A színek kombinálásának művészete az öltözékekben – sajátítsd el

829

Napjainkban az Internet használóknak körülbelül a 60%-a van beregisztrálva legalább egy olyan weboldalon, amely a saját stílusnak van szentelve. Mi az oka ennek a statisztikának? Az egyik oldalról, úgy tűnhetne, hogy napjainkban nagyon sok információ forrás van, amely szó szerint eláraszt az új divat tendenciákkal. És innen meríteni lehet mindent, ami csak kell. Más részről – az emberek egyediséget keresnek.
Ha korábban tragédiának számított, hogy két lány  valamilyen rendezvényre egyforma ruhában jelent meg, akkor ma ez a tendencia szó szerint csak romlott.
De mit is mondjunk, hiszen minden ember arra törekszik, hogy mindennapos vagy kimenő stílusában egy kis egyediség legyen. És ez érthető: nagyon kevés ember hajlandó a szürke tömeg egyik összetevője közzé sorolni magát.
De az általános stílus, és az úgynevezett stílus együttes közel sem egy tényezővel határozódik meg. A teljes megjelenés fő összetevője a színskála, a szín kombinációja, amely át fogja adni az ember hangulatát, stílusát és preferenciáit.
Tehát, hogyan válasszuk ki mindazt, amely tükrözni fogja a személyiségét? Menjünk szépen sorrendben.

Arany középút

Ha nem okoz nehézséget az Ön számára, hogy kiválassza a tetsző ruhák szabását, de zsákutcába jut a színekkel, akkor el kell sajátítania az első szabályt. Ez a szabály – nem szabad túlzásba vinni.
Az egyik oldalról, nem akarunk szürke kisegérré válni. Egy kis szín? Nem lesz fölösleges! De itt nagyon fontos tudni a határokat, pontosabban, hogy  mi fogja vonzani a figyelmet mint egy pozitív személyiségét az utcán és mi fogja vonzani az úgynevezett „valami űrből jött” figyelmet.
Itt azt is fontos megjegyezni, hogy teljesen elfogadható egy vagy néhány árnyalat kombinációja, függetlenül attól, hogy sok ember „szín-színhez” alapon választ ruhákat.
Dehát milyen is akkor az arany középút, milyen is az optimális színkombináció a ruhákban? Erre a kérdésre nagyon egysezrű választ találni. Amikor kiválasztja ruhásszekrénye egyik vagy másik elemét, el kell képzelni, hogy oldalról látja magát. Ez segít megérteni a legfontosabb kérdést ezen a téren: ne nézek ki nevetségesen?
Most, maikor kiválasztotta a kombinálható színeket a „megengedett” határokon belül, tovább lehet lépni a következő, nem kevésbé fontos lépéshez.

ÖTLET

Gondolkozzon el, hogy milyen hangulata van. Hogy érzi magát? Meggondolta? Kiváló. Most külsejének át kell adnia mindent, amit el szeretne mondani a külvilágnak és a környezetének.
Hogyan tegye ezt? Itt a legjobb tanács egy példa lesz. Képzelje el: ősz van, a záporeső már fél napja tart.  Borús az ég. Csúszós szürke aszfalt, amelyet csak az elhaladó autók fényszórói világítanak meg. És képzeljen el egy ilyen időben egy ember élénk sárga nadrágban, rózsaszín sapkában… Durván szólva – nem illik a képbe.
Természetesen ilyen esetben jobban fognak illeni a szürke vagy barna árnyalatok. Mellesleg, ebben az esetben ezek a színek nem illenek össze. A barna és szürke vagy barna és fekete kombinálása – mindig veszélyes!

Ezeknek  a színeknek a kombinálása, mint más színeké is, nem lehet eltúlzott; annak az érzése, hogy a két sz1n együttesen egy teljesnek néz ki.
A példánkban álljunk meg azon, hogy a barna színt választottuk. Teljesen barnába öltözni az adott esetben több, mint butaság lesz! Tegyük fel, hogy egy barna nadrághoz nagyon jól fog illeni egy kockás ing. A kockás minta szürke és bordó színekkből kell, hogy álljon. De, mondjuk Önnek nem tetszik az ilyen szín kombináció, vagy kabátot kell felvennie. Ebben az esetben oda kell figyelni a ruha struktúrájára vagy anyagára. Minden esetben is, a színek kombinációja – a kívánt eredmény elérésének nem az egyetlen kulcsa.
Az őszi időszak számára kiváló anyag a filcből származó anyag vagy a vízálló anyagok, amelyek mindemellett még nagyon praktikusak is.

ÁRNYALAT– A SZÍN VEZÉRE

Észrevette valaha is, hogy két szín, amely nem illik egymáshoz az élénk variációkban, nagyon jól néz ki együtt a sápadt árnyalatokban? Igen, ilyen valóban előfordul.
A gyakorlat bebizonyította, hogy bármilyen szín, amelynek van „hidegebb” árnyalata, sokkal jobban kombinálható, mint az élénk varációja.  Ez a szín kombináció sokkal praktikusabb.
Pldául, veszünk egy élénk piros inget és egy élénk kék nadrágot. A kombináció, enyhén szólva nem túl sikeres! De próbáljuk meg csökkenteni ezeknek a ruhadaraboknak az élénkségét és kontrasztját. Ily módon, a ruhák kombinálása az adott esetben sokkal előnyösebben fog kinézni. Miért? Azért, mert a sápadtabb színek jobban kombinálhatóak egymással, mint ugyan ezek a színek élénkebb variációkban.

IDŐJÁRÁS? HANGULAT ÉS ÉVSZAK

Három dolog, amelynek szabályoznia kell azt, hogy is öltözik. Egyes azt fogják mondani, hogy a hangulatnak nem szabad kihatnia  a színek kombinálására. Nem, ez nem helyes. Általános kinézetének mindig ki kell fejeznie azt, amit jelen pillanatban érez. Miként tükrözzük ezt kinézetünkben – a második kérdés. És valójában, teljesen megoldható.
Időjárás – mindig is  a fő hivatkozási pontja volt, van és lesz a színeknek, és a ruházat általános stílusának. Ha Önnek úgy tűnik, hogy a színek kombinálása nem illik ahhoz, amit az időjárás diktál – azonnal változtassa meg öltözékét erre a napra. Nem szabad kétségeknek lenniük. Minden esetben úgy kell kinéznie, mintha készen állna élete legfontosabb napjára! És itt,  minden képpen ügyelni kell az időjárásra.
Ami az évszakot illeti, itt csak annyit érdemes elmondani, hogy minden tervező, még ha szeret is kísérletezni, azt veszi alapul, hogy az év melyik időszakára varrja az egyik vagy másik kollekcióját. Ellenkező esetben, a színek kombinálása a környezettel egyszerűen borzasztó lenne.
levonva a következtetéseket, magabiztossággal lehet állítani, hogy nagyon sok különböző tényező van, amelyek kihatnak a színek optimális kombinálásának meghatározására. Hogy milyen tényezőket választ ki a fők minőségében – kizárólag az Ön döntése!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük