Az öregedés 7 jele, ami elárulja korodat

951

A kozmetológia annyira előrehaladt, hogy napjainkban meg tudunk birkózni még a ráncokkal is! De, sajnos, az öregedés egyes jelei mégis elárulják a nő igazi korát, még akkor is, ha nagyon jól néz ki. Most elmeséljük a legfontosabb „árulókat” és természetesen, értékes tanácsokat adunk arra, hogyan küzdjünk meg velük, hogy tovább maradjunk fiatalok és szépek.

1. Orr-ajak ráncok

Az orr-ajak ráncok már 25 éves korban problémát okozhatnak, ezért minél hamarabb elkezded a harci cselekményeket, annál jobb.

Mit tegyünk: A leghatásosabb módszer jelenleg — bioreinforcement és biorevitalizáció, és nagyon mély ráncok esetében- fillerek hialuronsavval.

2. Sötét körök a szem alatt

A mindenki számára jól ismert kék foltok fő oka, s emellett a szarkalábaké – a vékony bőr ezen a területen minimális zsírréteggel. Gyakran egyszerűen ignoráljuk ezt a problémát ezen a területen, a háttérbe szorítva, függetlenül attól, hogy a felnőtt, nem fiatal tekintet azonnal plusszol néhány évet.

Mit tegyünk: A korai stádiumban segítenek a népi módszerek, amelyek elősegítik a véráramlást — zöld tea vagy növényi főzet pakolások, jégkockák, valamint különböző koffein tartalmú szerek, fekete áfonya, útifű, árnika kivonattal.

Ha azonban a folyamat már előrehaladott állapotban van, jó barátságot köthetsz az AHA savak, retinol, peptidek és a hialuronsav tartalmu szerekkel. A kozmetológusnál pedig próbálj ki olyan procedúrákat, mint a hámlasztás mezoterápia, thermage és Fraxel.

3. Bőrszín

Egy fiatal hölgy bőre szó szerint ragyog belülről és egyenletes színe van. De idővel a bőrsejtek frissülésének folyamata lelassul, fakóbbá téve az arcszínt, a pigmentációt pedig sokkal észrevehetőbbé.

Mit tegyünk: A kezdeti stádiumban a pigmentációval való harcban segítenek a fehérítő arckrémek, a fakóság ellen pedig nagyon jó a teljes értékű alvás. Ezután – fotomegfiatalodás és  Fraxel. És ne feledkezzen meg rendszeresen használni SPF krémet, figyelni az egészségére és, természetesen, eleget aludni.

4. Arcovál

Az elmosódott körvonalak problémája — sokban az öröklődés eredménye. Néha 30 éves korban, néha 35 éves korban , sőt előfordul, hogy még később is eljön az az időszak, amikor a bőr az áll övezetében elkezd  csüngni. A továbbiakban az arc ováljának problémái csak erősödnek, és 45 éves korra a hibák esélyei már 80%-kal egyenlőek.

Mit tegyünk: Tökéletes megelőzés lesz az arcgimnasztika. De, ha a helyzet komoly beavatkozást igényel, akkor az állerősítés és a cérnaszálas erősítés jön a segítségedre. És mellesleg, az arc ováljának megváltozását nem csak az öregedési folyamat okozhatja, hanem például a hormonális zavarok is, ezért kérj a nőgyógyászati konzultáció nem fog kárt okozni .

5. Kezek

Legyen arcunk bármennyire is sima, fő névjegykártyánk mindig elárul minket. A pigmens foltok, a ráncok, a kitüremkedő erek – ezek a kor fő kísérői. Emellett, a lábak sokkal vékonyabbá és törékenyebbé válnak, és sárga pigmensek jelennek meg rajtuk, ami először is nem nagyon szép, másodszor pedig szintén utal a kor valós számára.

Mit tegyünk: A jellemző korváltozások közel 80% -át a kezeken a ultraibolya napsugarak okozzák. Rendszeresen használjon speciális napvédő krémeket és minden képen viseljen kesztyűt a házimunka vagy kerti munka során. És, természetesen, a lakonikus manikűr a nemes semleges árnyalatokban vizuálisan frissességet kölcsönöz a kezeknek.

6. Nyak

A test egyik legmozgékonyabb része szintén az egyike azoknak területeknek, amelyek a legjobban ki vannak téve a korváltozásoknak. Ennek ellenére, úgy mint a szem alatti körök esetében is, csak akkor jut eszükbe a nőknek ez a probléma, amikor már eléggé érthetően tudat magáról.

Mit tegyünk: Nagy szerepet játszik a nyak kérdésében a testtartás. A görnyedés csak plusszol egy-két ráncot, ezért indig figyelj oda a vállaidra és a fejtartásodra. A ráncokkal vívott harcban ezen a területen a kozmetológia szintén a plazmoliftinget, ultrahangos liftinget és fillert javasolja.

7. Fölösleges súly

A fölös kilók nem csak provokálják a kor jeleinek megjelenését kívül és belül, hanem vizuálisan is idősebbé teszik az embert. Hozzáadjuk ehhez a helytelen testtartást és fölös 10 évet kapunk a korunkhoz.

Mit tegyünk: A fölös testsúllyal óvatosan és fokozatosan kell küzdeni. Ha a nem kellő méretek – genetikai természetű probléma, jobb individuális konzultációt kérni egy táplálkozási szakértőtől. Viszont, ha ez az éjszakai „falánkság” és a viharos hétvégék eredménye, a helyes táplálkozás elveit vesszük alapul – futás az edzőterembe. Kívánság szerint meg lehet erősíteni az eredményt procedúrákkal:  lipolízissel, kavitációval és ózon terápiával.

Íme egy kiváló  ránc elleni krém

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük