A ruha hossza és a sarok magassága: divatos emlékeztető példákkal

872

Te is tudod, hogy mennyire szeretik a férfiak a szoknyát viselő nőket.

Wanda Wong, a Vandastyle blogg stylistja és szerzője, összeállította az útmutatót a ruhák hossza és a sarok magassága helyes kombinációja terén. Jegyezd meg, vagy inkább írd fel!

Mindenki tudja, hogy mini szoknyához lapos cipőt kell felvenni, a maxi szoknyához pedig … szintén csak laposat. De minden esetre én még egyszer röviden végig megyek ezen a témán, megjelölök egyes apróságokat és  példákat hozok fel. S egyidejűleg szeretnék megszabadulni attól a szükségességtől, hogy felidézzem, hogy pontosan mit is jelent a mini hossz (egy tenyérrel a térd fölött? Egy tenyérrel az ágyék alatt?), a midi (a térd alatt? A lábszár közepéig? A bokáig?) és a maxi (a boka felett vagy alatt?). Ha a hossz «a lábszár közepéig», akkor ezt így is nevezzük. A “szoknya” szó a szövegben az öltözék alsó részét fogja jelenteni. Ugyan ilyen sikerrel vonatkozik minden javaslat a ruhákra is.

Mini szoknya és sarok

Nos, a térd fölötti hosszúságú szoknya lapos cipőt igényel vagy (nem tudom, hogy látta-e, de ott van még a vagy) vagy tartós, széles sarkot. És ennek a szoknyának nem kell testhezállónak lenni. A legkedvezőbb forma egy hasonló szoknya számára – A-alakú vagy egyenes. A rövid és széles „napocska” vagy „tulipán” szoknya elavultan néz ki, a testhez álló pedig –  nagyon olcsón.

Rossz variációk:

A helyes mini szoknya is könnyen átalakíthatja a kiváló alakot egy unalmas négyzetté.

Ahhoz, hogy elkerülje ezt, mint az nem furcsa, dúsabbá kell tenni a felső részt. Szvetter, bomber, dzseki vagy egy tágas ruha.

Miért van az, hogy valaki megszeg minden szabályt és mégsem hasonlít egy török hotel habfürdős estélyének vendégére? A titok a rendkívüli vékonyságban, a dekoltázsra és sminkre történő utalás hiányában van (szinte láthatatlan), amely nem hagy kétséget: ha ez a lány tetszeni is akart valakinek, akkor csakis magának.

Midi szoknya és sarok

A térd alatti szoknya és a boka fölötti szoknya (bármilyen hossz, amely illik neked) – hát ez az, amihez magas sarkút kell viselni. Itt meg lehet engedni magunknak bármit: magas sarkú szandál, csónakcipő, szóval bármi. Egy hosszú szoknya bármit megbocsát!

Nem szabad elfelejteni, hogy itt is nagyon könnyen el lehet kerülni a magas sarkút. Ilyen hosszal a sportcipő, a chelsi és az oxford is nagyon jól néz ki. A modern divatban nagyon könnyen meg lehet lenni magas sarkú cipők nélkül, s közben nagyon klasszul nézni ki. De időről időre gondolom mindenkiben először a kívánság, hogy felvegyen egy magas sarkú cipőt. És ez a kívánság  erősebb lesz, mint bármilyen divat, tendencia, szabály vagy útmutató.

Maxi szoknya és magas sarkú

A boka alatti hossz arra késztet minket, hogy lapos cipőt vegyünk fel. Igen, az alja a szoknyának lehet, hogy be fog koszolódni, ezért gyakran kellesz mosni vagy mosodába vinni. De a hosszú szoknya és a magas sarok együtt, már eléggé elavult.

Kombináld a szoknyát és a magas sarkút légy szexi!

Mini, mid és akár maxi is – ez az, amiért a férfiak szeretik a nőket. Tudat alatt egy szoknyát viselő nőt nőiesebbnek tartanak. Emellett, ki nincs ellene, hogy lehetősége legyen megnézni a csábító formákat, amelyeket a szoknya olyan kiválóan kihangsúlyoz. Ne féljen szoknyákat és ruhákat hordani.  Jól állnak a vékonyaknak és a kövéreknek is, a magasaknak és az alacsony növésűeknek. A lényeg – kiválasztani az öltözéket  úgy, hogy az erős, ne pedig a gyönge oldalakat hangsúlyozza ki.

A szoknya és magas sarok milyen kombinálását részesíti előnyben?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük