Charlize Theron, Gvinet Peltrou, Demi Mur – színésznők, akik undorítóvá tették magukat a szerepek érdekében

781

Csodálatosak és ragyogóak a vörös szőnyegen – ezek a lányok egy érdekes szerepért bármire hajlandóak: felszedni pár kilót, leborotválni a hajukat, megöregedni 40 évesre, eltölteni néhány órát a sminkes székében, hogy annyira csúnyává váljanak, amennyire ez csak lehetséges. Felidéztük a színésznők  legbátrabb kísérleteit a külsejükkel.

Charlize Theron hollywoodi csillag

«A rém» (2003) és a «Mad Max: A harag útja» (2015)

Charlize Theron tudja, hogy a kísérletek a külsővel — nem a haraghoz, hanem a sikerhez vezető út: az átalakulásáért „A rém” filmben egy lezbikus-gyilkossá, Oszkár díjat kapott.

És a feje leborotválása is«Mad Max: A harag útja»  filmhez kifizetődő ötletnek bizonyult. „Annyi szerem volt a hajam számára, hogy két szemetes zsákot meg lehetett volna tölteni velük, ― nevet Charlize az interjúban a Dailymail portál számára. ― Most pedig — teljes szabadság!»

Demi Mur hollywoodi szépség

«G.I. Jane» (1997)

Tavaly előtt novemberben Demi Mur lánya, Rumer megmutatta, hogyan borotválja a fejét a testvére Tallula, akit megihletett az édesanyja szerepe az ismert drámában 1997-ben – «G.I. Jane» filmben.

Egy jól ismert hollywoodi sztár – Sigurni Uiver

«Alien— 3» (1992)

Harcolni az űrlényekkeljobb egy kényelmes frizurával. Legalább is, így döntöttek az «Alien-3″ alkotói, ahol Sigurni Uiver először jelent meg kopaszon. Mint az hollywoodban gyakran előfordul, a forgatás végeztével a rendezők úgy döntöttek, hogy még felvesznek egy kis anaygot, de erre az időre Sigurni haja már elkezdett lenőni. A kérést, hogy a producerek számára ismét leborotválja a fejét Sigurni 40 ezer dollárra értékelte, ezért azok úgy döntöttek, hogy inkább vesznek egy parókát, amely a kopaszságot imitálja. A parókákat erre az időre Sigurni már megszokta: hordta őket a forgatások közötti szünetekben, hogy ijessze meg kétéves kislányát.

Natalie Portman, a hollywoodi filmesek kedvence

„”V“ mint vérbosszú» (2005)

Natalie Portman hajának a leborotválása – az egyik legfontosabb jelenet a kultikus Wachowski filmben. Emellett maga Natalie örült a lehtőségnek, hogy radikálisan megváltoztassa az imidzsét: a szavaival élve, régóta várt egy hasonló esetre, hogy leborotválhassa a fejét.

Hollywood és a rák – Sintiya Nikson

A Wit darab (2012)

A szerep a Wit Broadway-i előadásban nagyon fontos volt a „Nagyvárosi szex” sorozat főszereplője, Sintiya Nikson számára: a darab a rákkal küzdő nőknek van szentelve, maga Nikson pedig átesett a mellrák kezelésén 2006-ban.

«Félelmetesen szép» Naomi Grossman hollywoodi sztár

«Amerikai horror story» (2012)

Az «Amerikai horror story» antológia-sorozat arról híres, hogy a számára a színészek minden egyes alkalommal új, váratlan külsőt öltenek magukra. De van, akinek nagyon erősen át kellett alakulnia: például, Naomi Grossmannak a Pepper microcephalic megjelenéshez nem csak meg kellett válnia a hajától, hanem pótorrot,  fület és a fogakat kellett hordania, valamint alaposan dolgoznia kellett a mimikáján és a gesztusain. Naomi azt mondta, hogy a sminkelésre körül-belül három óra ment el.]

Hollywood és Kate Blanshett

«A gyilkosok is a mennyországba mennek» (2002)

Kate Blanshett gyakran mondta, hogy nem szeret parókákat hordani: sokkal érdekesebb a számára “játszani” a saját hajával. A szerepekhez levágatta a haját és leborotválta  a hajnövekedési vonalat, de a legradikálisabb lépése  — leborotválta a fejét a «A gyilkosok is a mennyországba mennek» című film forgatásán. És Kate azt mondja, hogy könnyedén megtenné ezt még egyszer. Rendezők, hahó?!

 Runi Mara hollywoodi átalakulása

«A tetovált lány» (2011)

Az informális nyomozó szerepéhez Runi Mara egy nap alatt (!) pirszinget készített mindenhol, ahol erre csak szükség volt, bár korábban még fülbevalót sem hordott.

A nők által kedvelt hollywoodi optimista Renee Zellweger

«Bridzhit Dzhons naplója» (2001)

A Bridzhit Dzhons szerepért a színésznő, Renee Zellweger több, mint 15 kilogrammot szedett fel! A kockázat megérte: a film Renee számára világsikert hozott. A forgatás befejeződött és a színésznő céljául tűzte ki, hogy visszakapja karcsú formáját.  A feladat meghaladta önmagát: a színésző nem csak átalakította a testét, hanem át is szabta, és most Bridzhitnek nyoma sem maradt.

Hollywood merész átalakulása– Tilda Swinton

«A Grand Budapest Hotel» (2014)

Tildát soha sem ijesztették meg a merész kísérletek a munka érdekében, de a gazdag és extravagáns 84 éves özvegy madam D. – a színésznő legmerészebb szerepe lett.

 Hollywood Királynője Meril Strip

«Vadregény…» (2014)

A régi klasszikus mesék motívumai alapján készült filmben Meril Strip egy gonosz boszorkányt játszott, aki nagyon, de nagyon taszító és aki képes megijeszteni bárkit, bármilyen varázslás nélkül.

Hollywood dada Emma Thompson

«A varázsdada», 2005

Makfi dada — arcra borzalmas, belül jó, emellett pedig egy igazi varázsló! Igen, megszoktuk azt gondolni, hogy a varázslók egy kicsit… kedvesebben néznek ki. De minden szabályban van kivétel.

Az oszkárdíjas hollywoodi csillag – Hilari Suonk

«A fiúk nem sírnak» (1999)

A transzvesztita fiú szerepe Hilarinak meghozta a BAFTA díjat, az Oszkár díjat és az Aranyglóbuszt. A színésznőnek annyira megtetszett a fiús szerep, hogy később ragyogóan játszott a „Millió dolláros bébi” és az „Amelie” filmekben.

Gvinet Peltrou Hollywood szőkesége

«A nagyon nagy ő» (2001)

Szerencsére, Gvinetnek nem kellett felszedni több tíz kilogrammot, hogy eljátssza a kövér Rozmarit: a színésznő kosztümöt hordott.

Hollywood boszorkány – Bett Midler

«Hókusz Pókusz» (1993)

A holtakból föltámadt boszorkány, aki disznőságokat csinál Halloweenra a szeszélyes testvéreivel együtt. Természetesen mi ismerjük és szeretjük a hősnőt, Bett Midlert ebben az ismert komédiában a 90-es években.

Hollywoodi sztárok nem mindig szépek

Csak egyetlen következtetést tudunk levonni  – ahhoz, hogy gazdagok, híresek és sikeresek legyünk, nem csak a külső paraméterek a fontosak. A magabiztosság – a harmónia és a nőiesség záloga!

Ön át tudna alakulni egy szerep kedvéért egy filmben?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük