ARcmasszázs otthoni körülmények között

1 077

Nehéz olyan nőt találni, aki ne aggódna az arca szépségének és frissességének meghosszabbítása kapcsán.Egyes hölgyek fiatal koruktól fogva töltik idejüket a tükör előtt, újabb és újabb ráncokat keresgélve és kutatva a velük való harcokat,  mások érett korban  gondolkoznak el ezen és kezdik el megrohamozni a szépségszalonokat, hatalmas összegeket költve a fiatalító procedúrákra. Tartozzon egy nő bármelyik kategóriához is, mindig érti, hogy az arc  – a névjegykártyája, a természet csodálatos ajándéka,amelyet ápolni kell. Még a legpuhább és legbársonyosabb bőr is elhalványul és megszárad a korral, és ha a hölgyemény fiatal korában az első szépség volt, akkor most megfelelő ápolás nélkül negyven éves korára kockáztatja, hogy  egész ötven évesnek nézzen ki.

Valójában, néha a véletlennek köszönhetően találkozni lehet olyan eléggé érett korban lévő nőkkel , akik megőrizték csodálatos kinézetüket, arcuk ragyogását és szemük csillogását. Mindig túltölt a tisztelet érzése az ilyen emberek iránt, elképzelve, hogy mennyi szert és energiát áldoznak a kozmetológus látogatására. És valóban így van, úgy tűnhetne, hogy a modern világban egyáltalán nem nehéz dolog jól kinézni – számos megfiatalító injekció, műtét, pakolás, tisztítás, pilling áll a rendelkezésünkre. Igaz, elég sok ellenjavallatuk is van, és mindez nem egy olcsó mulatság, s emellett elég sok időbe is kerül, a mai hölgyek pedig túlságosan elfoglaltak. Azonban létezik egy letesztelt és olcsó módszer a bőr fiatalságának és frissességének hosszú időn át tartó megőrzésére, amelyet világszerte több millió nő részesít előnyben.

arcmasszázs otthoni körülmények között. előkészítés és technika

Lényegében véve, az arcmasszázs elvégzése közben nincs szükség semmilyen fajta attribútumra, a puha meleg kezeken és néhány krém vagy olaj cseppen kívül. Természetesen, a legjobb arcmasszázst a kozmetológusok végzik, de bármelyik nő képes elsajátítani ennek a művészetnek az alapjait az internetes videófelvételek és a folyóiratok cikkeinek segítségével.
Először is ki kell szabni néhány órát saját magunk számára. Be kell fejezni a mosást, a takarítást, a főzést, el kell küldeni a gyermekeket a nagymamához,  a férjünket pedig  – a férfi dolgaira. Semmi sem vonhatja el a figyelmet, érdemes ráhangolódni a korai megfiatalodásra, nyugodt zenét hallgatni és aromaolajos fürdőt venni, majd pedig készíteni egy meleg borogatást. Ezután, a megbékélt hölgy elvégezheti az arc masszázsát otthoni körülmények között. Javasolt összefogni a hajat, a kezet pedig jól megmosni.  Az olaj kiválasztását általában a meghatározott bőrtípus alapozza meg:  zsíros bór – zsozsoba, száraz bőr – E vitamin, érzékeny bőr – mandulaolaj.
Az arcmasszázst az ujjaink párnácskáival kell végezni, előzetesen melegre dörzsölve az olajat. Minden mozdulat lentről felfelé kell, hogy történjen, hogy a bőr ne legyen leereszkedett.
Az arcmasszázst  minden képen a masszázs vonalak mentén kell végezni: a halántékhoz és a homlokgyökérhez a homlok közepétől, az orrszárnyak mentén a halánték felé, a fülek irányába az áll közepétől, a fülekhez az ajkak sarkaitól.
tehát, stabil gyöngéd simogatásokkal érdemes kezdeni, néhány mozdulattal minden egyes irányba, lassan fokozva a tempót és erősítve a nyomást. Fontos érteni ,hogy a bőr ezen a területen nagyon finom, és a durva mozdulatoktól  kinyúlhat és új ráncok jelenhetnek meg. Abban az esetben, ha sok mély ránc van a homlokon, érdemes nagy figyelmet fordítani erre a területre.  Az ujjakkal nyomva az orrcsontot, vezetni kell őket a halánték felé. Ezt körülbelül 10-szer megismételni.  Hogy megszabaduljunk a „nevetés” ráncoktól (orr-ajak ráncoktól), el kell helyezni az ujjakat az orrjáratnál és könnyen meg kell nyomni háromszor-négyszer, ezután végig kell húzni az ujjakat a fülhöz. A fül mellett megnyomni három másodpercre. A szem körüli ráncok esetében  – megütögetésekkel el kell végezni a felső szemhéj masszázsát, azután az alsóét, kicsit megnyomni a csuklóval a  szemüreget.
A szép arcformákhoz  – elhelyezni a mutatóujjakat, a középső ujjakat és a gyűrűs ujjakat az arccsontokra, a nagy ujjakat pedig – az arccsontok alá. Körülbelül tízszer megnyomni különböző erővel. A hasonló gyakorlatok  modellezik az arccsontot és összehúzzák a szöveteket.
Ahhoz, hogy az arc alsó része ne „lógjon” és ne ereszkedjen meg, a következő cselekmény segít: elhelyezni a középső és a gyűrűs ujjakat az áll fölött, a nagyujjakat pedig – lent. Megnyomva, lépegető mozgásokkal a fülek felé kell indulni.
A ráncok korrekciójához a szemöldökök között: elhelyezni a középső és a mutatóujjakat az orrcsonton  és kör-körös mozdulatokkal meg kell nyomni húsz másodpercen át. Azután megváltoztatni az irányt.
A simogatások után át lehet térni a csipkedésekre. Ugyan azon masszázs irányokban el kell végezni a könnyed csipkedéseket a bőr megpirosodásáig.
Elsajátítva a masszázs alapvető részeit, át lehet lépni az összetettebb technikákhoz. Például, különleges szeretetet és elismerést szerzett a japán masszázs. A procedúra abból áll, hogy meghatározott pontokat kell megnyomni, amelyek az arcon találhatóak. Először összetettnek fog tűnni, de adaptálódva, egy nő probléma nélkül el fogja tudni otthoni körülmények között végezni ezt a masszázst. A legfontosabb pontok, amelyekre emlékezni kell –  a szemöldökök között, pontok az orrlyukak fölött, pontok felülről a szemüreg szélein, és még –  a mélyedés arccsontok alatt egy centiméterrel. Rendszeresen végezve a japán  masszázst probléma nélkül vissza lehet adni az egykori szépséget és feszességet a bőrnek.
nem szabad megfeledkezni a nyakról és a dekoltázs területéről sem. A nyak masszírozása a kézfej külső részével történik, lentről felfelé történő mozdulatokkal  a kulccsonttól az állig.
Az arcmasszázst érdemes könnyű csapkodó mozdulatokkal fejezni be.
Az utóbbi időben elterjedt a vákumos masszázs. Ez egy arc masszázs tapadókorong alkalmazásával,  amelyek negatív nyomást  hoznak létre– vákumot. Általában, a vákumos masszázst a leggyakrabban a narancsbőr elleni harc közben és a problémás bőr esetében alkalmazzák. De jelenleg kapni lehet kisebb szilikon, üveg és gumi üvegeket az arc számára, valamint készülékeket és masszírozó berendezéseket is cserélhető fejekkel. Az alkalmazása után kiváló lifting-hatás figyelhető meg, az izmok ellazulnak, felgyorsul a sejtek regenerációja, csökken a zsírszövet az áll területén, aktiválódik a kollagén termelés, összehúzódnak a pórusok. Ily módon gyógyító és fiatalító hatást biztosít. Az ilyen masszázst harmincöt év fölött javasolják alkalmazni.
Egy  arcmasszázs körülbelül 10-20 percig tart.  A látható hatás eléréséhez kurzusszerűen kell végezni a masszázsokat – 10-10 procedúra,  minden nap, vagy minden másnap. Végezetül nem szabad abbahagyni és hetente egyszer  támogató arcmasszázst érdemes végezni.

ELLENJAVALLATOK

Ugyan úgy mint bármelyik kozmetikai vagy gyógykezelési procedúrának, az arcmasszázsnak is vannak ellenjavallatai. Nem szabad végezni, ha valamilyen fajta gyulladások vannak az arcon, legyen ez herpesz vagy akné. Gyulladás közben végezve arcmasszázst, át lehet vinni azt az arc egyik területéről a másikra. Ha pattanások, aknék vannak az arcbőrön először tisztítást kell végezni. Az arc tisztítása a kozmetológusnál történik speciális szerek alkalmazásával, és csak ez után szabad nekilátni a masszázsnak. Emellett, az arcmasszázst nem javasolt hőemelkedés, esetében, szemölcsök és nyílt sebek megléte esetén. Korkorlátozások nincsenek, nem késő elkezdeni sem harminc éves, sem pedig ötven éves korban sem. De, természetesen minél mihamarabb kezdjük el, annál kevesebb ránc fog megjelenni. Fiatal korban nem érdemes túlzásba vinni a masszázsokat, hogy nehogy megnyújtsuk és megsértsük a fiatal bőrt, amelynek még semmire sincs szüksége.  Húsz-huszonöt éves korig elegendő hét-tíz naponta végezni támogató masszázst.

az arcmasszázs előnyei

Az előnyök, melyeket az arcmasszázs biztosít sokkal nagyobbak, mint csupán a ráncok eltűnése és a bőr megfiatalítása. Először is, kijutattja a méreganyagokat és a salakkokat a szövetekből és a szervezetből, helyreállítja a vérkeringést és elindítja  a sejtek megújulását. A bőr tónust kap, sugárzó külsőt, csökkennek a duzzanatok. Egészében véve, a szervezet ellazul és megnyugszik. A folyamatos arcmasszázs végzésekor meg lehet feledkezni az olyan problémákról, mint a pattanások, fáradt bőr,  petyhüdtség, szárazság,  egyenletlen konturok, mély ráncok.
Egészében véve, az arcmasszázsnak csak pozitív oldalai vannak, az pedig, hogy otthon is végezhető, felértékelhetetlenné teszi ezt a masszázst. A lényeg – nem szabad megfeledkezni az egyszerű szabályokról. A gyulladások vagy aknék esetében  olyan procedúrán kell részt venni, mint az arctisztítás. A masszázs előtt alaposan meg kell tisztítani az arcot a kozmetikai szerektől és növényi borogatást kell készíteni. Ki kell választani a megfelelő olajat az arc számára típusából kiindulva. A masszázs kötelező a masszázsvonalak mentén végezni, nem alkalmazva dúrva hirtelen mozdulatokat. Nyugodt környezetben ajánlatos végezni, máskülönben az idegesség és a zaj nem lesz a hasznára. El kell végezni a masszázs teljes kurzusát, nem szabad  kihagyni a procedúrákat, máskülönben az ilyen hölgy azokhoz az elégedetlen fogyasztók táborába fog tartozni, akiknek  «semmi sem segít».
Ha a hölgynek egyetlen szabad pillanata sincs magára, és nem tud 15 percet szánni az arcmasszázsra, vagy egyszerűen lusta, néha elegendő lesz reggelente, a krém felvitele közben simogató és csapkodó mozdulatokat végezni a masszázsvonalak mentén.  Ezt, persze , nem lehet összehasonlítani egy teljesértékű masszázzsal, de felélénkíti a bőrt.

Az arc szépségéhez fontosak az érzelmek, amelyeket táplálsz. Tanuld meg nem engedni be a negatívumokat, és a legszebb leszel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük