A SZEMPILLÁK GONDOZÁSA

1 360

A SZEMPILLÁK GONDOZÁSA

Arról álmodozik, hogy hosszú és sűrű szempilláival egycsapásra lenyűgöze álmai férfiját? Akkor elkezdjük intenzíven ápolni szempilláinkat. Nézzünk néhány ápolási módszert. A szempillák, úgy mint a haj is, 97%-ban fehérjéből – keratinból állnak. Ezért a szempillákat ugyan úgy kell ápolni, mint a hajat.

A szempillák ápolása

A szempilláknak különböző tápláló olajokra van szüksége: olivaolaj,  ricinusolaj, bojtorján, mandula. Egyedül is el lehet készíteni a keveréket a szempilllák számára: a felsorolt olajok közül bármelyik plusz A és E vitamin olajos (kapható bármelyik gyógyszertárban) 1:1 arányban. A keveréket a legjobb egy speciális kefével vinni fel a szempillákra (alkalmas erre az elhasznált szempillaspirál keféje, amelyet előzetesen megmostunk és kiszárítottunk). Mellesleg ezt az olajkeveréket fel lehet vinni a szemöldökre is, nem lesz fölösleges. Napi szinten kell használni,  egy hónap folyamán és az eredmény nagyon boldoggá fogja Önt tenni – egészséges, csillogó és szép szempillák.

A szempillaspirál kiválasztása

Mivel a szempillaspirál szinte egész nap a szempillákon van, jó minőségűnek és bőrgyógyászok által teszteltnek kell lennie. Jobb lemondani a vízálló szempillaspirálokról vagy legalább is nagyon ritkán szabad használni. Soha ne használjon lejárt szavatosságú szempillaspirált. Nem javasolt három hónapnál tovább használni a szempillaspirált. Ennyi idő után a szempillaspirál megszárad és ennek megfelelően rosszul fog feküdni a szempillákon. Azoknak a lányoknak, akik kontaktlencsét hordanak nagy alapossággal kell kiválasztaniuk a szempillaspirált.  Vízalapúnak kell lennie.

Make-up eltávolítása

Soha nem szabad sminkkel lefeküdni aludni! A szempilláknak pihenésre van szükségük a kozmetikumoktól.  Ne használjon a smink eltávolítására a szempillákról szappant. Finom smink-eltáolító szereket érdemes használni. A szer fel kell vinni egy vattalemezre és hozzáraknia szemhéjhoz. Körülbelül 30 másodperc múlva óvatosan, a bőr feszítése nélkül eltávolítjuk a szempillaspirált.

A szempillák megfelelő ápolása garantálja Önnek az egészséges, dús és sűrű szempillákat és Önnek nem lesz szüksége szempilla –növesztésre vagy műszempillákra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük