Ami ártalmas, kiderűlt, hogy egészséges – az ételekről szóló mítoszok eloszlatása!

859

Hányszor kellett hallgatnunk: «a kávé – káros», «nem szabad vörös bort inni» és így tovább hasonló stílusban. Kiderült, hogy ez nem mindig így van. Igyekezni fogunk szétoszlatni és felvilágosítani az emberek tévedéseit a körül, hogy mit eszünk és iszunk rendszeres alapon. Íme néhány a legelterjedtebb tanácsok közül, amelyek nemrégiben meg voltak cáfolva a  legutóbbi kutatásokkal:

  1. A zsírszegény vagy alacsony zsírtartalmú termékek egészségesekMonika Siemicka a brit táplálkozás szakértői asszociációból nemrégiben arról tájékoztatott, hogy azok a termékek, amelyek az „alacsony zsírtartalom”jelölést tartalmazzák, gyakran rendelkeznek magas cukortartalommal. Ebből kifolyólag pedig épp ellenkező eredményekhez vezetnek.
  2. Önnek nem kell vörös bort innia
    Figyelemre méltó, hogy a nemrégi kísérletek többsége épp az ellenkezőjét véli. Egyesek azt mondják, hogy a resveratrol antioxidáns, amely a piros szőlő héjában van, megelőzheti a korral járó memória csökkenést. Emellett az is kiderült, hogy a resveratrol megelőzi a túlsúlyt az egereknél. Így, a tudósok úgy vélik, hogy ugyan ilyen hatással lehet az emberekre is.
  3. A reggeli kihagyása elősegíti a súlygyarapodástEgy cikkben, amely tavaly tett közzé a Kolumbiai Egyetem, a kutatók felfedezték, hogy a reggeli kihagyása négy hét folyamán, a túlsúlyos embereknél a testtömeg csökkenéséhez vezetett.
  4. A kávé nagyon káros az egészségreHányszor kellett végighallgatnunk azt, hogy el kell kerülni a kávé fogyasztását? Azonban 25000 férfi és nő tanulmányozásának következtében fel lett fedezve, hogy azoknál az embereknél, akik három-öt csészével isznak meg naponta ebből az italból csökkenhet a szívroham kockázata.
  5. A telített zsírok a húsban és a tejtermékekben növelik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát

A nagy kísérleteknek nem sikerült kapcsolatot találni a telített zsírokat tartalmazó termékek, olyanok mint a tojás, csokoládé és tejszín, és a szív- és érrendszeri megbetegedésektől, 2-ik típusú cukorbetegségtől és az  agyvérzéstől való elhalálozás fokozott kockázata között. A legutóbbi adatok, amelyeket a British Medical Journal tett közzé, alátámasztják, hogy az orvosi tanácsok, miszerint csökkenteni kell a telített zsírokban gazdag termékek fogyasztását, lehet, hogy  félrevezettek minket..

A meghatározott  bor- és csokoládéfajták akár elősegítik a fogyást is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük