A szervezet intenzív megtisztítása mindössze napi 2 perc alatt!

830

Létezik egy téves vélemény, miszerint az egészséghez fárasztó edzésekkel kell foglalkozni, diétázni kell, korlátozni magunkat sok téren, egyszóval, ahogy lehet kínozni testünket és lelkünket.

Ez a játék különböző modifikációkban  ugyan azt az elnevezést viseli – «beteg vagyok, kezelnek». Bármilyen erőszak magunkon nem egészséghez vezet, hanem a sportrekordokhoz, sőt ez sem mindig így történik.

Ha nincs szüksége a rekordokra, akkor minden tette szabad szándékának eredménye kell, hogy legyen. Másszóval nem erőszakkal, hanem meggyőződésből kell cselekedni. Ha azt mondja magának, hogy «Kell!», tehát ez kényszerítés. Ha azt mondja magának, hogy «Akarom!», akkor ez meggyőződés. Az egészségügyi intézkedések nem csak hasznosak, hanem kellemesek is kell, hogy legyenek. Ne harcoljon az egészségéért. Engedje be magába.

A kontrasztos zuhany az egyik legegyszerűbb és leghatásosabb megelőzési és egészségügyi procedúra. Ez a folyamat a forró és a hideg víz váltakozásában nyilvánul meg. Először pár perc forró víz, azután egy percig vagy még kevesebb ideig hideg víz, és így legalább háromszor. Ezt követően bedörzsölés durva törölközővel.

Figyelmen kívül hagyva az egyszerűséget, ennek a kölcsönhatásnak a hatékonysága nagyon nagy. Úgy tűnhetne, hogy a futás és a súlyemelés – szemmel látható edzés. És mit adhat egy zuhany? Arról van szó, hogy a zuhany intenzíven hat testünk gyakorlatilag minden szervére.

Eredményeként kolosszális hatás tapasztalható:

 • Aktivizál minden biológiai folyamatot.
 • Imbolyogni kezdenek a pangások a szervezetben.
 • Megtisztul és újjá születik a vérkeringési rendszer.
 • Minden belső szerv és a bőr egészség feltöltést kap.
 • Eltűnik a szívritmuszavar.
 • Nő a fehérvérsejtek és vörösvértestek száma a vérben.
 • Nő az izomtömeg.
 • Helyreáll a teljesítményképesség.
 • Javul az anyagcsere.
 • Az egész szervezet intenzíven tisztul és fiatalodik meg.
 • Normalizálóik a test elektromos feltöltése.
 • Nő az energiaszint.
 • Edződik a szív, mint kocogás közben.

Nem kell semmilyen különleges erőfeszítést tenni. Ez nem csak nem megterhelő, hanem kellemes is. Valóban el tudja mindezt utasítani?

A kontrasztos zuhany hatékonyságának titka nagyon egyszerű: közvetlen hatásnak van kitéve a test legnagyobb szerve – a bőr. A bőr össztömegének 20%-át teszi ki. Lehet persze, a belső szándékkal vezérelve, megerőltetni a testünket, megterhelni  egyes izmainkat, letesztelni a testünket az erősségére. De fel lehet ajánlani a testünknek, minden féle akaraterő összeszedése nélkül,  hogy gondoskodjon saját magáról. Ön nem is edz, hanem csak figyeli, hogyan edzi teste saját magát.

Mi történik eközben? A forró víz először kitágítja a vérereket, azután a hideg összehúzza. Ennek eredményeként a vér intenzív cirkulációnak van kitéve,  a pangásban lévő területek mozgásba jönnek, a test kap egy jó felrázást.

A vér mozgása a szervezetben döntő szerepet tölt be. Ha a szív megáll, beáll a halál. Normális állapotban a vérkeringést a szív biztosítja. De a vér csak a nagy erekben folyik gyorsan. A többi érben nagyon lassan halad.  A hajszálerekben, mint az nem meglepő, a keringő vér 80%-a található. A hajszálerek telje hossza – mintegy 100 ezer kilométer. Bármilyen patogén folyamat  – első sorban a kapilláris vérkeringés  megsértése. A kontrasztos zuhany aktivizálja a kapilláris vérkeringés t, ebből kifolyólag pedig, valamennyi életfolyamatot.

Most pedig néhány tanács.

 1. Nem feltétlenül kell a fejet is leönteni, de mindig kezdje a teste felső részével. Ha lentről felfelé fogja leönteni magát, akkor a vér hullámként fog a fejbe indulni, ami nem kívánt vérnyomás ingadozást válthat ki.
 2. Sok ember tévesen úgy gondolja, hogy kontrasztos zuhanyt venni – azt jelenti egyszerűen váltakoztatni a forró és a hideg vizet, kocogtatni a fogaival és erőszakolni magát a megedződés szükségességével, vagy valami ilyesmivel. Először alaposan fel kell melegedni a forró  (vagy nem nagyon) víz alatt. ezt követi a rövid ideig tartó hideg vízzel történő leöntés.

A forró víznek való kitétel néhány percig kell, hogy tartson, a hideg víznek – fél percig, maximum egy percig. A hideg vizet csak akkor érdemes bekapcsolni, amikor érzi, hogy a teste jól felmelegedett. Semmilyen esetben sem szabad megengedni, hogy fázzon.  A procedúrának élvezetet kell hoznia, nem pedig egy tesztelésnek való kitételt.  Nem muszáj több tucat váltakozást csinálni – elég háromszor, azután pedig támaszkodjon a közérzetére. Ne parancsolja meg magának, hanem kövesse az érzéseit – a teste maga fogja azt mondani, hogy «elég», ha hallgatni fogja.

 1. Ha jelenleg nem foglalkozik ezzel, akkor érdemes mérsékelten, fokozatosan, kezdeni, minden nap növelve a forró és a hideg víz hőmérséklet különbségét. Ha szeretne sikoltani, akkor ez jó, de ne feledje, hogy nem szabad hirtelen kényelmetlenséget éreznie  és kellemetlen érzéseket. Ebben az esetben mérsékeltebbé kell tenni hőmérséklet különbségét.
 2. A zuhanyt a legjobb reggel venni a gimnasztika után. A forró víznek nem kell szabad égetőnek lennie, máskülönben hidegrázást fog kapni, mint a hideg víztől. A hónap folyamán a minimálisra lehet csökkenteni a hőmérsékletet – amilyen a csapból folyik. Ilyen hőmérséklet különbség mellett olyan kellemes érzéseket fog kapni, mintha milliónyi tű szurkálná a bőrét.
 3. Főként azt érdemes megjegyezni, hogy hideg vízzel csak fizikai gyakorlatok után lehet leönteni magunkat, vagy néhány percnyi forró zuhany után. Ha amúgy is fázik, és eközben még hideg vízzel is lelocsolja magát, akkor egy elementáris megfázást fog összeszedni.
 4. A zuhany alatt nem állni kell, hanem helyben taposni, hogy a lábfej többet érintkezzen a vízzel.
 5. A procedúra közben arra kell gondolnia, hogy mit akar ezzel elérni. Forgathatja a fejében a következő gondolatokat: «A méreganyagok kikerülnek a szervezetemből. A szervezetem megtisztul. Energiát engedek magamba. Az energiacsatornák megtisztulnak és kitágulnak. Az energia potenciálom nő». Ne feledje, hogy mindezt el kell képzelni (ahogy tudja) és érzésekkel kell kísérnie a szavait. Az érzések teljes komplexumának azt a címet lehet adni, hogy  «Energia és Egészség».
 6. Ha a kontrasztos zuhan után hidegrázást tapasztal, tehát vagy csökkenteni kell  a hideg vízzel való leöntés tartalmát, vagy a víz nem volt elég hideg. Az utóbbi esetben  nem aktívizálódik a szervezet védőreakciója, és ezért egyszerűen fázik az ember, ebben pedig nincs semmi hasznos. A nagyon hideg víz rövid hatása  felmelegít, a nagyon hideg víz hosszú hatása – lehűt.

A kontrasztos zuhanynál csak a forró medencében való fürdés váltakoztatása lehet jobb a hóba ugrással. Ha legyőzi előítéleteit és félemét, hogy megfázik vagy megbetegszik, semmivel össze nem hasonlítható élvezetet fog kapni. Ha fog sokáig fetrengeni a hóban, akkor nem fog fázni és nem lesz veszélyes a dolog.

A zuhany után érdemes intenzíven dörzsölni az egész testet durva törölközővel. Ez egyidejűleg masszázs és a kapilláris vérkeringés aktivizálása is.

Javasolt emellett  energia tornát is végezni – emlékeztetni a testet az energetikai szökőkutakra és rögzíteni őket a szférában. Ennek eredményeként Ön kellemes melegséget és élénkséget fog tapasztalni, ami az energetikai tónus emelkedéséről tanúskodik.

Hatást ettől a procedúrától csak rendszerességgel lehet elérni. Ha abbahagyja ezt a foglalkozást,  minden visszatér a régi kerékvágásba. Ez nem egy ideiglenes egészség javítás, hanem egy szokás, egy foglalatosság egy egész életre, egy életmód.

Legyen egészséges és energikus velünk együtt.

Leöntés hideg vízzel a procedúrák végén – több mint hasznos szokás. Jó egészséget kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük