát

809

Külsőnk mesélhet a betegségeinkről. Ma megtudod, hogy milyen külső változások figyelmeztetnek és adnak jelzést arra, hogy ideje elmenni az orvoshoz.

Sok medikus úgy véli, hogy minden betegség kihat a szervezet változásaira, emellett külső megnyilvánulásaik is vannak. Tudni kell, hogy létezik egy teljes sor tünete az olyan betegségeknek, amelyeket észre lehet venni és meg lehet előzni.

Bőr

Ha úgy érzed, hogy száraz a bőröd és viszket, akkor ez a bőrbetegségek valószínűségéről tanúskodik. Ez kapcsolatban állhat a nem megfelelő mindennapos bőrápolással,  az átvészelt stresszel. A hasonló tünetek leggyakrabban a könyökízületeken, a csuklón, a térden jelennek meg. Ha felfigyeltél a bőröd színére, amely sárgás árnyalatú lett, először is változtatni kell az étrendeden. Korlátozni kell magadat az olyan termékek fogyasztásában, amelyek béta-karotint (оранжевые narancssárga zöldségek és gyümölcsök) tartalmaznak. A bőr sárgasága emellett a májproblémákról is tanúskodhat. Ebben az esetben azonnal orvoshoz kell fordulni. Azonban a fakó bőr a vízhiányt jelzi a szervezetben. A napi vízfogyasztási norma  1,5-2 liter kell, hogy legyen.

Haj

Ha idő előtti ősz hajszálaid jelentek meg, akkor ez a B12 vitamin hiányáról tanúskodik a szervezetben. Ez a vitamin segíti elő a haj növekedését. Ez a deficit emellett kihat a haj pigmentációjára is. Abban az esetben, ha hajad vékonyabbá, gyengébbé vált és fakó árnyalatot öltött, a haj megeőrsítéséhez vitaminok és ásványi anyagok komplexumát lehet szedni.

Szemöldök és szempillák

Ha észrevetted, hogy elkezdett ritkulni a szemöldököd és a szempilláid, akkor ez a pajzsmirigy problémákról árulkodhat. El kell menni egy konzultációra az orvoshoz és ki kell vizsgáltatni a pajzsmirigyet.

Szemek

Ha megpirosodtak a szemeid és vérerek jelentek meg, ez egy allergia vagy a szem nyálkahártyája gyulladásának eredménye lehet. A szem vérerei emellett tanúskodhatnak az agyi vérkeringés problémáiról is. Ebben az esetben azonnal orvoshoz kell fordulni.

Száj

A szájüreg állapotára befolyással lehetnek a különböző gyulladási folyamatok. A túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás, a hormonális változások a szervezetben megnyilvánulnak az ínyek egészségén.

Ajkak

Ha száradnak és repedeznek az ajkaid, akkor ez a vashiányról árulkodik a szervezetben. De ez a magas vércukor szint jelei is lehet. Az ajkak hosszas sápadtsága emellett a vashiányról is tanúskodik a szervezetben és a szív- és érrendszeri, valamint a légzőrendszeri problémákról is. Jobb nem húzni az orvos felkeresését.

Miért fáj valamid? A válaszd lásd a bloggunkban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük