Az újságírók áttanulmányoztak több, mint 500 milliomost és érdekes következtetésekre jutottak a családjaikról

826

80 évvel ezelőtt Napoleon Hill újságíró megvizsgálta és összehasonlította az USA több, mint  500 leggazdagabb és legsikeresebb férfijainak sorsát. A kutatás eredményeit közzétette a „Gondolkozz és gazdagodj” című könyvében, ahol elmesélte azt a 13 elvet amelyek segítettek gazdagabbá válni.

10-ik elvet úgy nevezik, hogy «a szerelem energiájának átalakítása művészetté». Állította, hogy a szeretet és a szenvedély — meghatározó tényezők a sikerben és a  gazdagságban.

Hill azt írta: «Minden emberi érzelem közül a szerelem és a szenvedély a legerősebbek. Az ember közül a legtöbbet az az ember fogja elérni, amelyben erősen ki van fejlődve a képesség, hogy szeressen, s van mellette egy nő, aki támogatja».

Ma, majdnem fél évszázad elteltével ugyan ezt halljuk a sikeres nőktől is. «A legfontosabb választás a karrieremben — a férjem kiválasztása», — jelentette ki Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezető igazgatója, akinek becsült vagyona 1,1 milliárd dollárt tesz ki.

Egy kutatás, amelyet a Washingtoni Egyetem tudósai végeztek el St. Louisban azt mutatta, hogy egy tudatos és megértő házastárs megléte jelentősen növeli az esélyeket a jó fizetésre: “Egy nagyon becsületes és tudatos házastárssal rendelkező munkatárs 50 % -kal nagyobb valószínűséggel szerez előrelépést a szolgálatban, mint a nem megértő, érzéketlen házastárssal rendelkező munkatárs.

A tudatos, bölcs házastársak hajlamosak megengedni a partnernek, hogy az nagyobb mértékben összpontosítson a karrierjére. Emellett azok az emberek, akik sikeresen nősültek meg vagy mentek férjhez, nem éreznek otthon feszültséget, ami lehetővé teszi a számukra, hogy  megtakarítsák az energiájukat a munka és a kreativitás számára.

Függetlenül attól, hogy Hill főként férfiakat elemezett és főleg a számukra írt, — akaratlanul is arra a következtetésre jutott, hogy egy egészséges kapcsolat — a legfontosabb összetevője a pénzügyi jólétnek. És 80 év elteltével mi tudjuk, hogy ez az elv működik mindkét oldalról.

A boldog élet elvei és szabályai.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük