Az orvosok megnevezték az orgazmusokkal való problémákat a nőknél

698

A tudósok megcáfolták a népszerű mítoszt arról, hogy valamennyi az orgazmus elérésével kapcsolatos problémát a nőknél csak pszichológiával lehet megmagyarázni. Kiderült, hogy az anatómia is jelentős szerepet tölt itt be.

Úgy véljük, hogy ha egy nő nem tud rendszeresen orgazmust tapasztalni, akkor ez azzal áll kapcsolatban, hogy rosszul viszonyul a szexhez, tehát, pszichológiai okokkal. Az amerikai Indiánai Egyetem mellett működő Egészségügyi Iskola kutatói  megcáfolták  ezt a mítoszt.

Kutatásaik azt mutatják, hogy a női anatómia szintén nagyon nagy szerepet játszik az anorgasmia fejlődésében.

A férfiak számára a legfontosabb aspektus az orgazmus elérésekor az erekció, az ejakuláció  pedig a megfelelő egyensúly következménye  az orgazmust kontroláló  paraszimpatikus idegrendszer  és a szimpatikus idegrendszer között, amely a stressz reakciókat ellenőrzi.

Ami a nőket illeti, számukra a fiziológiai anatómia nagyobb szerepet játszik. Nagyon fontos, hogy pontosan milyen szög alatt helyezi be nemi szervét a partner a hüvelybe és hogyan végzi a súrlódásokat.  Ily módon, beszélhetünk arról, hogy az, ha egy nő nem tud orgazmust kapni jelentős részben  a férfi hibája, igaz, nem szándékos. És ezt a problémát a szexológusnál kell megoldani, aki elmondja a helyes technikát.

„Elterjedt az a nézet, hogy az orgazmus átélésének képessége teljesen az ember ellenőrzése alatt áll, mivel függ a magabiztosságtól, a szexhez való viszonyulástól, a partnerben való bizalom lehetőségétől és a nyíltságtól  , – mondja a kutatások szerzője, dr. Elizabeth Emhardt. – De, mi van ha a szexuális anatómia sajátosságai valójában alapként szolgálnak azon különbségek számára szexuális tapasztalatunkban, amelyeket nem tudunk ellenőrizni?”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük