Az, ami valóban értékes egy férfiban

870

Néhány évvel ezeleőtt egy imserősön férjhez ment egy nála huszonöt évvel idősebb férfihoz. Ez nagyon látszott külsőleg, hiszen a férfi nem volt szép ennek a szónak a klasszikus értelmében, legfeljebb, valamikor fiatal korában. Mi, természetesen, nem értettük ezt a választást. Pontosabban, épp ellenkezőleg – azt gondoltuk, hogy értjük: a vonzalom a biztosított élet iránt legyőzte az erkölcsöt. De aztán egyszer valahogy meghívtak engem vacsorázni.

Izgultam. Akkor újságírói fizetésemmel, nem is nagyon volt mit felvennem ebbe az étterembe. Nekik persze megszokott volt a  gyűjtői bor és ritka fajta hal. Nekem pedig ez egy soros kihívás volt.

A pincér udvariasan eltolta a székét, és megkérdezte, mit szeretnék aperitívként. Én egy revolver kértem, de barátnőmön kívül senki sem értékelte ezt a viccet. Nagyon szép volt – egy szigorú zöld ruha volt rajta, a fekete haja szépen be volt fésülve  a tarkóján. Izgultam, és komolyabban olvastam a menüt, mint  az “Anna Kareninát”. Kihozták nekem a vizet és én csináltam egy hatalmas ideges kortyot.

— Olvastam a legutóbbi interjúdat azzal az énekesnővel. Szerintem, nagyon jól sikerült. Főként az tetszett, hogy elkaptad kettős mércéjén a férfiakkal szemben.

— Komolyan? — kérdeztem én és automatikusan tökéletes testtartásom lett.

— Komolyan. Nagyon kellemes tekinteted van,  az embernek kedve van beszélgetni vele. Kár, hogy nem vagy sztár,  – mosolyodott el.

Nagyon szép estét töltöttünk el együtt.

Nem a bókokról és a drága borról van szó.

Egy férfi, aki pontosan érzi az állapotodat és aki egy kifejezéssel képes levenni a feszültségedet, mivel nem mindegy neki, hogy mit érzel abban a pillanatban, – ez megfizethetetlen. Minden más – csak részletek. Azóta több, mint tíz év telt el, és én egyszer sem kételkedtem abban, hogy a barátnőmnek nagy szerencséje volt, hogy találkozott egy ilyen emberrel. És a pénznek és a kornak ehhez egyáltalán nincs semmi köze. És előbb vagy utóbb ezt minden nő megérti.

Egy igazi férfi nem fog elkerülni egy szép nőt, hanem megtesz mindent, hogy elnyerje az elismerését és a figyelmét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük