A női boldogság titka

905

Gyakran különböző okok miatt a nők minél jobban húzzák a válást. Nagyon reménykedve abban, hogy a problémák maguktól eltűnnek, elszalasztják azt az időszakot, maikor még nem volt késő kijavítani valamit.

Elfogadott úgy gondolni, hogy a nők úgy állnak hozzá a váláshoz, mint egy hatalmas ütéshez,  borzalmas pszichológiai traumához, egy óriási kudarchoz az életben. A kutatások azt mutatják, hogy minden nyolcadik, éppen csak, hogy elvált nő  öngyilkossági kísérletet tesz, minden negyedik pszichoterapeutához fordul segítségért, több mint az 50 százalékuk mély depresszióba esik, amely kezelést igényel. Ez a statisztika csak a gyógyszerészeti társaságok számára vonzó, amelyek antidepreszánsokkal kereskednek. Hiszen a nők csomag számra fogyasztják ezeket  a végleges válás után azonnal.

De az «elváltaknak» nem érdemes elmerülni a reménytelenségben és egyértelműen értékelni a helyzetet. Ez változik az idővel. De mégis csak, hogyan éljen túl egy nő egy válást?

Mi történik a válás után?

 1. Az elválás után eltelik egy-két év, és a volt férjeknél elkezdődik a válás utáni, késleltetett depresszió, míg a nők épp csak, hogy elkezdik örömmel értékelni a megszerzett szabadságot. Az angol tudósok kutatásai bebizonyították, hogy a válás után a nők egészsége és pszichológiai állapota is javul. Eközben a férfiak szomorúságot és ürességet éreznek.
 2. A volt párja, aki más nőnél talált vigasztalásra azonnal a válás után úgy gondolja, hogy ő jobb Önnél, akkor sok esetben már három év múlva meg fog változni minden.  A statisztikának mefelelően a férfiak két harmada erre az időre már méltóbb nőnek tartja volt feleségét, mint jelenlegi nőjét.
 3. Úgy tartják ,hogy a múlthoz nincs visszaút, azonban a statisztika megcáfolja ezt az állítást: a nagyvárosokban minden negyedik férfi veszi el újból volt feleségét, minden harmadiknak őedog nincs ellenére megtenni ezt.

Mit kell tenni a válás utáni időszakban?

 • Pszichológiai hangulatra van szükség. Érthető, hogy a válás után azonnal Ön nem fogja tudni megfelelő módon értékelni a szabadságát és a függetlenségét. Azelőtt, hogy Ön könnyek és hisztériák nélkül tudjon beszélni volt férjével, el kell telnie egy bizonyos időnek. És az n állapotában ez érthető és természetes.
 • Kezdjen el aktívan cselekedni. Változtasson a környezetén. Dobjon ki minden lomot a lakásból, amely a férjére emlékezteti, csináljon egy nagyjavítást a saját ízlése szerint.
 • Terhelje meg magát a lehető legjobban elfoglaltságokkal, hogy a szenvedésre egyszerűen ne jusson ideje. Minden napja percekre pontosan el kell, hogy legyen tervezve. Tervezze úgy a feladatait, hogy a végrehajtásukért csak Ön feleljen.
 • Adjon magának lehetőséget arra, hogy legalább egyszer megtegye azt, ami korábban tabu volt az Ön számára – valami butaságot, de kellemeset, amit nem engedett volna meg Önnek a férje.
 • Kezdjen el foglalkozni önmagával. Így mély erkölcsi élvezetet fog kapni, amikor találkozik majd a volt párjával. És ezt követően, rendbe rakva magát, gyógyítani fogja saját megsérült lelkét is, mivel ezek a dolgok összefüggnek.
 • Készüljön fel a kérdések özönére a kiváncsiskodóktól, mondjuk: «Dehát miért váltatok el?» Válaszoljon röviden és érthetően: «Őszintén szólva nem akarok erről beszélni».
 • Ne átkozza volt férjét. Épp ellenkezőleg, legyen hálás mindenért, ami Önök között volt, az élettapasztalatért, a jelenlegi szabadságáért, az új perspektívákért, amelyek Ön előtt nyílnak meg.
 • A prioritásokat így kell kihelyezni: a legelső – az Ön érdekei, a volt párja érdekeit a tizedik helyre tesszük. Most teljes joga van úgy élni, ahogy szeretne, nem pedig úgy, ahogy volt férjének kényelmes, hiszen korábban minden fordítva volt.
 • Igen, gyermekei apa nélkül maradtak. Azonban ne hibáztassa tovább magát azért, hogy nem tudta biztosítani számukra a teljes értékű családot. A kialakult helyzetben Ön aztán tényleg nem hibás.

Szabadulj meg minél hamarabb a depressziótól és nyisd i a szívedet egy új kapcsolatra, a feladatod – olyan nővé válni, aki vonza a férfiakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük