A te titkos női fegyvered

853Az intuíció  — az, amit megszoktunk belső hangunknak nevezni. Ez az ösztönös gondolkozás belső mechanizmusa, amelyben nincs helye a logikának. Az intuíció  — az ismeretek alternatív forrása, amelyel rendelkezik mindenki különböző mértékben, azonban nem mindenki tudja fejleszteni. Sok nagy gondolkodó — Immanuel Kanttől kezdve  Carl Jungig — kihangsúlyozzák az intuíció fontosságát és hatalmas befolyását, amelyet személyiségükre és szakmai életükre gyakorolt.  „Apriori” tudásként határozták meg, a sikeres élet nélkülözhetetlen eszközének tartották.

Carl Jung állította, hogy az intuíció  –   az emberi ész nagyon fontos funkciója, ugyan úgy mint az érzések, gondolkodás és az érzelmek. Szabályozva ezeknek a funkcióknak az egyensúlyát magunkban, lehetőségünk van maximalizálni a potenciálunkat. Az intuíció – szintén egy eszköz az önkifejezéshez a művészet, a zene és az irodalom világában. Azonban nem korlátozódik csak a művészettel. Sokan értek el kiemelkedő sikereket a tudományos szférában, az üzletben és a magán vállalkozásokban annak köszönhetően, hogy megtanultak pontosan választani és előre képesek voltak látni a helyes megoldásokat, követve  «megérzéseiket». Az intuíció  — kapcsolat a tudatalattival. Hogyan fejlesszük az intuíciónkat?

Az elme megtisztítása

Sokkal könnyebb meghallani a lélek suttogását, amikor az elme nyugodt és nyitott. Még ebben a pillanatban is sok gondolat és ötlet van a fejében, a többfeladatúság feltételi között az ember elméje megtelik  «zajjal», amely miatt szinte lehetetlen meghallani a belső hangot. Tanuljon meg ellazulni, képzelje el, hogy minden fölösleges gondolat elszáll egy hatalmas felhőn, és csak a szívverése marad Önnel. Koncentráljon a lélegzésre, minden kilélegzéssel jobban és jobban lazuljon el. Csak annál fog működni az intuíció, akinek az elméje tiszta lesz.

Meditáció  
Számos meditációs forma létezik, ez egy kiváló módszer megnyugtatni az elmét. Naponta mindössze néhány perc meditációs állapot is növelheti e belső hang meghallásának képességét. Amikor a meditáció szokássá válik, könnyebb lesz megkülönböztetni az intuíciót a külső fecsegéstől és zajtól. Ha újonc a meditációban, kezdje a koncentrációval a gyertya lángján. Üljön kényelmes pózba, nézze a tüzet, gondoljon csak a lángra. Amint figyelmét elvonja valami, kezdje előlről, ameddig nem lesz képes hosszú időre elhagyni minden gondolatát.

Kreativitás

Ahhoz, hogy kifejlesszük a kreatív gondolkodást és vizualizációs készséget, fejleszteni kell a fantáziát. Képzelje el magát egy csöndes helyen  a természetben, a szépség és nyugalom környezetében. Tegyen meg minden erőfeszítést, hogy ez a kép a fejében a legélénkebb legyen, képzeljen el minden apróságot. Néhány percig élvezze ezt az állapotot, majd képzeljen el egy kincsesládát teli kincsekkel maga mellett. Érezze, hogy a válasz a kérdésére ott van benne. Csináljon egy lassú levegővételt, és gondolatban nyissa ki a kincsesládát. Nem érdemes arra törekedni, hogy elméje tovább folytassa a történetet, irányítsa Önt az intuíciója. A válasz ott fog rejtőzni  a szimbólumban, amelyet a kincsesládában talál meg. Ha nem sikerül megfejtenie a rejtélyt, folytassa a gyakorlást, és minden érthetővé fog válni. A következő néhány nap folyamán legyen nyitott és lélekben szabad, ne álljon ellent érzéseinek, élvezze a beszélgetéseket.

Álmok
Amikor alszunk, tudatunk békében és nyugalomban van, a lélek pedig el tudja juttatni az intuitív információt az alvás révén. Ahhoz, hogy elérjük ezt, egy kis időre lesz szükség. Gondolja át a problémát, mielőtt elaludna, hangolja rá magát az információ figyelmes elemzésére, amelyet nem akar kapni. Az ágya mellett helyezze el a noteszét, hogy felírja az álmát abban  a pillanatban, amikor felkel (még, ha több felkelés is lesz az éjszaka folyamán). A válaszok a kérdésekre az álmokban szintén szimbolikus tulajdonsággal bírnak,  interpretálni megtanulja maga is, amikor elkezdi rendszeresen és figyelmesen tanulmányozni az álmait. Figyeljen oda az érzésekre, amelyeket álmában érez, ezek sokban megvilágítják a őproblémát.

Kijelentések
Kijelentések— egy pozitív megfogalmazás, szóbeli környezet, amelyre az ember koncentrál rendszeres ismételgetések esetében. Ez segít ösztönözni a pozitív változásokat az életben és javítja a pszicho-emocionális állapotot.  A kijelentések — nagyon jó módszer a tudatalatti erejének felhasználására, hogy segítsünk magunknak elérni a  tudatos vágyakat. A kijelentések rövidek kell, hogy legyenek, pozitív módon meghatározva. A megfogalmazás során ne használja a  «nem és ne» előtagot. Helyes példa: «egészséges vagyok», nem helyes: «nem ismerem a betegségeket». A kifejezések jelen időben kell, hogy legyenek, mintha már meglenne az, amit szeretne megkapni. «Az én intuícióm világos és pontos», «Az intuitív hangom igazat mond».
És végezetül, gyakoroljon rendszeresen. Csak így fog eredményt elérni. Gyakoroljon mindenhol, ahol csak lehet, kezdje kevéssel. Például, próbálja meg kitalálni,hogy ki telefonál Önnek, melyik lift érkezik meg elősként. Az elején  hibázni fog, de idővel teljesen pontosan el fogja találni a dolgokat és meg fog bízni az intuíciójában  на 100 %-ra.

De ne téveszd össze az intuíciót a banális féltékenységgel vagy a helyzeten való megrögződéssel, ez az egyik legelterjedtebb a  női hibák közül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük