Az egészséges bőr kis titka

1 163

A puha, rugalmas, sima bőr – minden idők és nemzetek asszonyainak igazi fegyvere! A leghíresebb szépségek és a szebbik nem egyszerű képviselői mindig is nagy figyelmet fordítottak a testükre, azért, hogy minél tovább fiatal és vonzó legyen.  A bőr  – a nő büszkesége, amely napjainkban is a legdrágább  „ékszernek” minősül, amely megfelelő figyelmet követel. De napjainkban annak ellenére, hogy hatalmas mennyiségű különböző fajtájú kozmetikai szerek és bőrápolási kozmetológiai módok  állnak rendelkezésünkre, nagyon nehéz igazán magas szintű eredményeket elérni.

A fő probléma, amellyel szembesülnek a modern senorok és senoriták, mádámok és misszek, urak és hölgyek, pontosabb bőrük – ez a szennyezett környezet, amely káros hatással van mindenre ami él, s megsemmisíti a nő erőfeszítéseit, melyeket azért tesznek, hogy fantasztikusan nézzenek ki. Általában, a szebbik nem képviselői rögtön a vízzel való kontaktus után éreznek kellemetlenséget, például, a kézbőr szárazságát,  az arcbőr összehúzódottságát. És, ha korábban ez a jelenség csak a szappan használata közben volt megfigyelhető, akkor napjainkban a használata nélkül is kellemetlen hatás marad. Pedig éppen ettől kezdődnek  az öregség első jelei. Miért történik ez és van-e hatásos mód a kezelésére?

Vegyük a probléma elsődleges okát – a vizet, hiszen éppen a víz használata után jelennek meg a kellemetlen érzések. Korábban jóval kevesebb klórt tartalmazott, emellett pedig gyakorlatilag nem voltak benne olyan elemek, amelyek az ipari szennyezés eredményét képezik. Króm, higany, ólom, nátrium, vas, arzén, azbeszt, radionuklidok, réz– ez közel sem a teljes listája azoknak az elemeknek, amelyek rákerülnek bőrünkre a kommunális szolgálat véleménye szerint megtisztított  csapvízzel.

Természetesen, folytatni lehet «bőrünk mérgezését» és egész szervezetünkét egészében véve azzal a borzasztó összetétellel, amelyet víznek nevezünk és magunkban szidni a felelős tisztviselőket, vagy meg lehet próbálni kijavítani a helyzetet, még ha nem is a Föld valamennyi lakosa, de legalább saját magunk és családunk számára. Az átlagos háztartási szűrők a víz számára, bizonyosan nem nyújtanak abszolút védelmet az összes negatív befolyással lévő  elem ellen, amelyeket meg lehet találni a víz összetételében, de segítenek a szerveztünk számára minimálisra csökkenteni őket!

Egész Európa áttért a háztartási szűrőkre, értve, hogy nem elegendő a kommunális szennyvíztisztító berendezésekkel  semlegesíteni a vizet. Ott gyakorlatilag minden házban van szűrő a zuhany számára! Talán akkor nekünk is ideje elkezdeni gondoskodni saját egészségünkről?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük