A szerelem 4 örök szabálya, amelyek mindig működni fognak

950

 Ha valaki feltalálná azt a súgó-segítséget, amely mindig megmondja, hogy miként kell viselkedni az egyik vagy másik helyzetben, az életben sokkal kevesebb probléma lenne.

Bloggunk ismer néhány titkot, hogyan lehet megőrizni a kapcsolatot harmonikusnak, a szerelmet pedig hosszúnak.

Nem szabad arra késztetni egy másik embert, hogy megszeresse Önt

Az emberek nem kötelesek viszonzással válaszolni mindenkinek, akik szeretik őket. Hiszen Ön sem valószínű, hogy megszeret egy olyan embert, aki nem tetszik Önnek, de megőrül Önért.

Éppen ezért tisztelettel kell hozzáállni más emberek érzéseihez és választásához. Tökéletesedni lehet és jobbá válni, mint korábban. Akkor az az ember, akinek a szerelmére vágyik – férfi vagy nő, maga fogja eldönteni, hogy megérdemli-e Ön az érzéseit.

Ha szeretik Önt, akkor ezt biztosan érezni fogja

Minden ember, legalább nagyjából elképzelni, hogyan néz ki a jó hozzáállás felé. Ha Önt kiemelik mások közül, ha sok időt töltenek Önnel, tiszteletteljesen viszonyulnak Önhöz, gondoskodnak az érzéseiről és igyekeznek valóra váltani a kívánságait, Ön ezt észre fogja venni. És nem fontos, hogy milyen formában nyilvánul meg mindez.

Azonban, ha úgy tűnik Önnek, hogy nem eléggé húzódnak Önhöz, ha gyakran hall kifogásokat a közös találkozók lemondására, ez egy ok józanon nézni a helyzetre és nem találni ki mentegetőzéseket a kihülő félben lévő partnere számára, azon a kérdésen agyalva állandóan, hogy minden rendben van-e Önöknél.

Hogy megszeressünk mást, lőbb meg kell szeretni magunkat

A szeretet saját magunk iránt —  nem egoizmus és nem is a korona felhelyezése a fejünkre. Ez a tisztelet a saját kívánságaink és érzéseink iránt, gondoskodás önmagunkról. Ez azt jelenti, hogy soha sem fogja elárulni saját magát valamilyen kétséges élvezetért. Vagy azért, hogy szolgáljon egy Ön iránt közömbös embernek. A szeretet saját magunk iránt lehetővé teszi megőrizni az arcot és szépen viselkedni bármilyen helyzetben.

Ha Ön tudja, hogyan kell szeretni saját magát, akkor más emberekhez is szeretettel és tisztelettel fog viszonyulni. És soha ne kényszerítse a partnerét arra, hogy valamit az akarata ellenére tegyen.

Ha már nem szeretik, ne próbálja meg megtartani

Ez a hiba a kapcsolatokban sokakat érint. Bármilyen keményen is hangozzon, de a világon egyetlen ember sem köteles örökké szeretni Önt,  függetleül attól, hogy három gyermeket szült neki, vagy csodálatos palotát épített, a bejáratnál egymillió karátos nyakláncot hagyva.

És, ha egyszer már úgy történt, hogy az érzések elmúltak, gondolkozzon el rajta, hogy mi jobb — pontot tenni a régi történet végére és újat kezdeni, vagy megtartani maga mellett egy közömbös embert, mintegy krumplis zsákot. Vajon megelégszik-e egy magát szerető ember egy krumplis zsákkal?

Mi az Ön számára az igazi szerelem?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük